Слънце и аз си го мислих, но то какво ще спечеля. Трансфер ще има. Само ще разтурим рахата на първия ембрион. Май ще си правя трансфер на 3 дневни с вливка, поне преди Турция, защото знам, че там няма да ми погледна изобщо имунологията. Предния трансфер реших, че няма да ми пука за имунология, но след като бях на Кортикостероиди смятам, че е важно при мен.
Лейди, просто информативно ще ти копирам от сайта на клиника надежда: "Естествените клетки убийци или NK клетки са популация от лимфоцитите, които медиират цитотоксична активност срещу злокачествени, вирусинфектирани клетки и продуцират имунно активни вещества, т.нар. цитокини при имунна стимулация. При бременност специална популация на NK клетките (CD3-CD16-CD56+) в плацентата допринася за растежа на клетките, секретира растежни молекули за плацентата и отслабва локалния имунен отговор на границата майчин организъм/плацента. Обратно, друга популация на NK клетките (CD3-CD16+CD56+), когато се активира от IL-2 е цитотоксична за плацентарния трофобласт. Тези клетки секретират тумор некротизиращ фактор (TNF), който може да разруши плацентата. Жени с над 12% CD16+CD56+ NK клетки са с висок риск от спонтанен аборт и невъзможност за имплантация."
Моите CD3-CD16+CD56+ са 21%, тоест завишени, но на мен не ми е ясно как са свързани всички тези неща заедно. Лимфоцити, с НК клетъчна активност, с НК клетки и как едното може да е в норма, а другото не.