Хелиантус, за подаръците те разбирам доста добре. Някога едва отучих майка ми да купува без да пита. То бяха одеяла, чаршафи, кухненски уреди, дрехи... Кошмар. Виках, карах се, обяснявах спокойнож- нищо! Един ден просто спрях да взимам каквото е купила. Казах ѝ, че живея под наем и нямам склад за всички неща и затова ще стоят при нея, аз така или иначе няма да ги ползва, защото не ги харесвам. И се приключи най-сетне! Идвала е у нас и на следващото гостуване ми е носила табла/поднос, защото съм си нямала, а пък в ей този ъгъл щяла да стои без да ми пречи. Или цветя, защото нямам, а трябвало да имам. Мен пък ме е страх от алергии и като не знам бебето дали няма да е алергично към полени съм забранила да ми се подаряват цветя. Свекърва ми се съобразяваше винаги и винаги е питала от какво имам нужда. Тая година и тя откачи. Ей така на Яничка пратих новичка, още в опаковката, нощница за кърмачки и бременни. 1- нося пижами, 2 - имам за кърмачки, 3 - не кърмя. По същия начин за рд на Васил взе някаква глупост, която счупиха още същия ден, а той искаше друго. Сега за Коледа е взела пак някакви дрънкалки безумни от едни сайтове дето продават с гръмки заглавия без същинско описание и намаление в следващите само час и половина, а всъщност и след няколко дни е същата цена. Ама аз обикновено не се свеня да хвърля в кофата пред подаряващия. Не обичам изненади заради тия своеволия и много държа да ме питат както и аз винаги питам. Уф, ядосах се...