0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 103
« Отговор #380 -: Май 13, 2020, 08:21:29 am »
Круела, аз предната бременност много се подувах. Заклех го мъжът ми като ще ме забременява пак да е наесен, че зимата на по-хлад и напролет да раждам и после толкова бях щастлива, че точно тъй стана... МА ей го, сега по абсолютно същото време съм бременна.Още от сега всяка вече мажа краката с охлаждащ гел - взех си цялата серия на матернеа с душ гел, мляко срещу стрии, крем за гърди и охлаждащ гел за крака. То още не ми се налага да ги ползвам интензивно, че предимно сме си у дома и при умора лягам директно, но от страх да не стана предишното слонче вечер мажа. А и в топлото време доста облекчава и без подуване. Уж не усещам умора в тях, но като се намажа и чувствам облекчение.
Ние днес имаме рожден ден на семейството ни. 8 години откак се бракувахме. Още се чудя с кой акъл, но пък като последствие си имам най-прекрасното малко слънчице и още едно е напът.

« Отговор #381 -: Май 13, 2020, 09:31:32 am »
Лято честита годишнина ! Бъдете живи и здрави и останете заедно още 10 пъти по толкова !
Абе уж и мен не ме болят,не ги усещам отекли ама на глезените ми са огромни. Ще взема и аз един гел да се мажа.
« Отговор #382 -: Май 13, 2020, 09:55:57 am »
Честита годишнина, Лято! Бъдете здрави и щастливи!
Цяла нощ почти не спах от болки, днес рано отидох в клиниката при моята АГ.  Добре ми се накара, че съм търпяла болката и каза, че не трябва да стоя с такива болки друг път. Изписа ми магнерот 500 и но шпа, диаспорал също. Ако не мине до довечера, отивам в болница на системи. Имам скъсяване на матката, формата й била конусовидна, имала съм контракции. Много ме е яд, че вчера се върнах, като бях се приготвила да излизам. Да слушам сестрата, да чакам до днес за прегледа. Лина беше права!  :(
Маги, нямам операции.
*
« Отговор #383 -: Май 13, 2020, 10:08:40 am »
Какво го описваше с крака не беше като контракции.

Почивай си и ще се оправиш. Ти реално и вкъщи си пи магнезий.
Успех!
« Отговор #384 -: Май 13, 2020, 10:41:48 am »
Благодаря, Павла! Да и аз не мислих, че са контракции, да не говорим, че и корема ми е мек. Но шпа нямах и не пих и затова мрънкаха, вече се запасих с всичко.
*
« Отговор #385 -: Май 13, 2020, 10:49:48 am »
Всичко ке е наред. Наистина не и трябвало цяла нощ до търпиш. Както ти казах тук е до  2ч сред взимането на лекарства. Всичко ще е наред вече. То може и да не са били контракции, а просто болката да ги е предизвикала.

Била съм бременна по всяко време на годината. Ако пак ми се случи и мога да избирам, 100% бих искала тежките месеци да са лятото. И зимата се надуваш, но трябва и да слагаш чорапи и обувки. Не си е работа.
*
« Отговор #386 -: Май 13, 2020, 11:24:29 am »
Павла, хич не съм се сещала, че обувките са по-гадни зимата. Но това определено ме успокои сега, благодаря. Кукапетъл, почивай, че има още много време и трябва да се пазиш много. С миналата бременност го карах много весело, но с тая осъзнавам, че не съм на 20 и, а на 30 и та се пазя много. Малко търпя подигравки даже, че прекалявам, но смятам, че си познавам тялото и възможностите и не искам да доближавам дори пределите си.
Не мога да намеря нов личен лекар на малкия и евентуално на бебето. Първо живеехме в съседен квартал и малкия ходеше на ясла и градина там. Поликлиниката ни беше срещу градината, така че в работно време ни беше удобно. Сега той ще ходи на училище близо до нас, вече в новия квартал и поликлиниката отново е срещу нас точно. Естествено, че не искам да разделям децата при различни лекари и затова ми се ще сега да запиша Васил тук, а после и бебето като се роди. Така или иначе вече работа в стария квартал нямаме и при нужда лекарят и на двете деца трябва да ни е близо. Старият лекар е ОК да поеме и бебето, но ние не сме мобилни и не желая първите 2 месеца поне за ваксина да ходя с градски транспорт. За мен това ще е голяма глупост. Но тук има 2 свестни лекарки и двете се пенсионират тази година и не приемат пациенти. Не познавам никой, за съвет. Писах във фейсбук групата на квартала, но и там само тези две лекарки се споменават и 2 други медицински центъра, които са пак на на повече от километър от дома. С ноемврийско бебе (края на октомври, ма то е същото) е абсурдно без автомобил.
Аз курсове почнах зимата, но прекъснах заради ин витрото (нямаше как да отсъствам и за шофиране, и за прегледи), а след това грипове, корони и ето ни тук. И да довърша курса едва ли ще купя кола и ще возя бебе до края на годината.
Остава варианта да оставя децата при досегашната лекарка в съседния квартал, на 10 минути е с автобус от нас, и първите прегледи да хващам приятел с автомобил, но това не може да е основен вариант. Помощ от приятел е, но няма как да разчитам на 100%, че някой ще е свободен или ще се освободи само за нас.

*
« Отговор #387 -: Май 13, 2020, 12:36:41 pm »
Честита годишнина Лято! Много щастливи моменти ви пожелавам!
Сега като се вдигнаха температурите и моите глезени вечер са подути. Изобщо вечерите започва да ми става тегаво вече. Но да не мрънкам много, важно е да сме добре с бебка. Ще търпя.
Кукапетал, почивай си, пий си лекарствата и всички ще е наред.

*
« Отговор #388 -: Май 13, 2020, 12:47:32 pm »
Кукапетъл,почивай и дано мине.
Лято,честита годишнина ,много хармония и здраве ви желая!
За годините мисля,че няма значение,аз съм на 35 и се чувствах прекрасно от началото до сега,много пъти си пазарувах и сама,половината неща в раничката,другите на ръка,всичко сама си правя вкъщи.Просто е индивидуално всичко,сигурно много 20годишни карат по-предпазливо от мен,защото им се налага.И на ЖК и д-р Александров ми благодариха за позитивното отношение ама то и да чукам на дърво не е имало нищо притеснително.Най-важното е да правиш нещата както ги чувстваш.
Точно на края на зимата взех да се подувам и е ужасно с боти,почнах да ходя с маратонки,а лятото с едни джапанки колкото и самун да ти е крака,все е по-лесно.
Аз избрах педиатърката по съвет на сестрата на мъжа ми и нейна приятелка,но исках в най-близката до нас болница,няма и 10 мин е пеша.Дори ако тръгна с кола ,докато обиколя за място за паркиране ще се забавя повече.Дано ни допадне,не съм я виждала,по телефона разговаряхме само.Искам спокоен педиатър,че има някои такива са шашнати и хвърлят родителите във филма за няма нищо.
Румито,има едно спрейче на ДМ ,много помага,като са ми изморени краката и пръскам и доста се нормализира положението.На тяхната бебешка марка е.
*
« Отговор #389 -: Май 13, 2020, 17:38:58 pm »
Все пак се е разбрало, че има нещо конкретно Кукапетал и сега ще се следи. Всичко ще е наред. Почивай и пий магнезия- помага. Аз преди като се чудех какво става и защо не се подобрявам с контракциите,  почнах да си правя списък на таблетките и установих, че не винаги взимам цялата дози (имам пропуски през деня) та отакто почнах да записвам имах изключително подобрение. Слънчицето, хубаво че си подредила всичко и е готово <3 Лято, честита годишнина. МАги, излезна нормална , без забележки ехокардиографията. Каза, че имам много сраствания на матката от предишното секцио. Чакам си сега резултатите от изследванията . Пуснах си анти Ха, Д димер, и фибриноген и ПКК.  Имам много работа и направо не му виждам края със всичко около задълженията ми. Нещо ме боли ниско долу, когато седя, дали не е от платното. Не знам.. най-добре ми е да лежа. При вас така ли е?
« Отговор #390 -: Май 13, 2020, 18:47:51 pm »
Лина, болеше ме и ниско долу и дупето, целия таз, но бяха кратки болки. Тази вчера вдясно беше постоянна. Мисля, че не е от контракциите, дано не даде усложнения. Сега след толкова магнезий и но шпа от 80мг 3х2, съм леко замаяна. Кръвното дали пада от магнерот. Поотпусна ме болката, рядко я усещам, спах, много ми е тъпо, да лежа, преди си правих йога за бременни, разходки, но важното е всичко да е наред, а аз ще търпя.
*
« Отговор #391 -: Май 13, 2020, 19:21:14 pm »
От но-шпато в тази доза не съм била замаяна, и от магнезия не ми е падало кръвното, ама не е късно де :). Според мен ти се е струпало притеснението. Надявам се утре да си по-добре. Какъв е този спрей за изморени крака от ДМ?
*
« Отговор #392 -: Май 13, 2020, 19:44:17 pm »
Това е спрейчето
*
« Отговор #393 -: Май 13, 2020, 19:58:48 pm »
Ще го видя, благодаря. Още тези дни ще го купя, Слънце.
*
« Отговор #394 -: Май 13, 2020, 20:47:54 pm »
Кукапетал, аз като лежах декември в Шейново - с мен имаше една жена с високо кръвно и 4 дни й вливаха магнезий, за да падне. Така че може да ти е ниско кръвното от магнезия.

26.09.2019
*
« Отговор #395 -: Май 14, 2020, 07:56:06 am »
Благодаря за честитките ♥
Слънчицето, мисля те вече много и чакам добри новини.

*
« Отговор #396 -: Май 14, 2020, 09:58:01 am »
И аз чакам.Снощи чак в 3 часа заспах,ходих из къщи,в кухнята седях,мляко пих ,много тегаво беше.Тъкмо се изпишкам и легна и пак ми се пишка и пак ставам.И така няколко пъти.
Кукапетъл,мина ли ти?
« Отговор #397 -: Май 14, 2020, 10:07:59 am »
Ооо, Слънчице, много е вълнуващо, мисля те, с теб сме!
Да, по-добре съм значително, спах добре, не ме боли, но ще пия една седмица тези лекарства до следващия преглед на 20 май.
Яничка, благодаря за инфото, много ме унася, само ми се спи, явно си сваля кръвното, а моето е ниско по принцип.
*
« Отговор #398 -: Май 14, 2020, 12:30:25 pm »
Слънчицето, наближава вече. Тъкмо се чудех как си и се зарадвах, че писа!Kukapetal, ще отмине полежавай повече и това е. Круела, как си?
« Отговор #399 -: Май 14, 2020, 13:13:22 pm »
Слънчице и аз те мисля!
Идвам и аз на отчет от днес,младежа е 1,500,расте и дивее. От другия месец почвам тонове. Плацентата се е вдигнала и си оставам за нормално раждане и съм много щастлива. Само не съм съгласна с моето АГ че иска да спирам клексана 37гс,а Паскалева ми каза че при нормално раждане не е нужно да се спира,даже 2 седмици след раждане трябва да го бия. Ама аз ще си го слагам и няма да и казвам че го бия 🤣