Грейси, ние не се опитваме да те убеждаваме в нищо, ти сама избираш пътя си. Ние просто ти даваме друга гледна точка и споделяме нашия опит. Не ми се обиждай, но оставам с усещането, че ти си решила да се обречеш като най-черния случай и че не можеш да износиш бременността, но заради незнайни причини при теб, които само някои специфични лекари могат да открият.
И пак ще споделя нашия опит. Морфология по Крюгер варираща 3-4%. 2 инвитро процедури с ИКСИ, 5 ембриотрансфера, 9 ембриона ( 4 откоито бластоциста), 2 биохимични бременности и 3 напълно отрицателни теста за бременност. Няма да влизам повече в подробности, мисля че това е достатъчно.
Ти сама прецени как да действате,можеш да продължиш да търсиш проблема в себе си (аз правех същото), но това не означава напълно да изключиш и другото. Ако подобно изследване беше излезнало при теб, веднага би го приела, но защо го отричаш при мъжа ти. Веднъж, когато и аз бях във фазата на отрицание и ревях пред мъжа ми, че сигурно има скрит проблем в мен, заради който аз не забременявам и той ми каза следното, било като тази история: "Двама пияни си вървяли по улицата и единия си изпуснал ключовете в неосветената част на улицата. Усетил се, че изгубил ключовете и отишъл да ги търси под една лампа, където е осветено. Другият го попитал защо ги търси там, а той казал, че защото там му е по-лесно". Та така каза мъжът ми, че съм била и аз. По-лесно ми е да обвиня себе си и да търся проблемите при мен, а не там където и двамата знаем, че са "ключовете", но е по-трудно да ги намеря.
Надявам се да не ми се обидиш, просто прекалено много бичуваш себе си. Може да не е проблем спермограмата, може и ти да нямаш проблем и да няма обяснение, но не търси причината винаги само в себе си, за едно дете трябват двама.