Павла, хич не съм се сещала, че обувките са по-гадни зимата. Но това определено ме успокои сега, благодаря. Кукапетъл, почивай, че има още много време и трябва да се пазиш много. С миналата бременност го карах много весело, но с тая осъзнавам, че не съм на 20 и, а на 30 и та се пазя много. Малко търпя подигравки даже, че прекалявам, но смятам, че си познавам тялото и възможностите и не искам да доближавам дори пределите си.
Не мога да намеря нов личен лекар на малкия и евентуално на бебето. Първо живеехме в съседен квартал и малкия ходеше на ясла и градина там. Поликлиниката ни беше срещу градината, така че в работно време ни беше удобно. Сега той ще ходи на училище близо до нас, вече в новия квартал и поликлиниката отново е срещу нас точно. Естествено, че не искам да разделям децата при различни лекари и затова ми се ще сега да запиша Васил тук, а после и бебето като се роди. Така или иначе вече работа в стария квартал нямаме и при нужда лекарят и на двете деца трябва да ни е близо. Старият лекар е ОК да поеме и бебето, но ние не сме мобилни и не желая първите 2 месеца поне за ваксина да ходя с градски транспорт. За мен това ще е голяма глупост. Но тук има 2 свестни лекарки и двете се пенсионират тази година и не приемат пациенти. Не познавам никой, за съвет. Писах във фейсбук групата на квартала, но и там само тези две лекарки се споменават и 2 други медицински центъра, които са пак на на повече от километър от дома. С ноемврийско бебе (края на октомври, ма то е същото) е абсурдно без автомобил.
Аз курсове почнах зимата, но прекъснах заради ин витрото (нямаше как да отсъствам и за шофиране, и за прегледи), а след това грипове, корони и ето ни тук. И да довърша курса едва ли ще купя кола и ще возя бебе до края на годината.
Остава варианта да оставя децата при досегашната лекарка в съседния квартал, на 10 минути е с автобус от нас, и първите прегледи да хващам приятел с автомобил, но това не може да е основен вариант. Помощ от приятел е, но няма как да разчитам на 100%, че някой ще е свободен или ще се освободи само за нас.