На нас инвитрото с лека стимулация беше втората процедура. Искахме така, дори не мислехме, че после пак ще има инсеминации... За нас беше важно да се види как се оплождат, как се развиват, дали са качествени яйцеклетките. Стимулацията беше с Фемара и Менопур. Образувах 2 фоликула. Преди пункцията докторът ме погледна, но не беше включен монитора аз да виждам (беше рано сутрин, тъкмо започваха). После ми казаха, че единият фоликул бил празен. Но някакси много се съмнявам, защото на мен бързо действа Хориомона. Бяха минали към 34-35 часа от инжекцията и според мен единият се е бил спукал. Както и да е. Едната Я казаха, че е хубава (качествена), оплоди се успешно (ИКСИ), първо казаха ембриончето не било най-перфектното, после на трансфера 3-ти ден казаха, че било много хубаво. И накрая ЧХГ на 14-ти ден след трансфер - 0 (не е имало въобще имплантация; ако имаше, сигурно поне малко над нулата щеше да е). Аз смятам, че проблемът е в имплантацията. Дали са НК клетки, дали тромбофилия... Тук в темата сме коментирали и повечето смятат, че е от тромбофилията. Не бях на НМХ, само на Натаспин.
Това удоволствие ни излезе към 1700 лв (прегледи по 30 лв, лекарства - ок. 300 лв, изследвания - към 150 лв, пункция 400, оплождане - 300, хетчинг - 200, трансфер -370)- но в Тутракан е малко по-евтино отколкото в София. А не всички общини предлагат финансиране. Например нашата не предлага (Русе).
Тери, няма да съм на противозачатъчни. Докторът не процедира така. Гледа ме на 12-ти ден - имах 1 дом. фол. 18 мм, лигавица 8,3 мм. Карам си естествено дотогава. Вика ме на 2-ри ден на цикъла през м. януари.