0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #520 -: Септември 10, 2020, 13:10:35 pm »
Вземи си магнезиово олио и се мажи с него, Лято. Това ти казвам, след всичко, което сподели за предната бременност и оплакванията сега, колкото и да ти се иска да огрееш навсякъде- няма как. Аз вече едвам се влача и не мога елементарни неща да правя, чак си се дразня. Да родиш живи здрави- ще пътувате. Има хубави неща в Лидл и за бебета и за първолаци- виж ако искаш. 
Мен ми изписаха флебодия да пия за тоя пуст крак и взех втора компресия плюс за мазане нуварикс и вече ходя. Но ме мъчи хемороид- за първи път ми казаха, че излезия хемороид се набутвал навътре  :o 8O 8O Което помогна, но ме пречупи на изцяло ново ниво хаха. Всеки ден съм на тонове, чакам си резултата от мб и урина в болницата.
*
« Отговор #521 -: Септември 10, 2020, 13:53:17 pm »
Аз с пазара за бебета за готова вече, но за първолака тетрадки и подвързии не съм взела. Ама това като видя учебниците какви са, за да не ходя по няколко пъти. Всъщност като родя няма да ходя никъде, затова е тоя зор да огрея навсякъде. Ние не сме мобилни и пътувам изцяло с обществен транспорт, та затова след раждането няма как да мръдна където и да е с бебето. Отделно идва зимен сезон, мъгли, дъждове - неподходящо изобщо за бебоци и планове с тях. Макс разходки из квартала и това ще е. А ти другата седмица ли имаш дата? Доколкото помня каза 38 седмица, което пак по спомен ти се пада другата седмица. А на тоновете всичко наред ли е? Това с хемороида ме уби, хахаха.

*
« Отговор #522 -: Септември 10, 2020, 14:23:54 pm »
С бебе съм пътувала и във влак и рейс, ако пък ти се ходи бременна и си ок- иди разбира се. Просто досега все говореше, да не стане по-рано, затова. Да мине и другата седмица- влизам в 38ма края на другата седмица. А за учебници- да те ги дават безплатни и като ги вземете ще ги комплектовате.
*
« Отговор #523 -: Септември 10, 2020, 15:24:08 pm »
Lina, що хемороиди съм бутала навътре ти е бедна фантазията. Тук сме все едни "секси" мацки :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #524 -: Септември 10, 2020, 15:33:28 pm »
Пътувала съм и аз, но с по-голямо бебе. Точно първия месец, месец и половина няма шанс да го юрна. А и релано не знаем какво ще е положението през декември и януари, че точно тогава обикновено е пика на грипния сезон. Състезанието е 1 в Казанлък и тогава ще съм точно в 37 седмица + 1 ден. Затова ми се иска, имам шанс да ида, макар и с висок риск. 38 седмица вече не бих си позволила да мръдна. А другите състезания са в София, но пак зависи от "режима" на бебето, метеорологичните условия и т.н. Като цяло аз като говоря за раждане преди термин имам предвид десетина-петнайсе дни, а не месец. И ми се ще, защото хем му виждам края, хем виждам и промените вече - от супер енергична и безпроблемна бременност до танк, който едва се движи вече и си е буквално за музейна експозиция само. Реално аз съм още в 8 месец, едва преди 2 дни ми излезе болничния и раждането съвсем не е толкова близо, колкото аз искам. Все още не съм ходила нито веднъж на тонове дори. Ако действително се сбъднат притесненията ми, то никак няма да е добре. Иначе горчивия опит е факт, но бременност с бременност няма еднакви и на това разчитам. Виж, при теб нещата ще са съвсем скоро ♥ Май с Кукапетъл ще ни радвате на често тук, но без Вас темичката ще опустее. Сами с Хелиантус ще сме ако никой не дойде тук скоро.

*
« Отговор #525 -: Септември 10, 2020, 16:40:45 pm »
Аз не бих тръгнала 34гс и то само с детето. Ако тръгне да се ражда, това дете с кого ще е, какво ще прави? Сама бих тръгнала за нещо важно.
Срингът решава 70% от въпросите, коите те притесняват. А и таксита има.
*
« Отговор #526 -: Септември 10, 2020, 19:35:45 pm »
Аз ако изобщо тръгна няма да съм сама. Но няма да съм с личен транспорт, та повече ме притеснява ако нещо тръгне да става извън София. Иначе мъжът ми ще е  там също и ще сме у близки приятели. А 34 седмица е от утре 🤗

*
« Отговор #527 -: Септември 10, 2020, 19:42:29 pm »
37гс исках да напиша.
Да ти кажа честно, пак ми звучи като с гестационния диабет. Търсиш доводи, за да си спокойна, че тръгваш. Ти си си го решила. Щом мъжът ти е с теб, няма проблем. Може и в Стара Загора да се роди. Има си болница и там раждат хора.
*
« Отговор #528 -: Септември 10, 2020, 20:40:00 pm »
леле Тери, аз не знаех,личния ми каза и бях "моля?" Хелиантус как ти се отразяват по-високите температури тук и по-вкусните плодчета? На бебо нравят ли му се повече?
« Отговор #529 -: Септември 10, 2020, 21:27:54 pm »
Момичета, бях на тонове днес, при друга АГ, че моята е в отпуск и споделих, че напоследък имам лек сърбеж, обилно прозрачно течение, а от вчера имам и прозрачна слуз като се бърша, дали е част от тапата не стана ясно. Изписа ми еднократно гиназол крем, малко се притесних, че е 5 дена преди термин, но тя ми каза, че няма проблем, само ще помогне. Иначе от края на август имам чиста микробиология и урина. Разкритие имам само 1,5. Явно бебка си чака термина. 😊 Аз мислих, че по-рано ще родя, но не познах.
*
« Отговор #530 -: Септември 10, 2020, 22:27:52 pm »
Нека си расте детето, Кукапетал, има още време. Мериха ли я бебка?
« Отговор #531 -: Септември 10, 2020, 22:41:27 pm »
Не я мериха сега, на 2 седмици я следят, може би следващия път, ако не излезе дотогава. Само за околоплодните води ми каза, че са добре.
« Отговор #532 -: Септември 10, 2020, 22:49:51 pm »
Жегите и шумът честно казано не ми се отразяват много добре, изморявам се много. Но е хубаво да видя роднини и приятели. Пооправи ми се апетитът тук   :D Онзи ден бях в едно заведение и към 19 и 30 много усилиха музиката, а колоната беше близо и бебо полудя, цял час не се спря докато не се махнах от там, все едно имах аквариум с риби в корема  :D. Днес отрязах 20 см коса и ми е голям кеф.
*
« Отговор #533 -: Септември 11, 2020, 08:52:20 am »
Хелиантус, много е готино как реагират на външната среда. Ти си в най-добрия период от бременността и всичко е много вълнуващо. Дано така си остане до края, а не като мен - всичко вече ме дразни с малки изключения. Много ти се радвам 🥰
Кукапетъл, колкото и да реши да остане края му се вижда. Пиши редовно как си, че аз всяка сутрин проверявам за новини 🤱. Лина, и ти също.
Днес съм в много добро настроение, май се наспах.
Павла, факт е, ме 5аго си наумя нещо и си търся 100 причини да се оправдая. В крайна сметка лекарят ще каже последно за пътуването, но аз имам надежда. Иначе то е само за една нощувка, от 37 до 37 +1. А относно захарта - като кг не мърдам. Захарта я свалих и вече всяко мерене е от 4,8 до 5,6. Диетата не спазвам стриктно, даже вчера за вечеря изядох един чийзкейк, едни пържени картофи и една вафла, а захарта час след това беше 5,6, а сутринта 5,2. Лекарката иска от мен да е под 6. Държа да отбележа, че вчерашното беше инцидент. Спряла съм газираните и белия хляб, но веднъж седмично ми се дояжда и хапвам някоя вафла или нещо малко, тъй че стриктна не съм. Това не е изненада де, никога не съм могла да се опазя от вредните храни. Всъщност като небременна и без забрани не ям десерти и не пия сладки напитки, но сега просто го чувствам като нужда понякога.

« Отговор #534 -: Септември 11, 2020, 20:20:44 pm »
Пиша да ви похваля спрея Б12 на Garden of life. Днес си пусках разни кръвни и Б12 за месец и половина-два от 108 е станал 515. Хемоглобин 107 много ли е нисък за 16-та седница? Еритроцитите и хематокрита също са ми малко ниски.
*
« Отговор #535 -: Септември 11, 2020, 20:35:44 pm »
Моят от 130-140 падна на 110 съм 16-17гс и толкова си остана. Нямах терапия. За мен е ок.
*
« Отговор #536 -: Септември 11, 2020, 20:43:53 pm »
За хемоглобина не знам, Хелиантус, но този спрей трябва да го видя. На една мацка, днес, до мен в болницата й казаха, че 90 не е ок, но тя е с близнаци и й включиха система.
*
« Отговор #537 -: Септември 12, 2020, 00:53:42 am »
Хелиантус,моя хемоглобин беше малко под 110,след като родих явно е паднал още понеже ми даваха Ферофолгама в родилното.Аз също точно така като теб си описвах усещането като рибка в корема,чак на Бъдни Вечер усетих ясно почукване,а септември ми беше ЗЕТ,изобщо за всяко движение си отварях сетивата на шест за да я усещам,толкова ми беше хубаво и странно.Вече може да си общувате,аз си общувах много с нея,пусках й Моцарт,говорих,галих,почуквах с морзовата азбука,абе голямо контактуване беше  :D .Все още й говоря постоянно,сигурно й омръзвам даже.
Кукапетъл,малко остана,чакам и аз да се похвалиш.
« Отговор #538 -: Септември 12, 2020, 01:48:29 am »
Хелиантус, аз бях с хемоглобин 117, виеше ми се свят, бързо се изморявах, пуснах и желязо и се оказа, че е много ниско. Откакто приемам желязо на ампули, съм нов човек, имам енергия, не ми се вие свят, чувствам се много добре, дори съжалявам, че късно си обърнах внимание. Особено в последния триместър бебето яко дърпа от желязото. Според мен се засили. Говори с лекар. Аз спазвам интервал от 2 часа за млечните, когато приемам желязото. Пия го със сок от лимон. Последно август хемоглобинът ми се качи на 135, след това не съм изследвала.
Слънчицето, ❤️❤️❤️!
Круела, изписаха ли ти клексан след раждането и колко дни?
*
« Отговор #539 -: Септември 12, 2020, 06:50:00 am »
Хелиантус, аз не 13 седмица бях със 108 хемоглобин, изписаха ми малтоферфол и след 2 месеца бях със 104. Изписаха ми б12 през ден по 1000 мг, витамин д по 3 капки дневно и сорбифер дурулекс 2*1. За месец качих до 107 (август), но забравям и почти не пия витамин д. И аз знам, че трябва да се постараеш да го качиш, защото след раждането пада още и може да е опасно, но се консултирай. По принцип аз не се чувствам добре като е нисък и нямам сила за нищо, но тоя път дори не го усещам. А когато на мама ѝ падаше до под 100 се налагаше кръвопреливане  и затова не рискувам да пада свободно когато предстои медицинска интервенция. Особено свързана с евентуална кръвозагуба.