Включвам се по темата "Шейново" за пореден път.
Имам направена хистероскопия там миналия април. И до ден днешен нямам епикриза.
Как започна всичко:
1. 10 години ходих в "Шейново" на прегледи профилактично. Нямам оплакване от доктора. Знаех, че имам двурога матка и се бяхме разбрали да направим цветна снимка като реша да забременявам.
2. Стигнахме до момента с опитите за бебе. На 3-тия месец неуспех отидох при моя доктор и му споделих. Назначи ми хормонални изследвания, както си му е реда. Резултатите бяха отлични.
3. Следваща стъпка - цветна снимка. Преди това обаче препоръка за консултация със светилото Попов. Отлични впечатления като начало.
4. След прегледа при него - заключение - никаква цветна снимка. Най-добре е хистероскопия и веднага след това лапароскопия.
5. Доверих се. Все пак са доктори. Какво разбирам аз от тези неща.
6. Влязох с направление на 27.04.2005 г. за диагностична хистероскопия. Вече беше минала овулацията ми от чакане Попов да се освободи. В коридора на гинекологичното отделение дойде да ме успокои за предстоящото. Сега си давам сметка, че е очаквал да му предложа пари (нали съм с направление), а аз не го направих.
7. На прага на операционната разбирам, че Попов не може да направи процедурата. Ще я прави моя доктор.
8. След 2 часа се събудих от упойката. Резултатът беше - частична преграда в матката. Няма да създава проблеми. След два дни да си взема епикризата.
9. 10 дни кошмарно кървене. Цистит. Антибиотици. Отказвам да се подлагам на лапароскопия след преживяното.
10. Епикризата не е написана. И до ден днешен я нямам.
11. Цветна снимка в 1 АГ " Св. София". Проходими тръби и почти пълна преграда между двата маточни рога.
12. Смених лекаря незабавно. Щастлива съм от това решение.
Това е. Някои лекари следват схемата хидротубация, цветна снимка, лапароскопия/хистероскопия. Други следват схемата най-висока цена за процедура, по-ниска цена за процедура, ниска цена ....
Лилит, съжалявам, че и ти си минала през мъките. Явно, така ти било писано.
Гледай напред и се кръсти, че това е бил малкият дявол.
Късмет.