Здравейте, момичета, включвам се в темата отново.
Нашата история - аз съм на 29, партньорът ми на 33, правим опити от 2 години (вкъщност 1,5 год. със 6-месечна пауза заради смяна на работата ми). Още на 6тия месец направихме първа спермограма, резултатът беше морфология 7%, останалите показатели в норма. След прием на добавки повторихме спермограмата, резултатът беше много по-лош -морфология 5%, концентрация и общ брой сперматозоиди под нормата + наличие на антитела. През август 2019 той се подложи на операция на варикоцеле, 6 месеца след това резултатите от последната спермограма са добри - всички показатели в норма освен морфология, която също е все пак подобрена на 9%.
При мен проблем не е установен засега.
Посещаваме клиниката на д-р Владимиров в София. От този месец започваме инсеминации, днес е първата (без стимулация по преценка на докторката, въпреки че ми се искаше да е със), само следене на ехограх на 4ти, 12ти и 14ти ден, днес е 17ти ден. За съжаление усетих овулацията в събота вечерта и очевидно пропуснахме момента, поне направихме опит вкъщи. Лошото е че винаги овулацията ми се пада събота или неделя, не знам как ще нацелим момента. Надявам се другия месец да таймираме по-добре.
Успех на всички!