0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #500 -: Април 26, 2020, 12:02:37 pm »
Тъкмо това влизах да напиша ! Тери пожелавам ти успех и дано наистина това ти е последния трансфер !! Поръсвам ви с един шаващ син прашец !  :green_dust_1: :green_dust_1: 💙💙💙
*
« Отговор #501 -: Април 26, 2020, 12:29:20 pm »
И аз тамън това влизах да пиша - хайде успех на всички и май да е пълен с +++++

26.09.2019
*
« Отговор #502 -: Април 26, 2020, 12:48:12 pm »
И аз щях да пиша  същото :lol:
Успех на всички  :bighug:
У едно огромно БЛАГОДАРЯ на Тери и всички, заради които това отново е възможно!
❤❤❤
« Отговор #503 -: Април 26, 2020, 13:42:00 pm »
Момичета благодаря на всички които са подписали к поели инициативата да се възпротивят на тази заповед . Вече си писах с Тери и още веднъж и благодаря и на нея за цялата смелост ! Късмет на всички от сърце ❤️🍀🙏🏻😘
*
« Отговор #504 -: Април 26, 2020, 13:48:01 pm »
Аз пък искам да ви споделя, че благодарение на Chocholinka всичко това се случи. Тя създаде петицията, разпространи я и беше готова да излезе пред БТВ да говори за проблема.
Осъзнах, че все още има семейства, които се крият и се срамуват от факта, че имат репродуктивни проблеми.  Много път е извървян последните 10 години, има още път да се върви. Надявам се, че един ден хората с репродуктивни проблеми в България няма да бъдат гледани укорително, нито пък със съжаление. Не съм вярвала колко силна може да е една жена, докато не срещнах вас.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #505 -: Април 26, 2020, 14:18:52 pm »
Браво момичета 🤗 Просто сте уникални. Успех на всички 🤞
« Отговор #506 -: Април 26, 2020, 14:19:23 pm »
Чудесна новина , момичета, браво!

Чочолинка,  а вие как ще организирате пътувания до България? Аз на този етап , ако не се подобри положението с вируса не виждам как би могло да стане 🤷‍♀️
« Отговор #507 -: Април 26, 2020, 14:30:55 pm »
Момичета моя мъж нали работи на летището,говори се че от 18-ти май ще пускат по малко полетите. Но не е официална информация,а слухове.
« Отговор #508 -: Април 26, 2020, 15:27:22 pm »
Круела, благодаря за информацията. Ние имаме билети за 30 .05, закупени доста отдавна, трябваше и на море в гърция да ходим, но не вярвам да стане, то дори и да позволят полетите, сигурно карантината 14 дни ще си остане, а и не знам ...не ми се рискува а пренеса зараза на близките ни. Едва ли ще пътуваме. Много ми е тъжно тези дни, защото изобщо не виждам как скоро ще започнат да работят нещата и не знам как ние ще стигнем до АРТ....направо нямам сили вече да чакам нещо си, не че имам избор.
*
« Отговор #509 -: Април 26, 2020, 16:43:47 pm »
При нас официално обявиха, че полети до Испания ще се допускат само по важен повод. Това ще е така поне до края на годината.

Но Хелиантус, ти можеш да се възползваш от това, че си с български паспорт и английска резиденция (предполагам само че сте така). Тогава можеш да пътуваш между двете държави. Както аз мога да пътувам мвжду Испания и България. Макар че мен ме е страх да се кача в самолет сега.

26.09.2019
*
« Отговор #510 -: Април 26, 2020, 19:04:33 pm »
Аз като четох сега,оставам с впечатление ,че инсеминации пак няма да се правят.Така ли е?Интересувам се за приятелка,сега коментирахме това.
Яничка,кога може да се пътува от Испания за България?
*
« Отговор #511 -: Април 26, 2020, 19:13:38 pm »
И аз първоначално така го разбрах, но след това продължих да чета старата и новата заповед, о

Новата изменя старата КАТо
1. Отменя се 7а, с което се отменя забраната за стимулации, инсеминации и ЗЕТ
2. 7б остава. Като в нея пише, че след пункция следва криоконсервиране. При нужда свеж трансфер (тоест, ако не е качествен ембриона за замразяване)
НО след като 7а е отменена, според мен на следващия месец ще може да се прави ЗЕТ. Тоест избягва се свеж трансфер (жените са след пункция, бутаща имунната система и с една идея във времето се измества забременяването в евентуално по-спокойно време).
« Последна редакция: Април 26, 2020, 20:09:24 pm от teri_90 »
*
« Отговор #512 -: Април 26, 2020, 19:26:13 pm »
Ами сега остава да си обясня какъв беше смисъла от старата заповед,като я отмениха след няколко дни?Само жените ,които можеха да почнат защото им е начало на цикъла се отложиха.Тоя Ананиев имам чувството ,че на моменти слиза от тая планета и пак се качва после.
Тери,мерси за разяснението!
*
« Отговор #513 -: Април 26, 2020, 19:52:02 pm »
Аз ти изкарвам какво пише от заповедта, ама дали е вярно. така си го разчетох аз.
Ако има нещо, което ще остане под въпрос са ЗЕТ трансферите. Но инсеминации според мен категорично са позволени. Ще видим мен ще ме огрее ли.

Наредба от 21.04
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/21/zapoved-rs-01-228.pdf

Наредба от 26.04
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/26/zapovedrd-01-238-26042020.pdf

"изменям Заповед(...) като отменям 7а, а в 7б замествам думите"

Забраната за инсеминации пада със 7а. Сега ще обсъждат за трансферите, но май вътрешно в клиниките. Едно момиче се е обадило на лекаря си и той казал, че по-скоро ще има трансфери. Но дори на тях не им е ясно какво е имал предвид автора, ще се прави сега литературно-интерпретативно съчинение

Helianthus, кураж. Все си мисля, че е било заради качеството на Я при теб, което си зависи от ИР-то. Но то пък не става сега. Най-малкото някаква лека стимулация да се направи при теб. Ти към какво клониш инсеминация или направо инвитро? То като ти писна вече и сигурно на всичко си готова.
« Последна редакция: Април 26, 2020, 20:09:42 pm от teri_90 »
*
« Отговор #514 -: Април 26, 2020, 20:06:19 pm »
Яничка,кога може да се пътува от Испания за България?

От Валенсия може от миналата седмица. Подлежиш на 14 дневна карантина в България.

26.09.2019
« Отговор #515 -: Април 26, 2020, 22:08:54 pm »
Благодаря ви момичета .
Аз съм в България от средата на Март медец . Изкарах си 14 дни карантината , и понеже се отложи да стартираме в началото на Април когато ми дойде го оставихме за Май месец , дега до няколко дни чакам Ц . Моят мъж също се прибра преждевременно защото спряха полетите от Англия до Бг и той хвана последния полет на 20.04 . Сега той е под крантина . Аз ше стартирам преди малко ми де обадиха от болницата да ми кажат ,че като ми дойде да ходя . През това време трябва да е свършила и карантината на ММ и така . Ох дано ни е на късмет целия този Хаус .
Стискам ви палци и на вас 🤗❤️.
Тери ще ти пиша спецално за трансфера като говоря тази седмица с док ,тя ще каже със сигурност как ще се процедура . Не се притеснвяй ще стане ще видиш 🤗🤗🤗🤗🤗🤗.
Аз останах много приятели изненадана като ми звъннаха в неделя вечер 🙏🏻🤷🏼‍♀️.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
« Отговор #516 -: Април 26, 2020, 23:00:41 pm »
Яничка, така сме и ако пуснат полетите ще можем да пътуваме до България предполагам, но не можем си позволим като време 2-те седмици карантина , а и риска от зараза по самолети и летища, и риска да я занесем на близките си.... Иначе аз през Юни трябва да съм 3 седмици в България, а мм 2, но не вярвам да стане.

Тери, и аз мислех, че ИР и качеството на яйцеклетките е проблема, но аз свалих 5 кг, трябва поне още толкова де, но със сигурност не съм с твърде много излишна мазнина по себе си, пия метформин, спазвам диета, изпих една камара добавки за тия яйцеклетки и пак нищо. Продължавам да работя по въпроса разбира се. Вече на всичко съм готова. Ако ще е в България поради трудната координация с пътуването и времето,  най- вече за мм, предпочитам инвитрото мисля, защото ще могат и реално да се видят тия яйцеклетки на какво приличат. На мен никога не са ми проверявани тръбите, вероятно е редно това  да е първа стъпка. Да, имам две вътрематочни бременности, но предполагам, че нещата са променливи и може и нещо да се е прецакало някак.

Чочолинка, стискам палци този път да е вашият и един пухкав финал!

*
« Отговор #517 -: Април 26, 2020, 23:09:17 pm »
Хелиантус, а ти проверявала ли си нещата с ин витро в Англия в частна клиника? Знам, че със сигурност ще е скъпо, но може да има варианти за финансиране. Моят доктор например е завеждащ на репродуктивната клиника към болницата и те имат програма 100% гарантирана бременност. Тоест правят ин витро и ако не забременееш - не плащаш. Аз й четох условията и не се класирам заради възраст и стойност на АМХ. Може да има нещо подобно и в частните клиники в Англия. Иначе при нас излиза някъде около 6-7К, но не съм сигурна дали лекарствата бяха включени.

26.09.2019
« Отговор #518 -: Април 26, 2020, 23:57:31 pm »
Не съм се интересувала подробно досега, защото съвсем от скоро започна да ми се върти тази идея по-сериозно. Ние имахме час за частна клиника, но работеща и с NHS. Иначе четох из сайтовете на някои частни клиники, включително и тази, в която ще ходим, и имат същата програма. Пише 100% refund, ако няма бебе, но не знам как да го разбирам, ако не се роди живо и здраво бебето или, ако няма бременност, защото аз нали забременявам от време на време, но не за дълго. Иначе грубо по ценоразписа им излиза между 7000 и 10 000 паунда, което са си доста пари...
*
« Отговор #519 -: Април 27, 2020, 12:18:24 pm »
Според мен е ако няма бременност. Защото ако няма бебе ще се набутат значително повече, а те определено не искат това. Няма ли някъде по сайтовете им условия на програмата. Също трябва да има и условия за финансиране. На нас за едни стволови клетки ни предложиха финансиране, пък какво остава за ин витро. Ние си ги изплатихме за 1 година. Мисля, че на месец беше горе долу колкото сметката ни за ток и газ и по-малко от кансил таксата  :D

То не е казано, че ще тръгнете да правите ин витро там де, но ако съдя по себе си се чувствам доста по-добре като ровя и търся нещо, чета и т.н., пък дори и това да не води до нищо съществено.
Така или иначе дори станат нещата с държавно финансиране, нали знаеш, че горе-долу сроковете са около 2-3 години от първият час до започване на процедура.
Не искам да те разочаровам, а просто да те подготвя, че там е изключително изнервящо чакането с месеци за елементарни неща. Дъщеря ми 3 години беше по болници и лекари там и бях откачила. А на всичкото отгоре е с генетично заболяване, което за първи път се проявява в такава форма при нея и й правиха видео записи, снимки и т.н. за да ги използват за обучения. И въпреки това ми стопиха нервите.

26.09.2019