Момичета, аз вчера бях на преглед. Нещата засега са 50 на 50. След като направих малко тестове с терапията, засега съм решила да съм на Клексан 0.6 и без аспирин. Доктора ми каза, че те само могат да ми дадат препоръки, но не и да ме задължат да правя терапия, с която не се чувствам сигурна. Клексан 0.8 започна още от вторият ден да ми прави огромни сини хематоми и то не само там където го слагах него, ама и на старите убождания, които бяха само точици. Обаче след вчерашният преглед силно се съмнявам в терапията, която си измислих. И съм в чуденка от вчера дали да не започна 0.8
Видя се ембрион, който си отговаря на седмицата. Но сърдечната му дейност е изключително слаба. Аз казах на доктора да не си играе да ме залъгва, ами директно да ми каже какво е положението. Той каза, че не му харесва това, което вижда. Но в момента нито може да каже, че бременността ще продължи, нито че няма. Има и хематом в матката. Каза да ида на преглед след седмица.
Аз четох много и почти нищо съществено не можах да открия за брадикардия (май така се пишеше, ама не ми се става сега да търся листа) в начална бременност. Намерих инфирмация, че това може да е свързано с хромозомно увреждане на плода, като най-често се среща една ит трите тризомии заради които се прави БХС.
В момента единственият въпрос, който ме мъчи е дали ако вдигна Клексана на 0.8 ще помогна на сърдечният ритъм. И ако вдигането активира отново хематома, дали няма да приключи всичко заради това.
Макар, че аз в интерес на истината вчера се бях подготвила да ми дадат отново от любимите хапчета. Сега ще има още една седмица треперене до следващата крачка. Мразя ги вече тия прегледи с ехограф.
Някой нещо да се похвали? Много сте тихи.