Круела, супер новини
Още малко остана и при теб, тъкмо най-сетне да отмине това кофти време.
относно покупките - Виктория беше здрава, ма на едно прибиране в багажник (на автобус!!!) мъжът ми я напъна нещо и счупи. Пълнех я на макс с каквото се сетите. В началото на всеки месец си правех основен пазар на всички храни за бебето за 30 дни и всичко това се събираше в багажника. И така съм я качвала по стълбите със все бебето в нея. Поправихме я, но скоро след това я дадохме на друго семейство, нашият спря да ползва количка на година и 2-3 месеца, тъй като ходеше стабилно, не спеше навън и яслата ни беше на 150 метра от блока, та не се налагаше вече. Севврен парк също ни беше наблизо, а това ни беше ходенето, другото в градски транспорт и без количка беше по-удобно. Просто си взех по-голяма спортна раница за багаж, но и той заради яслата вече беше на обща храна изцяло, та не носех много. Памперс също махна изцяло по това време. Относно дрешките - няма да взимам, тъй като по термин съм с 2 дни разлика от баткото и всичко налично ще става и за бебето като възраст и сезон. Цветово всичко ми е унисекс - бяло, зелено, бежово, жълто. Бях решила да купя само количка, креватче и сгъваема кошара и това е. В крайна сметка за тая количка изнамерих и клипчета и доста ми допадна като функционалност. Ще видя дали ще взема на заем стерилизатор и някои други подобни, шишенца няколко ще взема. За помпа съм още в чуденка - миналият път имах уж много кърма, но след 30 дни мъки просто спрях. Помпата на Авент ми пропускаше въздух и губеше вакуум бързо, та не я ползвах никак. Имам желание да кърмя, но това не мога да планувам и няма да го планувам. По-натам ще подготвям дребните неща, но малко по малко всеки месец ще се готвя, така че след 2-3 месеца да стигна до пране и подреждане.
Относно цените на количките - да, има и такива висок клас, които дори не гледам. Но не искам да взимам и най-нисък клас. Винаги съм предпочитала да се вместя в среден клас уреди/вещи, така че да извлека максимална полза от тях на разумна цена стига разходът да не е извънреден и да имам предвиден бюджет. На този етап съм заделила 5000 лв за ЖК, раждане, изследвания, количка, креватче и кошара. Над 3000 лв са ми само ЖК, раждане, ФМ*3 и други изследвания, но пък това си е само от мен лично без да ощетявам семейния бюджет. А от бабата и бъдещият кръстник ще има за дребните работи, които ще взимам като дойде време за 45 дни болничен.