Видях се с доктора - много симпатичен и отворен за дълъг разговор.
Насочи ме към ин витро. Каза че просто с тези данни е длъжен да ми каже какво е положението. Аз му казах, че ин витро не планираме и да ми каже какви са ни другите опции. Той каза, че ако остави настрана това, че съм за ин витро и ми погледне историята, е сигурен че до 6 месеца ще съм бременна.
Овулацията ще бъде събота-неделя. Тази вечер лигавицата беше 7 мм, което мисля че е добре за 7-ми ден от цикъла. Доктора каза, че имам 8 фоликула, което не знам точно какво означава. Бяха ми важни други неща да го питам и реших да скипна това.
Каза, че при ин витро биха успели да извадят около 5 яйцеклетки, което е малко повече от 50% от първото ин витро. Тогава имах 9, от които 6 се оплодиха и остана само един ембрион с добро качество.
Прати ме вкъщи да опитваме, като каза че няма нужда от проследяване на този етап. Каза да правим секс от 8-ми до 16-ти ден, през ден (но аз мисля да заложа на схемата на Павла).
Прати ме на хематолог и ще ми направят тромбофилията тук. Беше много очуден, че не е пусната още в държавната болница, а са ми правили придобита.
Май това беше. Тестове и спорт, здравейте
Забравих да питам за утрогестана - кога да го започна и кога да го спра? Как да съм сигурна, че е минала овулацията?