0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #360 -: Август 18, 2020, 13:31:49 pm »
За едникратните - повече. Аз взех 2 кутии, но не съм сигурна, че ще стигнат. В началото тече доста кръв и при всяко сменяне на превръзката се сменят и бикините, а това може да докара между 5 и 8 чифта на ден. Престоят в болница е минимум 3 дни, тъй че повечко е по-добре със сигурност, но пък винаги може да ти купят и донесат още ако течението е твърде силно и предвидените бройки не стигнат. Аз лично имах бебешко чувалче, но не го ползвах особено (даже никак освен няколко пробни съня). За мен пелената е задължителна, тъй като при разходките навън винаги можеш да покриеш малкия човек ако случайно заспи. А те винаги случайно заспиват навън в началото. Чувалчето е по-подходящо само за домашни условия според мен, може и да греша, но то се облича и ако бебето заспи изненадващо няма да имаш възможност да го облечеш в количката. При всички случаи ти трябват поне 2 броя, тъй като не намирам за удачно пелената за навън да се ползва и у дома, а отделно е прането и по-трудното съхнене при предстоящия есенно-зимен сезон.

*
« Отговор #361 -: Август 18, 2020, 13:37:43 pm »
Кукапетъл,и пелени и спални чувалчета имам по две,като спи през деня можеш да завиваш с тях,и за навън стават.И две памучни одеалца на Лорели на дупки имам,но аз пера един път на десет дни нейно,през ден сменям чаршафи и завивки,но имам просто.
Еднократни гащи не съм ползвала,купих си от Пепко евтини бикини,8 броя имах ,после мъжа ми носеше още,не мие текло силно и не съм се клепала.
*
« Отговор #362 -: Август 18, 2020, 13:56:21 pm »
Пелени за през деня и за на вън, чувалчета за нощем.Така процедирам аз лично.Еднократни бикини опитах, но не ми паснаха, карах си с моите.Не съм имала някакви невероятни кръвоизливи.

*
« Отговор #363 -: Август 18, 2020, 14:29:16 pm »
И аз като Маги. Навън с пелена, а вечер с чувал че.
Имах 5 чифта еднократни гащи за първия ден. После си бях взела едни памучни, бабешки, големи и те ми бяха много удобни. Имай предвид, че при естествено раждане е по-обилно кръвотечението.
*
« Отговор #364 -: Август 18, 2020, 14:40:35 pm »
И аз действах с пелена навън и понякога през деня, а вечер задължително с чувалче.
Внимавайте чувалчетата да са със защитни копчета (май така им се казва на бг). Това са едни малки тик-так копчета, които позволяват да се закопчаят ръчичките и около вратлето (май) така че да са по размер на бебето.

Аз ползвах памперс гащи, но заради нещо си там с катетъра се напишквах първите няколко дни. После пак ми сложиха катетър и го оправиха това.

26.09.2019
« Отговор #365 -: Август 18, 2020, 14:45:24 pm »
Аз ползвам само пелени,чувалче не съм взимала. А за бельо,на мен ми бяха много удобни еднократните гащи и пррвръзките за родилки. Сложих бабешки гащи в деня на изписването и нощна превръзка. Ако си нормално раждане да знаеш първите 2-3 дни е силно кръвотечението и според мен няма да ти свършат работа нощните превръзки.
*
« Отговор #366 -: Август 18, 2020, 14:53:40 pm »
В болницата бях с превръзки за  след раждане. Към 5 ден с нощни вече беше ок.
« Отговор #367 -: Август 18, 2020, 14:56:24 pm »
Ей, друго си е човек да пита. Сърдечно ви благодаря, щях да взема много малко. Колкото мога да не размотавам после мъжа ми, без това хвърчи като финикиец за всичко.
*
« Отговор #368 -: Август 18, 2020, 15:30:34 pm »
Следродилни превръзки на Канпол ползвах,в Хиполенд и ДМ съм ги виждала,доста удобни ми бяха,после и аз с нощни.
Реално и спално чувалче и пелени е добре да имаш,тъй или иначе и за навън ще вземаш.
Винаги си имам в чантата на количката една пелена,сега муселинена,по натам памучна,може да задуха и да я зявия.
*
« Отговор #369 -: Август 18, 2020, 20:01:43 pm »
Другите са писали за бабешки гащи, но к дето раждах аз беше забранено и трябваше или без бельо и стисната между краката превръзка, или еднократно такова. За визитация задължително без нищо. Провери задължително какво разрешават в избраната от теб болница. При мен за 7 години едва последните 2 можех да мина с нормални превръзки, но така и до забременяватето си останах на нощни. Превръзки за родилки ползвах около 2 седмици, но може и от страх да е било. Със сигурност в началото беше кошмарно обилно и в болницата нощем пропускаха. Не помня марка, сега взех 2 пакета от вис виталис и май са на канпол

« Отговор #370 -: Август 19, 2020, 11:59:25 am »
Ще проверя, Лято, благодаря ти! Днес ми казаха, къде точно да отида в клиниката, ако почнат родилните контракции и аз викам, мале, наближава. В края на седмицата ще пазарувам, другата ще приготвя багажа, ама правихме и ремонт, имам да чистя още. За септември може и да съм готова, да видим бебка на какво мнение е. 😊
« Отговор #371 -: Август 19, 2020, 20:08:24 pm »
Здравейте, как сте днес? Аз  ходих за пренатален тест, взеха ми кръв и до седмица ще ми се обадят с резултатите, нямам търпение. Гледаха ме пак на ехограф, бъдещият татко за първи път видя бебето, то пак беше доста активно. Дадоха ми 5 снимки, това бебе вече има снимки за цял фотоалбум  :D Огледаха го много хубаво, огледаха и плацентата, казаха че е предна. Много ми харесва да го виждам, искам на ехограф всяка седмица 😁
*
« Отговор #372 -: Август 19, 2020, 20:46:53 pm »
Хелиантус,супер!Събирай,аз имам в папка всички снимки и дискове,колко сме ги гледали.Зорито в корема ми много се държеше за ушите,още го прави и е някак много готино,да знаеш ,че е движение от утробата.Чакаме пола само!
Кукапетъл,аз да си кажа пак,за багажа в болницата взех травъл опаковки шампоан,душ гел,паста,дезодорант и сух шампоан.Малко място ,а си имаш всичко,на всяко Лили и ДМ до касите ги има.И маска имах,че в приемния кабинет ме накараха да сложа,а в родилното ми казаха бързо да я махам.
*
« Отговор #373 -: Август 20, 2020, 08:44:15 am »
Хелиантус, супер. Чакаме пола всички ♥
Слънчицето, точно излизам от банята и си мислех, че трябва и аз да подготвя подобни опаковки, но и се сетих за една билкова отвара за измиване и сега ми избяга името от главата. А я препоръчват силно като подпомагащо средство за бързо възстановяване, против инфекции при рани и т.н. Помня, че като раждах Васил бях скептично настроена и не си взех,но в болницата ме скастриха и спешно мъжът ми купи, направи и донесе. Не знам дали помага, но... Когато оперираха мама и извадиха всички детеродни органи отново от болницата я посъветваха да се мие само с това. И сега идея нямам какво беше, помагайте.

*
« Отговор #374 -: Август 20, 2020, 09:21:42 am »
Лято, майка ми премина същата операция и постоянно се мажеше с Ихтиол, за да не загноясва операцията. Може би за това говориш
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #375 -: Август 20, 2020, 09:28:53 am »
Билки- смрадлика или тетра, едно  и също е.
*
« Отговор #376 -: Август 20, 2020, 12:02:27 pm »
Смрадлика, това беше. Благодаря Павла  .

*
« Отговор #377 -: Август 20, 2020, 16:34:58 pm »
Kukapetal, както каза СЛънцето травъл опаковки на всичко, или направо мини през Джъмбо и си вземи шишетата и си напълни от твойте си. Вземи си и сешоар. Аз лично с Лори бях с едни бабешки килоти и превръзки. Сега моя приятелка ми каза еднократни гащи за възрастни (като памперс само че гащи) и мисля такива да взема. Особено след като взех едни канпол, които не ми стават. Иначе аз повръщах няколко дни - нещо хранително се оказа. Пуснах урина, ок е. Пия си електролити. Иначе мисля пелена. Ще видя за одеалце, а зимата не знам ..не съм го мислила да ви кажа.Не помня какво съм правила за Лори.
Хелиантус, много хубаво! Предполагам, че таткото е на 7мото небе! И аз си ги пазя всичките и след като се роди, живи -здрави, ще си направя албумче <3
*
« Отговор #378 -: Август 20, 2020, 16:52:01 pm »
От Джъмбо и аз имам травъл комплект,майка ми се чуди как давам пари за празни шишета :D.
Лина,за зимата одеалца имам аз,но са лекички,имам и една олекотена завивка,ама то нали на климатик спим,няма смисъл от тежки завивки.За навън грабнах от Маги два космонавта,имам покривало към количката,но то е за неголям студ.Днес видях и поръчах от ОЛХ неотворени на Макларън подложка и чувалче,че всички подложки са къси,не че не взех и къса де..Като чувалчето ще е за най-студено,по принцип няма студ който да ме запре вкъщи,за навън ми е по-важно да имам с какво да я обличам .
Има някакви гащи точно като памперс в ДМ,на тяхната марка Jessa са,днес ги загледах,стана ми интересно какво е това .
Лина,важното е да не се дехидратираш.
*
« Отговор #379 -: Август 20, 2020, 18:05:58 pm »
Нямам кетони в урината, значи не съм. Пия вече бая водичка, мерси мила. За у нас чувалчета за сън а при разходките не знам, ще ви чакам вие да давате акъл. ДМ нямам до нас, ма санитарни магазини бол.