Честит Рожден Ден, Яничка! Пожелавам ти не само + тест, но и живо и здраво бебче след 9 месеца!
Тери, стискам ти палци в петък и на теб пожелавам същото
Лейди, напълно те разбирам и съм съгласна с Яничка, че след като отмине неуспехът, човек пак се въоръжава с още по-голяма вяра. Изживявам това вече доста месеци. Така че не се отчайвай, позволи на живота да се случва, както е писано.
Аз да споделя, че в петък бях на преглед на 8-ми ден - в двата яйчника по 2 фоликула по 10 мм, лигавица 5 мм. Вчера пак бях на преглед, 12 ден - 1 фоликул 17 мм, лигавица 9 мм. Биха ми хориомон (само не ми казаха колко и аз не попитах) и утре сме на инсеминация. Много се зарадвах, като разбрах, че така ще стане, защото се бях притеснила, че може да не стане фоликул този месец.
Поисках и коментар на резултата от хистероскопията (сигурно ако не бях попитала, докторът нищо нямаше да ми каже). Заключението е, че съм имала леко Т-образна матка (предположението на д-р Сигридов се потвърди). Докторът е направил лека корекция - разширяване на стените да стане по-триъгълна матката. Имало е и малко удебеляване на лигавицата в началото на матката, след цервикалния канал, което може по принцип да възпрепятства проникването на сперматозоидите. И това е изчистено. Питах дали тези неща са причината за неуспех досега (Т-образната матка може да възпрепятства имплантацията, а после може да доведе до спонтанен аборт и до недохранване на плода). И той ми отговори "Ааааа, не мога да кажа!". Което означава, че не иска да поема риска да каже нещо конкретно. То ясно, че причините могат да бъдат много и с едновременно действие. Но тази реакция малко не ми хареса. Останах с впечатлението от д-р Сигридов, че търси конкретен проблем - намира го, реагира се спрямо него, преодолява се и накрая всичко е ОК (всички, които споделят щастливите си истории). А така с такава уклончивост да отговаря даден доктор, много добър специалист, не звучи добре. Дано все пак да имаме успех с него...