Павла, благодаря. Избягвам лекарства, но тоя път май наистина ще взема нещо за всеки случай. Круела, супер новина. Моята тапа падна няколко часа преди раждането, но бях вече с контракции и всъщност тя остана в ръцете на доктора докато проверяваше с какво разкритие съм и дали да ме приема.
Кукапетъл, помпата за кърма е много труден казус. Аз взех от приятелка сега. И миналия път взех пак от приятелка. Идвата пъти ми дадоха без да съм искала де, но поне спестих доста пари. Сега не знам как ще е, но миналия път така и не се справих с това помпане и изобщо спрях да се занимавам. Проблем ми беше, че влизаше кърма под уплътнението на помпата и вакуумът се губеше след няколко изпомпвания. Опитах цедене на ръка, но беше ужасно болезнено. Така или иначе кърмих един велик месец и едната ми гърда отказа. Сега са ми дали същата попа - ръчна на авент, но и шишетата са ми същите и помпата им пасва идеално. Все пак подозирам, че ползвана помпа ще даде същия "дефект", но поне за родилното ще свърши работа и ще знам дали да купувам след това. Моят съвет е ако можеш да вземеш втора ръка за първите опити и ако смяташ, че ще ти върши работа тогава да вземеш твоя си, нова и не амортизирана. А можеш да опиташ и първите дни в родилното да цедиш на ръка. 3 дни не мисля, че ще е драма ако си без помпа там докато разбереш дали ще се получи или не с кърменето. Така или иначе кърмата не идва в първите часове от раждането, а до няколко дни. Аз бях 5 дни в отделение и имах кърма на 2 ден след раждането, а на 3 ден им се молех да ми дадат бебето поне да суче, за да ми облекчи болката. В тази връзка помпа може и да ти се донесе по-късно, но поне си избери модел и дай акъл ако се наложи какво да ти купят. Аз бих комбинирала марката на помпата с тази на шишетата.