Добър ви ден!
Вчера бях на преглед. Ще ме човъркат. Доктора каза, че нямало смисъл да пускам второ ЧХГ, защото това парче, цикъл не може да го изчисти. Вчера се виждаше още по-ясно и по-голямо. Уж на един и същи апарат, а дори аз видях, че се виждаше много по-хубаво от предният преглед. Парчето е почти толкова голямо, колкото и предният път. И аз го питам доктора - как е възможно това, като в 10-та седмица дори и плацента няма. И да ме оставят със същият размер парче и то след вакуум. Той каза, че предполага, че матката ми има два дяла (използва някакъв термин, който не ми е познат, но си го превеждам като двудялна матка) и все едно има някакво прагче между тях. И когато аборта е с хапчета, единият дял се чисти, а другият си остава неизчистен. Не претендирам, че съм разбрала на 100%, но в общи линии нещо такова ми обясни. Но това може да се потвърди на хистерото.
Каза, че единият вариант е да е остатък от аборта, а другият е да съм бременна, но...
1. Правили сме секс само 1 път около 10 юни и то с презерватив, който със сигурност беше здрав
2. Около овулация беше, но от същият цикъл са ми двете кисти в ляв и десен яйчник
3. Имах нормален цикъл на 29 юни
4. От четвъртък до понеделник ЧХГ е порастнало само с 4 единици, които по-скоро са разлика от лаборторията
Та на базата на всичко това е абсурдно да съм бременна, нали?
Доктора искаше да чакаме за следващият цикъл, аз обаче отказах. Казах му, че съм чакала 3 месеца вече, за да чакам още един и с всички гадости дето ги имам, този месец е ужасно много. Той ми обясни, че хистероскопия им е разрешено да правят само до средата на цикъла, а моята среда е в петък. Така че ме записа за спешна хистероскопия в петък и най-вероятно няма да избирам кой да я прави, а ще бъде дежурният лекар. В най-добрият случай ще е този, който ме изпрати, но пък за него ще трябва да чакам гладна от сутринта чак до 18 часа и да нощувам в болницата.
Та заради това се отказах днес да ходя при моят доктор, защото той дежурства в гинекологията не дава и е много малко вероятно да може да ме оперира в близките месец-два.
И без това сутринта пак ходих до Валенсия за предоперативните изследвания.
Та сега чакам петъка, за да го махат това чудо и да разпитам подробно кога ще се започват опити.