Грейси, по принцип самия факт, че пускаш някакво изследване изисква да идеш при специалист, който да ти го разчете. Аз това харесвам на всичките ми лекари, не си позволяват да коментират изследвания, които не са в тяхната сфера и ми казват да търся специалист. По принцип и аз съм чела, че нискорисковите мутации в определени комбинации акумилират и се повишава риска. Дано наистина това е било проблема, за да е лека следващата ти бременност. Въпреки, че винаги го има и мал шанса.Тук в темата имаме 3 жени, които са минали подобен кошмар като твоя. И в края на краищата никой не може да каже на 100% каква е била причината. Важното е, че сте при репродуктивни лекари и нещата ще се случат. На 38 си и забременяваш, със следене на следващата бременност всичко ще е ОК.
Аз бях вчера до докторката. Другата седмица ще са ни готови изследванията и пускаме документи. Като влязох и тя ми каза: "каквото и да ти изследваме повече, няма медицинско обяснение за липса на имплантация" и аз като отговорих: "но аз имах имплантация този път" и разговорът си смени посоката напълно. Докторката започна да ми говори за добавки при мъжа ми и диета при мен, за да подобрим качеството на материала. Явно и тя видя лъч надежда, че при по-добри ембриони ще имаме успех. На мен ми каза да се храня по-скоро по ВМНВ и иска да кача два килограма на мазнини (двете неща са ми малко несъвместими), за да ме контролират по-лесно при стимулация, защото много бурно реагирам на всякакви външни фактори. Да ми беше казала да кача 2 киолограма от въглехидрати, за 2 седмици щях да се справя, но с пържоли как се случва не знам.