още една рецепта, подходяща за всички любители на безсмесните ястия и чесъна
„Шкембе чорба“ с гъби кладницаМирише като шкембе, ама по-хубаво, има вкус на шкембе, ама е по-вкусно -
това със сигурност е нашата любима „Шкембе чорба“ с гъби кладница
Необходими съставки
• гъби кладница - 600 г
• зеленчуков бульон – 1 кубче „Маги“ + 800 мл вода
• масло - 80 г
• прясно мляко - 400 мл
• брашно - 2 с.л.
• червен пипер - 1 ч.л.
• чесън - 3-4 скилидки
• ябълков оцет - 2-3 с.л.
• сол
Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на парченца гъбите. Загрейте маслото в дълбока тенджера на котлона. Задушете гъбите и подправете със сол (и черен пипер по желание). Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете зеленчуковия бульон.
Оставете да къкри на умерен огън, докато гъбите уврят напълно - около 20-тина минути.
Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете оцета. Разбъркайте и оставете сместа настрана.
Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.
Оставете супата да заври повторно и добавете червения пипер.
Гответе „шкембето“ с гъби кладница още минута и свалете супата от котлона.