0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #480 -: Декември 02, 2020, 19:05:45 pm »
Да допълня, че както сигурно се сещаш, Чучолинка,  прогестеронът само помага при начална бременност, тъй че да го взема.
« Отговор #481 -: Декември 02, 2020, 23:03:55 pm »
Здравейте, рових се из форума, но не попаднах на подходяща тема и реших да попитам тук. Резултатите от ЦС са, че контраста се въведе под напрежение. Едната тръба е с нагъната ход, а другата оформя ампуларно депо. И при двете забавено се изпълва и пропусна контраста. Въпроса ми е с такива резултати имали шансове за инсеминация или да се настройвам за инвитро. Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук.
*
« Отговор #482 -: Декември 03, 2020, 00:10:22 am »
Ел,здравей,при такива резултати не можеш да ползваш фонда финансиращ инвитро.Ето кои са показателите за тубарен стерилитет,качвам ги .
Щом пропускат шансове има,какво коментира с лекарят си?
« Отговор #483 -: Декември 03, 2020, 07:54:50 am »
Благодаря за отговора. Аз малко започнах отзад напред. Да обясня набързо. Снимка направихме преди няколко месеца, както и две неуспешни инсеминации. Честно казано доктора каза, че можем да опитаме, при положение че нямаме друг вариант за кандидатстване по фонда. Тези дни ми се наложи да посетя друг лекар, който се изказа доста скептично, относно шансовете. Като се замисля май и репрудуктивния не беше много оптимистичен, но тогава все още не мислехме за инвитро и може и да съм се самонавила, че и така ще стане. Сега се чудим дали въобще да си даваме парите за инсеминации или да търсим друг вариант. Затова реших да питам тук. Извинявам се за дългия пост. Пожелавам успех на всички.
*
« Отговор #484 -: Декември 03, 2020, 09:17:06 am »
При положение, че вече си направила две инсмениции, по-добре направи още две. При четири неуспешни инсеминции можеш да кандидатстваш за финансирано инвитро от фонда. Ще ти трябва само антимюлеров хормон по-голям от 0.5.
Аз поне така бих направила, хем ще успеете да отговорите на критериите за фонда, хем все пак има някакъв шанс и забременяване с инсеминация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #485 -: Декември 03, 2020, 10:57:19 am »
 Ел92, добре дошла!
Съгласна съм с Тери. Така и така сте финансирали две инсеминции по-добре направете и останалите две за да можете да подадете документи за финансиране.
« Отговор #486 -: Декември 03, 2020, 13:23:46 pm »
 Благодаря ви момичетата. Най-вероятно ще направим още 2, дори и да са  минимални все пак са си някакви шансове и няма да е чак толкова напразно пилеене на пари
*
« Отговор #487 -: Декември 04, 2020, 11:36:30 am »
Здравей, Ел92, добре дошла. Ние така направихме през изминалата година - 3 инсеминации и 1 инвитро с лека стимулация със собствени средства. Вече имаме заповед и се надявам януари да стартираме инвитро. Независимо, че аз имам дете от преди доста години и с настоящия партньор имам 2 забременявания, но неуспешни (мисед в голяма и малка седмица), сега се водим неизяснен стерилитет.
Успех на инсеминациите - дано с тях да се случат нещата!
« Отговор #488 -: Декември 04, 2020, 22:00:13 pm »
Точно това ми се върти тези дни в главата -  да опитаме още едно Инсе и ако не се получи да опитаме инвитро на ЕЦ или с някаква минимална стимулация като Фермата(с нея образува по 2 фоликула) Но въобще не съм наясно при инвитро какви изследвания трябват, колко ще струва и т.н.
*
« Отговор #489 -: Декември 04, 2020, 22:46:41 pm »
Ел,аз бих си направила инсеминациите и после към фонда.
Ние правихме спин,сифилис,хепатити ,микробиологии,резус фактори .
Като си платите фемара,пункция,оплождане,трансфер не знам колко ще излезе,над 1000 лв предполагам.
« Отговор #490 -: Декември 04, 2020, 22:56:14 pm »
До сега сме с 2 неуспешни и ни трябват още 2 процедури за фонда, 1 не стига :(. Дилемата ми е дали последната да не е самофинансирано Инвитро. Ако наистина излезе 1000-1500лв. няма да го мисля мн мн. Просто не знам и за напред какви средства ще ни трябват, че и с тези фин. кризи напоследък... Уф
*
« Отговор #491 -: Декември 04, 2020, 23:08:22 pm »
За фонда ти трябват четири неуспешни процедури.От къде си?
Виж за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми в сайта на вашата община.Аз не се възползвах,но приятелка направи четири инсе плюс изследванията за тях по общинския фонд.
Питай си лекаря пак ,оплождането и трансфера не са евтини ,не съм сигурна за цена,1000 лв минимум мисля.Ако не успеете ви чака още една процедура до фонда,независимо инсеминация или инвитро.
« Отговор #492 -: Декември 04, 2020, 23:12:46 pm »
 Това за общинското финансиране не го знаех. Мн ти благодаря за информацията. Ще проверя как стоят нещата  :)
*
« Отговор #493 -: Декември 05, 2020, 07:10:56 am »
Инвитро на ЕЦ ще излезе според мен повече от 1000-1500 лв. По 400 лв в евтините клиники са само пункциите, 600 лв оплождане, прегледи поне 100лв, трансфер 600-700 лв. Абе 2000 не мърдат. Правенето на 3 инсета и после инвитро на ЕЦ си е чиста проба нетърпение и пришпорване, което напълно разбирам, защото всички сме минали от там. Но и инвитрото не дава 100% сигурност. Ей ни на всички тук, една не е родила от първо инвитро.
Търпение и упоритост трябва, ама е трудно да си търпелив като искаш нещо толкова силно.

Грейси, ти ще пиеш ли противозачатъчни преди инвитрото или направо започвате януари?
*
« Отговор #494 -: Декември 05, 2020, 08:52:05 am »
Ин витро на напълно естествен цикъл излиза 2500+ лева.
Освен изброеното по-горе за процедурата, се заплащат всички изследвания за двамата партньори, таймираща инжекция, лекарства след трансфер. Често се прибягва до ИКСИ за по-голяма сигурност, защото яйцеклетката е само една, което допълнително оскъпява процедурата. Ако се наложи асистиран хечинг на ембриона, това са още едни 200 лева отгоре. Абе, изобщо не е евтина процедура ЕЦ. И е доста несигурна. Освен ако няма показания за ин витро на ЕЦ, не бих го препоръчала. Пиша го като човек със значителен опит в този вид гонене на фоликули. Направете си двете инсеминации и с финансиране от фонда си планувайте една хубава стимулирана процедура.
Късмет и скорошен успех!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #495 -: Декември 05, 2020, 11:01:41 am »
На нас инвитрото с лека стимулация беше втората процедура. Искахме така, дори не мислехме, че после пак ще има инсеминации... За нас беше важно да се види как се оплождат, как се развиват, дали са качествени яйцеклетките. Стимулацията беше с Фемара и Менопур. Образувах 2 фоликула. Преди пункцията докторът ме погледна, но не беше включен монитора аз да виждам (беше рано сутрин, тъкмо започваха). После ми казаха, че единият фоликул бил празен. Но някакси много се съмнявам, защото на мен бързо действа Хориомона. Бяха минали към 34-35 часа от инжекцията и според мен единият се е бил спукал. Както и да е. Едната Я казаха, че е хубава (качествена), оплоди се успешно (ИКСИ), първо казаха ембриончето не било най-перфектното, после на трансфера 3-ти ден казаха, че било много хубаво. И накрая ЧХГ на 14-ти ден след трансфер - 0 (не е имало въобще имплантация; ако имаше, сигурно поне малко над нулата щеше да е). Аз смятам, че проблемът е в имплантацията. Дали са НК клетки, дали тромбофилия... Тук в темата сме коментирали и повечето смятат, че е от тромбофилията. Не бях на НМХ, само на Натаспин.
Това удоволствие ни излезе към 1700 лв (прегледи по 30 лв, лекарства - ок. 300 лв, изследвания - към 150 лв, пункция 400, оплождане - 300, хетчинг - 200, трансфер -370)- но в Тутракан е малко по-евтино отколкото в София. А не всички общини предлагат финансиране. Например нашата не предлага (Русе).

Тери, няма да съм на противозачатъчни. Докторът не процедира така. Гледа ме на 12-ти ден - имах 1 дом. фол. 18 мм, лигавица 8,3 мм. Карам си естествено дотогава. Вика ме на 2-ри ден на цикъла през м. януари.
« Последна редакция: Декември 05, 2020, 11:05:22 am от Gracy »
*
« Отговор #496 -: Декември 05, 2020, 12:52:52 pm »
Грейси, при липса на имплантация и предишни бременности, аз по-скоро бих казала не добро качество ембриони. При биохимични пак същото бих казала. При теб има по-късни загуби, каква е причината кой знае. Напоследък в бг-мама се включват жени с късни загуби, но в началото е растяло бавно ЧхГ. Даже и сърдечна дейност са имали ембрионите, и тук пак е кофти качество за съжаление. Но как стигат тези ембриончета до такъв етап на развитие изобщо не мога да си обясня.
Относно празен фоликул. Съвсем възможно е, май всички при инвитро имаме празни някой друг празен фоликул. Инжекцията се бие 34-35 часа преди пункция, така че е н време, нямат кяр да те лъжат в случая, защото няма грешка в таймирането.  Аз сега като бях на пункция и имаше една жена с мен. Очакваше 4 яйцеклетки да извадят от 4те фоликула, но имаше само две. Казаха й, че единият фоликул бил празен, а другият се бил спукал още преди пункцията.
Иначе днес сутринта бях я клиниката да подпиша документите за отчет към фонда и видях разбивката.
2700 лв са били прегледи, пункция, трансфер, оплождане и т.н
1400 лв са ми били лекарствата за стимулация
А моята клиника е от тези с нормални цени, та инвитро на ЕЦ отива минимум в моята клиника 2700лв и това без лекарствата.
*
« Отговор #497 -: Декември 05, 2020, 16:59:06 pm »
Аз нямах празни фоликули,но и те бяха малко 6 на брой,но мисля че само на пункция се вижда кой пълен кой празен.Имах два които не ги пунктираха,понеже бяха много малки.
За качеството какво да кажа,при две спонтанни бременности и тубарен фактор всичките ни три бяха перфектни ембриони,но все пак с последния се получи.
Ел,във Варна общинския фонд дава до 2000 лв за инсеминации,лапаро,хистеро и др изследвания преди инвитро Мислих че всяка община има такъв фонд ,в сайта търси в секция Здравеопазване .
Грейси ,и в моята клиника е сравнително евтино,нашето инвитро без ЗЕТ беше около 3200 по разбивка за фонда,но хетчинг не сме правили.
*
« Отговор #498 -: Декември 05, 2020, 18:46:23 pm »
Значи аз в предната клиника колкото ин витро процедури съм направила и все всичко е било идеално и накрая 0, дори 1 нямах някога.Бях се побъркала.Според мен просто стимулацията не е била добра и от там яйцеклетката и ембриона не бяха качествени.След това смених клиника, подход и още на първото ин витро имах + резултат. Та недейте веднага да ровите в себе си.
Понякога дори при + тест, но проблем със задържането е добре да се отиде на друго място да се чуе друго мнение, защото доктора може да даде някаква друга идея.

*
« Отговор #499 -: Декември 05, 2020, 22:16:30 pm »
Ел92, съжелявам да чуя за опита ти. Каквото и да решиш, не знам дали си чела, назад, някои момичета са ползвали FH Pro и са доволни. Ти  ползвала ли си?Мисля,че помага при АМХ въпреки ситуациятА с тръбите