0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #220 -: Март 11, 2020, 15:05:40 pm »
 :D  :D  :D,ох бе Тери!
Сарандисването е когато на 40ия ден на бебето ,майката го заведе в църква и на двамата се чете молитва.
Това е т.нар.чиста молитва,да се пречисти жената от начина по който е забременяла,а бебето се показва пред Господ.После се прави погачата.
Те това е сарандисването.
*
« Отговор #221 -: Март 11, 2020, 15:11:04 pm »
Ей, мили момичета, благодаря ви, че сте с мен ❤ Ей сега се прибрах, всичко мина леко и безпроблемно и извадиха 14 яйцеклетки  :D Доктора каза, че нещо материала не бил много ок и вместо половината инвитро и половината икси май всичките ще са икси. Но това никак не ни притеснява. Изписа ми само един фраксипарин тази вечер, сложиха ми антибиотик в системата и от днес Кринон. Ще чакаме утре да се обадят ембриолозите и в петък ще се видим с доктора, за да решим какво и кога. Олекна ми много.
Благодаря ви, че ми помагате ❤
Яничка, първо честита годишнина. Желая ви много обич и топлина! Много се радвам, че всичко е наред и са те успокоили  :bighug:
Танче, прекрасбо сте направили! Аз не знаех, че се нарича сарандисване. При нас се нарича бяла молитва или представяне пред Господ. Но и аз го направих със сина ми на 40тия ден. Честит празник и на вас!
Тери, честито номерче  :D В изварата мога ли да си слагам сиренце или трябва задълже да е безсолна?
Прегръщам ви всички  :bighug:
*
« Отговор #222 -: Март 11, 2020, 15:13:37 pm »
Ехаааа, Лейди, майка носачка си. БРАВО. Яж сега яко извара, смесвай я с какквото си искаш. Много се радвам, мноооооого. Почивай сега и си угаждай. Икси/инвитро няма значение :*

Знам го този обичай, но Танчето написа: "Сарандисахме Лазар. Пишорко вече е на 40 дни"  и реших, с това Пишорко, че са го обрязвали детето по стара сливенска традиция :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #223 -: Март 11, 2020, 15:33:58 pm »
Защото звучи като сандардисвам, което е затривам. Аз също се зачудих :D

За мен е нова тази традиция. Знам, че рано са кръщавали. На 40 ден, заради смъртността, ама сега малки сватби правят за едната молитва.

Браво, Лейди!
« Последна редакция: Март 11, 2020, 16:33:03 pm от Pav-la »
*
« Отговор #224 -: Март 11, 2020, 15:41:24 pm »
Ехе , Лейди- супер! Почивай си сега и яко извара. Аз преди бях давала една идея : кислео мляко и извара е много вкусно. Може да му прибавиш яйце или шунка-става си разядка направо :)
*
« Отговор #225 -: Март 11, 2020, 15:43:50 pm »
Аз хич не съм по "малките сватби" ,родители,бебе и кръстник са ми за кръщене примерно.

Лейди,браво!Пий и водичка доста ако имаш тежест,аз бях много зле с 6те ми Я,ама с извара и вода оправих положението.Сега да се оплодят е важното,пък как е без значение.
*
« Отговор #226 -: Март 11, 2020, 15:47:17 pm »
Ох, аз ако си направя разядка и като се разям, ще стана 100 кила :lol: Ще пия и вода.
Странно е, че и аз си помислих за обрязване първоначално, същата асоциация направих с Пишоркото 🥰
Живи и здрави да са всички дечица 🤗
*
« Отговор #227 -: Март 11, 2020, 15:56:11 pm »
Браво Лейди, страхотна бройка!Чакаме новини от ембриолозите.Запозна ли се с д-р Тачева?Страхотен специалист и човек е тя!

Чистата молитва е нещо много хубаво, но ние тотално бъркаме всичко в БГ, сакън да не се рпедставим добре.След като Моника ми се разболя на 47 дни и се наложи да влизаме в болница, докато не станат по-големички никакви хора не каня в къщи и не давам на никой да ги пипне на вън.
Иначе ритуала де факто е орисване и се викат жени с опит да са орисници, става за бързо и си ходят по къщите.А молитвата е точно за това което казва Павла, да се представи детето пред Бог, че ако умре рано да отиде в рая.Понеже смъртността на новородени едно време е била голяма.

Яничка, честита ви годишнина!Коя седмица се падаш ти?Аз и с двете бременности в 7-ма имах зацапване.Нищо нямаше на ехограф, нормално било.

*
« Отговор #228 -: Март 11, 2020, 17:15:26 pm »
Маги, и при мен нищо притеснително не се видя на ехографа. 4 + 6 съм.

Лейди, страхотна бройка. Хайде и сега да се оплодят едно хубаво.

Аз ама съвсем официално вече съм с АФС. Хематолога в частната болница каза, че има пълно основание да ми я постави тая диагноза и ми в написа с големи букви в документите. От днес съм на клексан  osi_12 Положението е малко... кат няма клексан, що няма. Кат има - олеле, ма как ще си го бия?!?
Доктора каза, че не съм закъсняла със започването. Да продължавам и аспирина и ако има прокървяване да тичкам в спешното. След един месец ще правим изследвания и пак имам час при него.
И само да кажа, че откакто почнах аспирина не ме болят вените по краката и не ми кърви венеца. Много ми е странно.

26.09.2019
*
« Отговор #229 -: Март 11, 2020, 17:27:20 pm »
Яничка, хич не се притеснявай от иглите, знаеш че е за добро. Аз така си повтарям докато ги забивам  :D Важното е да са покрити рисковите бази.
Маги, не се запознах с доктор Тачева лично. Виждала съм я, поздравявала съм я, но днес дойде една младичка и супер усмихната и симпатична ембриоложка.
Аз сега да продължавам ли да пия Фертил ейд? Да направя ли пауза? Не попитах доктора, защото още в началото ми каза, че нямало нужда да го пия при такъв резултат на АМХ. Та се питам, да го продължавам ли...
*
« Отговор #230 -: Март 11, 2020, 17:43:56 pm »
Аз имам ужасен ужас от игли. По време на процедурата ходех да ми ги бият в клиниката.

ФертилАйд го спрях като ми дойде цикъла и започнахме опитите. Той каквото е направил, направил е. Мислех да го почвам пак като ми дойде. Ма засега не се очертава  :lol:

26.09.2019
*
« Отговор #231 -: Март 11, 2020, 17:49:45 pm »
Знам ли... за лигавицата не би ли помогнал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #232 -: Март 11, 2020, 18:24:54 pm »
Не го пий. Като цяло май е все тая де, но колкото по-малко нещо около имплантацията, толкова по-добре.

Яничка, знаех, че така ще стане. Така поне няма да даваш пари за тестове. Друго не може да се направи.
Има ли сестри на свободна практика в Испания? Частни кабинети? Поискай си рецепта от лекар и ще може да идва във вас всеки ден и то за цялата бременност.
*
« Отговор #233 -: Март 11, 2020, 18:37:35 pm »
Аз вродената тромбофилия я пуснах още миналата седмица. Ако излезе нещо от там, поне няма да плащам клексана.
Може и да има такива сестри, ма в наше село - никъв шанс. Може някоя от бабите, които идват в къмпинга през лятото да е сестра или акушерка и поне лятото да ми ги бие. Засега аз, че мъжът ми припада от кръв. В аптеката казаха, че ще ми обяснят утре, а и Лина ще ми прати клипче.

26.09.2019
*
« Отговор #234 -: Март 11, 2020, 18:40:25 pm »
Заради АФС не ти ли се поема от касата? Странно работят в тази Испания. Провери все пак. Те пътуват до 30 км, поне тук е така.
*
« Отговор #235 -: Март 11, 2020, 18:59:12 pm »
Според тия от касата аз АФС нямам. Положителните изследвания са грешни, а тия от тяхната лаборатория са единствените верни. Като странно, че за трети път се разминават техни изследвания с такива на други лаборатории и то все в тяхна полза. Демек изследването е с резултат, който да не налага лечение.
Ще разпитам за частна сестра.

26.09.2019
« Отговор #236 -: Март 11, 2020, 21:07:17 pm »
Лейдиииии, браво, страхотни новини! Не пускам палците! Аз спрях добавката FH pro след пункцията, свършила си е работата, но продължих с вит.Д, Б12 и фолиева.
Яничка, честита годишнина! Бъдете здрави и влюбени! На късмет ми беше твоята орисия, няма да забравя! :) Сега и на Лейди ще донесеш късмет!  yahoo_17 stork-boy
*
« Отговор #237 -: Март 12, 2020, 00:53:46 am »
Хубаво, но нали имаш становище от лекар и рецепта от него. Така не отиваш ли в аптеката и просто ти дават лекарството?
*
« Отговор #238 -: Март 12, 2020, 09:06:43 am »
Хубаво, но нали имаш становище от лекар и рецепта от него. Така не отиваш ли в аптеката и просто ти дават лекарството?

Рецептите от частните болници и тези от държавните са различни. Само от държавните ти дават лекарствата с намаление (не напълно безплатно). Мисля, че за децата са безплатни, но пак само ако е издадена рецептата от държавен доктор. От частен се плаща.
Докато примерно в Англия имаш почти само държавно лечение и там децата до 7 години са им безплатни лекарствата. Бременните им се издава една карта и по време на бременността и 1 година след раждането също са им безплатни лекарствата и зъболекар.

26.09.2019
*
« Отговор #239 -: Март 12, 2020, 11:56:15 am »
Здравейте, от 14 - 12 са били зрелите яйцеклетки, иксирали са ги и днес са хубави и се делят 8 от тях. Утре имаме среща с доктора да каже, как ще действаме  :D Добри орисници сте 🥰 Спрях Фертила и продължавам само с фолиева и Б12.