0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #380 -: Ноември 18, 2020, 18:07:09 pm »
Прави сте, ще изчакам мирно и тихо още няколко дни и няма да коментирам нищо по въпроса. Дано има добро развитие на нещата.
Тери, Белчева ми каза, че когато не ми се покачва добре ЧХГ това значи, че ембриончето не се развива правилно. Аз настоявам, както каза ти, че няма да го бъде именно заради това. Ако не се развива правилно сега, то след 1 седмица ще е изостанало. За това реагирам така. А от вчера симптомите ми намаляват, но за сметка на това постоянно ми се плаче и мъжа ми се дразни от това.
Не мисля, че ще има проблем да минеш от Кринон на Утрогестан, но според мен малко по-плавно трябва да бъде, не знам. Ще се консултираш ли с докторката ти?
Яничка, аз също съм с по 800 дневно, сега поне не кървя.
Благодаря на всички ви за подкрепата ❤
*
« Отговор #381 -: Ноември 18, 2020, 18:16:29 pm »
Дано в понеделник и двете се изненадате с висок резултат от теста, шанс все пак има. Трудно е, но не се предавайте!
*
« Отговор #382 -: Ноември 18, 2020, 18:23:08 pm »
Бе тия мъже, начиии. Как пък не се усещат, че бременна или не ти си хормонална бомба в момента? Дали ще плачеш и в следващия момент ще го удариш - това са все нормални неща при опити ин витро или при зачеване по естествен път. Изобщо месечният цикъл при жената е 28 дни различни хормони на власт в организма ѝ и това ни подлудява почти през цялото време. Аз съм спокойна само докато кървя, другите 20 дена мисля за убийства и плача на песни и филми, а като съм натъпкана с хормони допълнително плача и едновременно агресирам срещу всеки.

*
« Отговор #383 -: Ноември 18, 2020, 18:32:24 pm »
Тери и Лейди,много се надявам на добър развой на нещата.
Лейди,изливай си емоциите както намериш за добре,мъжът ти като се дразни да иде в другата стая,не ти е лесно,на него също предполагам,но никой не е обещал да е лесно инвитрото ,помоли го за повече разбиране към ситуацията.
Тери,аз бих си останала на Кринон,същото като Мишето ми обясниха на мен.
*
« Отговор #384 -: Ноември 18, 2020, 18:41:58 pm »
Лейди, много знаеш какво е станало. Ами ако са били две и едното е спряло да се развива, някой може ли да ти гарантира, че не се е случило това?
В момента в мен имам едно ембрионче, което се бори и ще му дам шанс и няма да го тормозя с притеснения. Винаги се опитвам да прилагам това, което казвам на другите. Веднъж казах на Точицата, ако не може в себе си, да вярва в ембриончетата си. И аз това правя, пък в понеделник ще се разбере. Най-малкото, което можем да направим, е да изкараме няколко дена в спокойствие, пък после може да ревем колкото си искаме или да се притесняваме 9 месеца.

Аз все пак смятам да мина на Утрогестан, той все пак е доза 900, а Кринон 160, колкото и да се усвоява по-добре, явно нещо не го усвоявам този път. Друг път не съм имала такива резултати. Ама то все в различни лаборатории се тествам. Сега заради коронавируса и безопасните лаборатории са доста малко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #385 -: Ноември 18, 2020, 19:02:44 pm »
Ох Аз не знам какво да кажа и на двете ви. Стискам палци ембриончетата да се закрепят хубаво и да има щастлив край 🍀🍀🤞🍀
« Отговор #386 -: Ноември 18, 2020, 21:23:58 pm »
 Момичета,  изчетох ви на един дъх. Както е написала Тери: Вярвайте във вашите ембриончета.
 Малък-голям шанс има. Щом и лекарите не се отказват имайте вяра  :bighug:

« Отговор #387 -: Ноември 18, 2020, 23:17:09 pm »
Лейди, Тери , много се моля за вас, все пак има покачване, Дано има и чудо!

Лейди, не му се връзвай на мъжът ти, просто и двамата сте емоционални в момента.
*
« Отговор #388 -: Ноември 19, 2020, 01:16:24 am »
Тери, права е Яна за схемат ми ( освен утрото имах и кринон вечер), но това беше при активно кървене. Русев сме го дъвкали- четох в няколко групи за тромбофилии- само той си бае това за количеството прогестерон. Галкай коремче <3 а и какво да ти кажа, няма наистина гаранция че от две едното не се е хванало и изобщое твърде рано да се знае каквото и да е било. Прегръщам те!
Лейди, моя опит с мъжете е че или ги няма или пречат, когато най-трябват. Не всички мъже са такива, разбира се :)  Гледай да се съхраниш, в момента мъжът ти го преживява и сте си казали някакви неща под афекта. Понякога най-голямата подкрепа стои в огледалото.
*
« Отговор #389 -: Ноември 19, 2020, 08:44:53 am »
Лейди, Тери, първо стискам силно палци нещата да си дойдат по местата петък/понеделник -        ембриончетата ви да се развиват.
Второ, не мога да разбера защо на 5-6-дневни ембриони се чака до 14-16 ден след трансфер? Това са 21-23 дни след овулация! Да, чела съм как се развива ембрионът, как/кога се имплантира, кога ЧХГ навлиза в кръвта и т.н. Но при естествено забременяване не всеки 2-ри следи с кръвен тест от 10-12-14 ден. Важното е, че имате положителни тестове. Просто трябва да се изчака да се развият както трябва ембрионите. В крайна сметка и видеозон се прави към 6-та седмица. Има време.
Тери, ако имаш мутация в MTHFR 677, доколкото знам не е добре да пиеш дуфастон. Аз бих спряла дуфастона и бих си слагала 900 мг утрогестан. Но ако искаш, се консултирай с докторката ти и ти си реши как ще процедираш.
Лейди, ще му мине на мъжа ти. Не го мисли него сега. Мисли за себе си и за бременността, която те очаква. :)
Аз другата сряда съм на преглед на 12-ти ден - да прецени докторът дали ще почваме следващия цикъл. Предполагам, че дотогава ще съм овулирала или тъкмо ще е денят. В последно време все по-рано става. Явно остарявам наистина.
« Последна редакция: Ноември 19, 2020, 08:54:52 am от Gracy »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #390 -: Ноември 19, 2020, 13:59:07 pm »
Освен, че ви стискам палци, да кажа за прогестерона. След яйчникова пункция и свеж трансфер на практика няма жълто тяло, което да произвежда прогестерон, затова се изписват прогестерони във високи дози. Какъв ще са  препаратите зависи от практиката на съответния център. Тери, твоята схема е от проф. Лауфер, а той е един от световно признатите специалисти по ин витро оплождане, с огромен опит и авторитет. Нали разбирате, че той тази схема я е прилагал на хиляди пациентки. Няма нито едно съобщение, че прогестероновите препарати повишават риска от съсирване и тромбози. Напротив, точно обратното е - естрогените повишават този риск, затова се отнасят и предупрежденията в листовките за комбинираната терапия с естроген и прогестерон. При жени с повишен риск от тромбози се спират или намаляват естрогените и се препоръчват прогестерони. Не зная откъде дойде това безумно твърдение за прогестерона и тромбозите, при положение, че е точно обратното.  Също така няма връзка между MTHFR мутациите и прогестерона. Моят приятелски съвет е - слушайте си ин витро специалистите, не слушайте самозванци и такива, които си превишават областта на познание и се бъркат в работата на другите.

Хайде, пожелавам ви късна имплантация и високи ЧХГ-та в понеделник. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #391 -: Ноември 19, 2020, 15:37:54 pm »
Д-р Мели, ние знаем повече от прекрасно. Предполагам и всички знаят името на “доктора”. Лошото е, че има жени които го слушат и все по-често срещам жени след ин витро, които слагат само по 200 мг прогестерон, защото “той така каза”.
По-страшното е, че вече като питаш къде да идеш за терапия когато си с тромбофилия, всички казват - имунолог. Аз се опитвам да се боря по групите с тези абсурдни неща, ама е доста трудно сред такъв екзалтиран фен клуб.

26.09.2019
*
« Отговор #392 -: Ноември 19, 2020, 16:34:57 pm »
Не трудно, почти невъзможно е.Вече са няколко докторите които назначават такава терапия и аз съм в потрес.

Как се раждаха бебета преди 10 години, след ин витро и конски дози прогестерон е някаква тайна, мистика и аз не знам какво е!

*
« Отговор #393 -: Ноември 19, 2020, 19:29:31 pm »
Много се забавлявам на постовете ми по нощите. Ако ми вярвате, че "уж" си ги проверявам...Стискам ви палци за утре, девойки <3 По групите е .. трудно.
*
« Отговор #394 -: Ноември 19, 2020, 22:57:47 pm »
Аз нямам нерви да се занимавам. Ядосвам се на лекарите, които подкрепят това безумие с прогестерона и с фолиевата. Малко са ми като комплексари, които искат да са с тези, които са актуални. Знам, че повечето не го мислят, знам  че и въпросните не го вярват, но го казвят, защото оплювайки колеги се мислят за много куул. Малко а ла Улицата ' Ах, как знам, ах, колко съм умен!'. Това продава явно.
Това ми е мнението. Просто е 'жълто' в медицината. Като почти 100% от жълтините, не е истина.
*
« Отговор #395 -: Ноември 20, 2020, 10:21:59 am »
Всеки е свободен да вярва в каквото иска. Няма да споря с доктори. Науката се развива и след време само ще си покаже кое е вярно и кое не. Мисълта ми беше не за тромбофилия, а за интоксикация на черния дроб със синтетични лекарства. При някои доза 3*1 може да е ок и организмът да смогва да преработи, при други - може да става натрупване заедно с други лекарства. Но не смятам, че вагиналното приложение достига до черния дроб. Това са мои разсъждения от прочетено и чуто. Не съм доктор (поне не в медицината), така че това е просто мое мнение, не е нужно някои да ме убеждава в обратното или да спорим.

Някой днес да е пускал тест?
*
« Отговор #396 -: Ноември 20, 2020, 10:33:53 am »
Медицината е наука, а не религия, затова не й е нужна нашата вяра, а работи с доказателства, уповава се на тях.
Тук не спорим или поне го правим рядко. Изказването и защитаването на тези е с цел да се избегнат неверните и недоказаните твърдения, а не за да се конфронтираме.
Вярването, че всеки може да си говори каквото иска е дълбоко грешно, защото историята познава достатъчно случаи, в които са нанесени непоправими вреди от подобни мнения и твърдения.

Не съм пуснала палците, момичета!
*
« Отговор #397 -: Ноември 20, 2020, 11:49:30 am »
Зареждате ме с надежда, противно на очакванията ми и започвам да вярвам, че всичко е възможно  :D Благодаря на всички, че така активно ни помагате!
Не съм пускала тест днес, реших да послушам всички и да изчакам понеделник, но бременни симптоми почти нямам вече. Даже на моменти забравям за ситуацията, което е много странно за мен.
*
« Отговор #398 -: Ноември 20, 2020, 11:58:02 am »
Аз чак да забравям, не забравям, ама си чакам. Днес припиках последния ми шуър чек, отново чертата е блеееееда, но още е там, така че все още съм в играта.
Чакам си понеделник. Лошото е, че в клиниката работят през ден и ще се видя с докторката във вторник.
Бутаме я с Лейди ден за ден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #399 -: Ноември 20, 2020, 14:29:29 pm »
Тери,аз направих шуър чек писалка на осми ден,до дванайсти имах много бледи черти ,при доста високо ЧХГ.Така че,не й се връзвай колко тънка е,щом е розова и я има си бременна!