0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #460 -: Септември 01, 2020, 17:43:46 pm »
Днес явно ще ми е от много активните дни. Обаче сега нещо се притесних, от сутринта ме боли кръста, след като се ядосах , но става по- зле, вече ме боли много силно , а от време на време и корема ниско долу...От какво може да е?
*
« Отговор #461 -: Септември 01, 2020, 19:11:45 pm »
Хелиантус, сигурно си се напрегнала. Полежи и пий но шпа. Прилагам ти препоръките на Др Начев, майчин дом. Абстрахирай се от спирането на метформина ако искаш.
« Отговор #462 -: Септември 02, 2020, 00:37:46 am »
Хелиантус, почивай си и не се напрягай толкова. Ниско долу и мен ме е боляло. Въпросът е да не е продължително време. Ако нещо се изморя ме е заболявал кръста. Дано си добре вече! 🍀❤️😘
« Отговор #463 -: Септември 02, 2020, 00:44:43 am »
Благодаря ви! Лина, мерси за пресниманото.
По- добре съм вече, но няколко часа имах много силна болка в кръста, за корема не знам, направо всичко ми беше изтръпнало. Още боли, но е значително по- малко.
*
« Отговор #464 -: Септември 02, 2020, 15:05:44 pm »
Надявам се днес си съвсем по-добре, Хелиантусче. Имай предвид, че мен от ОТГ ме задържа АГ и само това 28-30 съм правила. За дугите каза няма смисъл, но аз сутрешна захар повече от 4 .5 не съм имала . Бях си на диета с малки прегрешения.
*
« Отговор #465 -: Септември 03, 2020, 21:24:30 pm »
Как сте, момичета? Кукапетъл, всичко наред ли е при теб?

« Отговор #466 -: Септември 04, 2020, 11:30:19 am »
Да, Лято, наред е, зареждам се с въглехидрати вече, разрешиха ми. Подариха ни още бебешки дрехи и продължавам с гладенето, добре, че поне днес не е толкова горещо.
*
« Отговор #467 -: Септември 04, 2020, 12:08:06 pm »
Ех, как завиждам за въглехидратите :)
Аз чакам Маги да ми прати тези дни малко дрешки, последни 2-3 перални ще извъртя, но имам и малко за купуване първо и едва след това ще почна да гладя. Все още нямам къде да подреждам, че количката и всикчо друго е в гардероба и първо трябва да намеря масто за някои неща в кунхята и да освободя масто в коридора за количката. По план до десетина-петнайсе дни ще почна с гладенето, а преди това ще сме сглобили и креватчето. Този уикенд ще ми е последн почивен и после се почват състезания и футболни турнири всяка седмица (до декември, но аз ще присъствам макс до средата на октомври). Включително и извън София има. Отделно по 1 клас все още тече подготовка, а и аз се върнах на работа на едното място... И за капак от средата на този месец съм през 2 дни на някакъв преглед. Поне ще ми минат бързо последните седмици де. И това при положение, че подготовката тече от доста време :D Големи вълнения са вече и само зяпам в календара, а денят стои същия... :D

*
« Отговор #468 -: Септември 05, 2020, 01:10:26 am »
Кукапетал, честити ви дрешки! Аз се чудя ако се перат на 40 С + добавяне на дизенфектант дали може да се избегне гладенето? Иначе за отслабването и аз имам такива моменти. Ей сега от нищото кило и половина. Ма си имам някакви притеснения на глававата и сигурно от там.  Лято, честито че си почти готова. Как ще ги съхраняваш до живот и здраве появата на бебето? Из няк’ви други форуми бях чела, че някои жени вакумират? Не знам , любопитно ми е.
Хелиантус, до къде я добута с ЮК рецепти, доктори и тн. Ще правиш ли ОГТ тук?
*
« Отговор #469 -: Септември 05, 2020, 01:25:07 am »
Лина,аз не ползвам дезинфектант за Зори,гладя я но вече го правя,понеже ми е хубаво да е изгладена.Нищо покрай нея не е било никога стерилно,че толкова да се безпокоя за бактерии.
Аз си изпрах и изгладих някъде към края на осмия месец,подредих всичко в скрина ,не мисля че има как или е нужно да живее в стерилна среда .
*
« Отговор #470 -: Септември 05, 2020, 02:09:56 am »
Оп Слънце, аз си се чудя просто. Ей, така... любопитство :) иначе ще се гладим . Мерси, че каза де. Нагушкай сладурка!
*
« Отговор #471 -: Септември 05, 2020, 08:40:09 am »
Лина, засега са сгънати и сложени на 2 свободни рафта в гардероба. Като го изпразня от шишета, количка, козметика, стерилизатор и багаж за болницата ще сложа спалното бельо по рафтовете, а дрешките на закачалки. Купих от Джъмбо доста закачалки с щипки, които са удобни за всякакъв тип дрехи и възраст. По-големите ще сложа в надстройката на гардероба, да да си чакат реда там. Пералнята има програма за бебешко пране и ползвам нея. Мислех да не града, а да дезинфекцират чрез сушилнята, но в нея щампите на дрешките се развалят, а и не всичко има етикет и те се знае кое може в сушилня. Така или иначе мислех да го правя ако пера в есенни дни, но нали ни беше наводнен тавана и имаше мухлясали дрешки, та почнах да пера по-рано по принуда. Тъкмо хванах слънцето и се получи 7обре без да си давам зор за нещо. Днес ще ида да купя още няколко нещица - нямам хавлия за баня, стойка за ваната и няколко одеяла за количката. Също ще допълня и багажа - смрадлика, вода... Чудя се за пъпчето какво да правя. Май памук и спирт ползвах преди, но ще питам и педиатъра. Също и за ам се чудя. Странно е, че гърдите ми все още са празни и нямат никакво изтичане. С Васил още от август ползвах тампони, че течеше много и кърмата тръгна обилно на втория ден. Сега няма нищо, то те знам дали това е признак изобщо и за какво да се готвя. Надявам се да кърмя поне малко, но ще го обсъждаме с лекарите тия дни.

*
« Отговор #472 -: Септември 05, 2020, 08:54:52 am »
А, прекалено рано е , според мен да ти тръгва коластра. Като родиш до 4 -5 дни. Има и чайчета, топли компреси и слагане често на бебето на гърда, но те всичките неща ще ги обсъдят с теб, когато му дойде времето. Аз питам за ам, защото наистина съм сама и хич не обичам да моля никого за услуги. Страшно неудобно ми е и бих си го спестила . В същото време ако се наложи не искам малкия да сменя ненужно млека, защото не съм погледанала преди това. Искам да си подготвя нещата пък ми е все тая дали ще изхвъря една две кутии с Ам(ще ги дам на някого по-скоро, ако не ми трябват).
*
« Отговор #473 -: Септември 05, 2020, 09:56:08 am »
Рано е, знам си и аз. Но искам да го обсъдя, че ако ми се наложи да знам какво да купя бързо, а не да се моткам в магазина из десетките видове. Иначе мъжът ми не знам дали ще е тук. Той нали се зписа да учи в Благоевград и нямам идея дали ще е наблизо. Проблемът е, че беше изгубил студентски права и почва от 1 курс редовно обучение, а май след 1 семестър ще пуска молба да му признаят старите изпити и до края на учебната година да завърши изцяло образованието си. 10 години го тормозя да свърши тая работа и сега няма да се оплаквам в никакъв случай. Но се притеснявам от неисвестното и си мисля всякакви щуротии. Имам смс от спиди и след малко отивам да си взема нещата дето Маги ми е пратила ♥

« Отговор #474 -: Септември 05, 2020, 09:57:35 am »
Лято, за пъпчето по - добре използвай малки марлички, за да не остават мъхчета от памука. А за гърдите, може и да няма изтичане. Аз нямах никакви симптоми за кърма даже до 2 дни след като родих. На третият ден съвсем внезапно се напълниха и към обяд започна да тече коластра.
« Отговор #475 -: Септември 05, 2020, 10:02:26 am »
Добро утро!
Лина, успях да си взема още прогестерон, сега чакам болницата да прати писмо на GP-то, че да ми изпишат още клексан, дано нямаме повече разправии. Иначе довечера пътувам към България , спряла съм метформина от няколко дена с идеята да правя ОГГТ, но не знам има ли смисъл в това, а и дали реално ще успея да го направя, че още имам гадене, а частта с пиенето на глюкозата винаги  ми е била много трудна  :?
*
« Отговор #476 -: Септември 05, 2020, 10:30:19 am »
Мише, благодаря. А спирт или има друго? Преди ми бяха казали топоцин, но той се оказа спрян от производство и сега хич не зная какво ще ми е нужно.  За гърдите знам, че ненужно се притеснявам, но просто ми направи впечатление колко различно се развиват нещата с двете бременности и се зачудих как ще свършат и за какво да се готвя. То май съм по-готова да храня с АМ, че се снабдих с 2 комплетка шишета съвсем неумишлено.
Както казах ще ходим и до личния лекар де, така или иначе за футболния турнир ни трябва бележка, че баткото е здрав. А и за училище май има какво да взема от лекарката, та и това ще обсъдя. Иначе като козметика съм се спряла на Бочко олио и шампоан за тяло и судокрем съм взела. Друго какво ми трябва? Пелени на памперс 1 пакет единичка съм взела, мокри и сухи кърпички в кутия. Прах за пране на тео бебе, но после имаше и промоция някъде на персил бебешки, та и от него имам 2 бутилки. Препарат за бебешки съдове също на бочко. Компреси за гърди съм взела и много се чудя за колан за след раждане, но по-скоро ще почакам да видя какво раждане ще бъде. Той и без това май не се слага абсолютно веднага доколкото разбрах. Чудя се каква подложка за коритото да ползвам. Самото корито е малко и е с релеф вътре за поставяне на бебето, но ми се иска нещо меко да подлагам и се колебая между обикновена кърпа или нещо по-специално и меко. По принцип не харесвам подложките и с Васил опитвах много модели, но така и нищо не ми пасна докато не стана по-голям. Едва тогава открих мрежите със стиропорени топчета, от които бях най-доволна, но сегашното корито е неподходящо за тях май. Така като пиша излиза, че съм готова с едното нищо, ма айде. Поне съм изпрала повечето неща и съм купила най-основното.
Хелиантус, лек път ти желая и приятни емоции със семейството и близките тук. Ти доста си напреднала вече, а това само ме радва. Личи ли ти бременността или все още се вмъкваш в старите дрехи? Аз за ОГТТ не се обаждам, за мен е голяма мъка това изследване, но поне се оправяш с рецептите някак. Макар с хиляди разправии де, но успяваш да надвиеш над системата там.

*
« Отговор #477 -: Септември 05, 2020, 10:48:38 am »
Лина, аз пера всичко на 40С, сушилня и гладя, защото ми е грозно намачкано бебе/ дете. Преди да имам сушилня перях на 40С и дори често съм пускал и бързо пране. каква дезинфекция? Не виждам смисъл за дрехите. Дезинфектант не използвам. Колкото по-малко неща, толкова по- добре. Аз пера с Ариел бебе. С него свикнаха, с него съм. Има и доста по-добри препарати, уж без много "химия".
Аз изпрах и изгладих нещата около 2-3 седмици преди да родя. По-рано за мен няма смисъл.

АМ и с двамата използвам Хип. Едно и също е навсякъде, от където съм го взимала- България, Испания, Кипър, Франция. Като пътуваме не се зараждам с кутии. Нямали са проблеми. В България хвалят и Лактана Био.

Ако сте готови да храните с АМ, ще хранте с АМ и няма да натиснете да кърмете. Аз дето бях сигурна, че няма да успя да кърмя, пак не бях купила АМ до деня на изписването. Все натисках и се надявах. Дори се скарах сс един акушерка (не знам за мъжки вариант), който ми каза още на втори ден, че няма да се получи и да не мъча детето. Ако не го бях "мъчила", даже и коластра нямаше да суче милото.

Хелиантус, пий си Метформина и не си прави напред ОГТТ. И да имаш нещо притеснително първо е диета. Другото е- представи си да се занимаваш в Англия да им обясняваш, че правиш пак изследвания на своя глава? Докато не покаже при тях проблем, само ще се ядосваш.

Сглобете дървените кошари по-рано, че миришат.
« Отговор #478 -: Септември 05, 2020, 10:53:23 am »
Лято, благодаря! Буквално от няколко дни ми се появи малко коремче, не мога да си закопчавам панталоните, стискат ми  :D
Някой носил ли е Клексан в самолет, нали няма проблем в ръчния багаж?
Благодаря,  Павла, и аз все това си мисля тия дни, че няма никакъв смисъл. Аз със храненето още съм зле, сладко се случва да хапна доста рядко, тесто също. Карам я на салати и плодове.
« Отговор #479 -: Септември 05, 2020, 11:13:37 am »
Аз се включвам за пъпчето,на мен в болницата ми похвалиха Цикабио на биодерма вместо спирт. То е като спрейче и е много удобно,на всяка смяна пръскахотгоре и отдолу на пъпчетои падна на 8-ми ден. След това до ден днешен почиствам клечка за уши и спирт 70градуса пъпа.
Креватчето както павла е казала е хубаво да се сглоби по рано че мирише на лак,ние го сглобихме в края на 7-мия месец и може би седмица-две миришеше.
HELIANTHUS мисля че ако е в по големи количества може да ти искат там (в Англия) рецепта,иначе тук няма да ти направят проблем,дори и да си купиш от тук като се връщаш.