0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #480 -: Септември 05, 2020, 11:22:46 am »
За пъпчето- като го мия, после подсушявам добре с небинтова марля, а след това пръсках  с
 https://www.aptekapromahon.com/ducray-diaseptyl-spray-antishptiko-dialyma-xlwreksidinhs-02-se-sprei-gia-plhges-125ml-p-9088.html
И после с клечка за уши почиствах.

Спирт не съм използвала, а и се смята за доста агресивен за бебетата кожа.

Носила съм. Колко обаче ще носиш в ръчния багаж? Никога не съм имала проблем. Носи си рецепта за всеки случай.
*
« Отговор #481 -: Септември 05, 2020, 11:34:54 am »
За мен дезинфекцията е във високата температура - ютия или сушилня. За АМ си права, Павла, зная, че ако и това купя "за всеки случай" нещата отиват към "решено е", защото е по-лесно. Но действително от горчивия си опит искам поне да имам насока за марка, че са много и не ако се наложи тепърва да се информирам. Както казах - може и да съм сама, а може и да не съм, все още е неизвестно. Кошарата смятам да сглобя след първия учебен ден, което е трийсетина дни преди термин. Едва след нея ще позна основното гладене и подреждане на багажи. Нямам намерение да изгладя всичко наведнъж, когато мога и по малко. А както казах аз и на работа се върнах, почивните дни съм с малкия по турнири, през 4-5 дни съм на лекар (женска консултация, тонове 2-3 пъти, ендокринолог и фетален доплер имам само последните 2 седмици на този месец), та и да искам нямам как да си давам зор за подреждане. Всъщност това ми е последния "свободен" уикенд и затова днес само ще мога да купя някои неща още, да заведа малкия на подстрижка и да се снима за ЛК за училище.
Хелиантус, докога ще си тук? Май вече ти е време да помислиш за по-широки дрехи - туники, клинове и евентуално връхна дреха, която да расте с теб. Доколкото виждам хващаш целия студен период като бременна и връхната дреха трябва отсега май да е доста широка. Наистина е по-добре да не търпиш дълго да ти стискат и да се отпуснеш блажено в удобни дрехи.
Круела, ще го потърся това в аптеката. Надявам се, че не се намира трудно.
За купуването на основните неща избързах, само защото с Васил имах разкритие 60 дни преди темрин и се наложи да лежа до 36 седмица. Тогава много спешно купувахме креватче и действително силната миризма отшумя за около 2-3 седмици поне, а после още седмица имаше слаба миризма. Сега е купено от юни месец и смятам, че ако го сглобя след около десетина дни ще се измирише нормално около 2 седмици преди термин, а това време вече може и да ни изненада госпожицата с по-ранна поява. Така и ще се постарая всичко да е готово в края на 37, началото на 38 седмица. Поне баткото като тръгне в 1 клас денем ще имам повече време (няма да ходя всеки ден на работа, но през повечето дни за по няколко часа ще съм там).

« Отговор #482 -: Септември 05, 2020, 12:00:06 pm »
Ще нося само 7-8 спринцовки, ще съм там до другата събота. Нямам рецептата от тук, но има етикет на кутията, че са изписани на мен, на връщане ще видя ще купувам ли още.
Лято не се стискам в тесните дрехи, ходя с клинове предимно и рокли.
« Отговор #483 -: Септември 05, 2020, 12:27:33 pm »
Лято можеш да си вземеш и физ. разтвор за почистване на очичките и нослето. За коритцето аз използвах шезлонг, докато не можеше да сяда. Беше ни удобно и на двете. Колан ми сложиха буквално веднага след като родих, като ме преместиха от магарето. Но това е за нормално раждане. Аз си бях купила и в къщи също носих 2-3 седмици. Свърши ми добра работа.
*
« Отговор #484 -: Септември 05, 2020, 12:40:33 pm »
Да ви кажа, че и без нищо за пъпчето става. Аз нито съм мазала, нито пръскала... абе нищичко. Мисля че само след баня подсушавах хубаво, но аз в корито я къпех 1 път в седмицата, така че не ми се е налагало често да суша. Падна й пъпчето на 21-ви ден и после нито е било зачервено, нито е имало някакъв проблем.

Хелиантус, съветвам те да си вземеш Клексан от България колкото можеш. Може в някакъв момент да ти спести доста нерви.

26.09.2019
*
« Отговор #485 -: Септември 05, 2020, 13:37:28 pm »
Мишел, взех си физ. Разтвор. Даже беше едно от първите неща, които взех. Той винаги е потребен. Остана ми вече само аптека да посетя . На Васил пъпа падна у дома веднага след изписването ни. Аз доста се стреснах, че очаквах повечко да го чакам. Но то после пак си има чистене и поддръжка, тъй че трябва да взема нещо.

*
« Отговор #486 -: Септември 05, 2020, 15:01:05 pm »
Аз след раждането само подсушявам хубаво и ако забележа нещо, тогава пръскат с хлорхексидин. Няма кой знае каква поддръжка. Трябва е сух и извън памперса.
*
« Отговор #487 -: Септември 05, 2020, 15:56:58 pm »
Пъпа аз със оксикорт пръсках след къпане ( ест. Подсушавах с марля) и чистех със физ. Разтвор и клечка за уши. За около 10 дни падна ако не се бъркам. Хелиантус, лек път. Вземи си едно шалче за самолета, да не настинеш от климатика. Аз ако бях на теб щях да заредя клексан колкото мога от бг. Вярно, пари са но за всеки случай. Отг не бих правила толкова рано- следи се с глюкомер. Аз съм пример, че с диета бачкат нещата- е кофти е ма са свиква. Аз се водя в болница от два дни но ме пущиха  да се прибирам и само за тонове + инжекция кортикостероид ме искат. Ако се влошат нещата , разбира се оставам в болница- стреснахме ги контракциите.
Според мойто проучване, лактана е най-добро, поръчах от Германия ‘пре серията’ защото според доктора няма да изкарам до термина.
*
« Отговор #488 -: Септември 05, 2020, 16:10:51 pm »
Моят съвет е да си намерите мляко, което го има навсякъде, а не се налага да поръчвате. Като беше пикът на изолацията, доставките се бавиха с по 3 седмици. Представете си да сменяте мляко през ден, защото не можете да намерите, това което поръчвате.

Лина, всичко ще е ок. Кортикостероидите само помагат. И да не изкараш до термин, важното е да сте добре. Прегръщам те!
Оксикорт е много силен за мен. Аз буквално го миех- със сапун и вода.
*
« Отговор #489 -: Септември 05, 2020, 19:44:44 pm »
Супер сте, много сте ми полезни ♥️
Лина, то до термин е ясно, но поне до секциото изкарай 🤗
У нас днес се появиха първи признаци на ревност. Доста се изненадах. Накупих малко чорапки и хавлии и баткото се нацупи, че нямало нищо за него. Всъщност преди дни му взех първия телефон, днес купих маратонки, а оня ден стоножки за футбола. Но то си ревнува и чак сълзи му текнаха от мъка.

*
« Отговор #490 -: Септември 05, 2020, 21:12:04 pm »
Винаги по нещо малко за голямото. Другото е са се купува всичко заедно с голямото.
*
« Отговор #491 -: Септември 06, 2020, 06:36:46 am »
То има, но той беше толкова уморен, че съвсем забрави. И като му напомних се нахили като зелка, че не е забравен. Беше някакво моментно, но толкова сърцераздирателно.

*
« Отговор #492 -: Септември 06, 2020, 06:52:08 am »
От псхиологическа гледна точка, детето не разбира, че неговия телефон струва в пъти повече (най-вероятно) от нещата за бебето. Винаги и за двамата. Аз като кажа до термин, си смятам секциото вече :D Да, Павла, :bighug: първата инжекция мега зле ми се отрази гадене, главоболие, безсъние, но със втората светнах. Даже вечерта мъничко походих, но пък ми се наду нова вена на тоя крак,дето нямах проблеми с него, та сега държа нагоре краката... Не знам до края да ходя да не ходя ли? Като не ходя нямам проблеми. За още две седмици става въпрос. Иначе доктора иска да лежа с много леки раздвижвания. Но то и от "леките" ми цъфват краката...  Тоновете на бебо са добре, контракциите намаляха, слава Богу. Относно дохранването с АМ, е много хлъзава пътека към "не-кърменето". Най- малкото , защото в болницата им се разширяват коремчетата от в пъти по-бързата капка на шишето и ги мързи да сучат. От по-бързата капка се разширява и стомахчето повече(според мен) и ай пак колики...Аз видях един фиброаденом ми е излязал на гърдата гррррррррр и изобщо ми писва от тези мойте сиси ... А за АМ, не се бях замисляла за потенциално спиране на доставките, но май е така защото в мойта глава ще си кърмя и това е застраховка :)

Хелиантус, по моята логика ако не консумираш "забранени храни" и храненто ти е по-скоро дефицитно няма от какво да се притесняваш наистина. Само си вземи един глюкомер, даже от тук. Дано пътя ти е бил ок и добре си пристигнала.

Дали не слагах и https://apteka.framar.bg/30039760/%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-125-%D0%BC%D0%BB- на пъпа... не помня едно от двете. Аз не държа да повтарям подхода с Лори, със сигурност много са напреднали подходите от преди 9 години :) Каквото каже педиатърката.
« Последна редакция: Септември 06, 2020, 06:53:58 am от Lina88 »
« Отговор #493 -: Септември 06, 2020, 08:50:49 am »
Пристигнах, а пътуването беше супер. Нямаше никой около мен в самолета  :D идилия. Слушах си аудио книга и мина супер бързо. Сега ме мъчи жегата тук, в Англия от две-три седмици си е хладна есен. Храненето все още  определено ми е дефицитно, малко по- добре ми е апетита от преди, но все още е доста зле. Ще взема глюкомер.
*
« Отговор #494 -: Септември 06, 2020, 09:05:27 am »
Момичета аз поръчвам мляко и памперси от едни групи, внос са от Англия.Памперсите са страшно изгодни, а млякото е хубаво.Имат постоянна наличност и до сега не съм имала проблем.Джъмбо пакет памперси ми излизат 20 лв.Само от тях нямам оплаквания, че от всичко друго се изприщиха по веднъж поне.Ако искате ще ви пусна групите.

*
« Отговор #495 -: Септември 06, 2020, 10:06:33 am »
Маги, аз искам.
Лина, разбира много добре той. Просто дори не погледна покупките и се нацупи. Като разбра, че съм купила чорапи и хавлии се извини даже. Той мислел, че играчки съм взела. А като му напомних за стоножките, телефона и маратонките се засрами. Вярно, че е малък, но елементарна финансова култура има. Просто беше много уморен и не се усети, но се опасявам, че тайно има притеснения вече относно факта, че вече няма да е център на света ми само той. Аз нееднократно споделях тук. За щастие разбира от 2 думи и много си говорим за това какво предстои и какво ще се промени, но въпреки това няма как да си няма своите моменти на ревност. Очаквах, че ще е откъм внимание, а не откъм покупки де. Иначе няма случай са сме купили нещо за новия човек и той да е останал с празни ръце.
Хелиантус, приятна почивка със семейството.
Лина, по-добре лежи повечко. Колко са 2 седмици, ей сега ще минат
Кукапетъл, как си?
Аз снощи пак имах някакви болки в корема. Според мен не са контракции, по-скоро много се уморявам вече. Пия 6ии магнезия и но шпа, а и във витамините имам още магнезий, но ще видим скоро как е положението. От понеделник съм в болничен вече, но то ще е за 2 от работните места, на които аз и без това не ходя.

« Отговор #496 -: Септември 06, 2020, 11:12:52 am »
Лина, надявам се да си добре, да сте овладяли нещата. ❤️
Лято, няма промяна при мен. Имам си контракции, но подготвителните. Намирам си задачи вкъщи и си ги действам, минава времето по-бързо.
Хелиантус, добре дошла по нашите земи! 😊
*
« Отговор #497 -: Септември 06, 2020, 15:53:11 pm »
Кукапетъл, а какво казаха за бебето? Още ли смятат, че е твърде голямо?

*
« Отговор #498 -: Септември 06, 2020, 16:53:46 pm »
Ясно Лято. Флебодиа ми изписаха днес и нуварикс крем че много сериозно куцам. Дано да има подобрение, че без да се придържам за нещо не мога да ходя. Това пък как ми дойде до главата... тоновете са добре, утре отново и после през ден тонове. Това защо ли го прави доктора- мисли че ще тръгна да раждам ли? Кукапетал, в какви размери е малката, верно?
Хелиантус, радвам се че е минало добре и не е имало хора. Да си прекараш много добре с близките.
« Отговор #499 -: Септември 06, 2020, 17:42:06 pm »
В 38+1 беше между 3300-3500. Въпросът е колко ще стане за раждането и аз да се справя, иначе не смятат, че е твърде голямо.
Лина, още малко и всичко ще мине. Прегръщам те!  :bighug: