0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #740 -: Февруари 08, 2020, 06:47:09 am »
Аз моята кутия я опуках, другата ще я запазя за детето на отчето ❤️. Радвам се че помогнахме, stoeka, но май не се държах добре с жената. Като я чуеш ѝ се извини от мое име. Закъсняхме с мъжа оня ден, а аз бях толкоз ошашавена от предстоящото, че само дадох пликчето и си взех бонбоните и паричките за лекарства. То и реда ми дойде бързо и дори не можах успех да пожелая 😂. Поне свършихме нещо хубаво.
Момичета, ако нещо се е хванал, то на трети ден трябва да завърши имплантацията, нали? Вече не ме свърта хептен нищо да не правя и се чудя до кога да го давам лежерно. Не лежа само, но и нищо не подхващам, не ходя с детето на тренировки, че много път в час пик по градския, а и от вирусите гледах за стоя далеко и затова у дома. Но се чудя дали пък да не хукна вече по задачи и срещи.
« Последна редакция: Февруари 08, 2020, 06:49:04 am от Лято »

*
« Отговор #741 -: Февруари 08, 2020, 08:28:42 am »
Лейди, ако нещо те интересува за доктора и процедурите пиши ми, насреща съм!

Лято, 7-9 дни след овулация е имплантацията, ако помня правилно.Така че при теб 3-4 дни след трансфер трябва да е!

Успех момичета!

« Отговор #742 -: Февруари 08, 2020, 11:14:06 am »
[quote author=Pav-la link=topic=54018.msg1184376#msg1184376

Хелиантус, аз с 2000 дневна доза не свалих нищо. След като родих и приключи фиаското с кърменето минах на нв режим, но пиех вино. Тогава свалих. После започнах умерено нв режим и забременях пак.
Идеята ми е да не очакваш да свалиш. 750 дневна доза също ми се вижда малко.
[/quote]

Да, няма значение отслабването, започнах да спортувам по малко и режима, дано така стане, важното е да си върши работата метформина. Навсякъде чета , че се започва с малка доза и после се вдига, за това се чудя, най- вече, как се определя дозата. Обмислям март месец по някое време ходене до България и ще ида на ендокринолог да видим.
« Отговор #743 -: Февруари 08, 2020, 15:28:02 pm »
Яничка, в Щерев, при който и да се паднеш, мисля, че ще си доволна, но все пак да споделя моите впечатления от тези лекари, при които съм била. Моята е доц. Юнакова, добър професионалист, но не обича много да обяснява, само ако се сетиш да питаш нещо. Доста сериозна и подхожда директно към проблемите. Със страхотни впечатления съм от д-р Милчева, доколкото помня тя беше лекар на Мишето и Слънцемое, много мила и обяснява спокойно. Другата, при която съм била е д-р Арабаджи, слънчева и прецизна. Дано съм ти полезна!
Успех на всички!
*
« Отговор #744 -: Февруари 08, 2020, 16:42:48 pm »
Аз уж много го мисля дали всичко е наред и да взема да си забравя днес зарзиото да си бия. Е, пак се сетих навреме де, но е точно както ни представя малкия "Ние сме семейство забраванковци".

*
« Отговор #745 -: Февруари 08, 2020, 18:06:15 pm »
Сложи си аларма на телефона, Лято. Да, Хелиантус, така казват принципно. Спорта наистина много помага и потенето. За потенето ми бяха обърнали особено внимание.
*
« Отговор #746 -: Февруари 08, 2020, 19:07:03 pm »
Лято, колко хубав портрет на мъника. Дните след трансфер са най-вълнуващите и най-ужасните. При трансфер на бластоцист се чака поне два дена по-малко за тест. Кога ти е датата?
На мен никога не ми дават снимка на ембрионите, а това е полезно при следващи опити за информация за качеството им. Като съм питала за качеството:"Щом са се размразили са хубави, но то има разлика от хубави до хубави"
Аз мисля, че яко предозират с фолиева киселина. Казвах ви, че ми се гади откакто съм на добавките. Вистал беше писала, че е предозирала фолиевата по време на бременността и я спряла за известно време, защото много й се гадило. Та и аз реших да спра моята. Общо на ден взимах 800 мг от Фертил Ейд, 200мг от Иногинол и 400мг от Неофолик мета, което са си 1400мг. Спрях Неофолик и имаше ефект. Започнах го пак през ден наскоро и вчера през нощта 3-4 часа след като си пих Фертил Ейд като ми се пригади, цял ден съм така. Един от симптомите на предозиране с фолиева е стомаха, което имам в лека форма, а другият е ускорен пулс, а която днес е 80. Смятам да намаля дневната доза Фертил Ейд от 6 бр на 3 бр на ден. И витамин Д няма да взимам допълнително, то си има във Фертил ейда, само Б12 ще си оставя. Но преди това няколко дена ще спра всичко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #747 -: Февруари 08, 2020, 19:46:37 pm »
Благодаря, Тери. Аз не знам кога ми е датата за теста, казаха след 2 седмици, но то за кръвния. А аз съм се запасила с уринарни, защото иначе тия две седмици ще откача. Знам, че първите ще са 100 % отрицателни, но знам и, че ако правя всеки ден по един няма да пропусна първият положителен. Само се чудя дали да почакам до понеделник или още утре да пишкам в чашката, но накрая реших, че ще се оставя на съдбата и ще видим дали ще се сетя толкоз рано (ставам между 4 и 5 сутрин за тоалетна и винаги съм неадекватна по това време, тъй че има шанс да забравя). Според мен 2 седмици са много, на петдневни са си общо 19 дена, аз нямам такива нерви.

*
« Отговор #748 -: Февруари 08, 2020, 19:52:49 pm »
Мен на тридневни ме карат да чакам 16 дена. Пълен ад е след 10ия ден. А другите момичета при бластоцисти ги карат на 7 ден кръвен.
И аз съм решила за следващото инвитро да си правя всеки ден уринарни. Поне няма да има изненади на кръвния. Ще знам как е положението. Колко съм черногледа просто, "от ще знам как ще е положението" имам предвид, че няма да се взирам в нулите.
Издирва се положителна настройка, продават ли някъде?
*
« Отговор #749 -: Февруари 08, 2020, 20:34:43 pm »
Не се стърпя значи  :D
Знаиш, че вчера като ми каза и ревах (от щастие), и се смях, и свят ми се ви. Абе почувствах същото, което миналата година като си видях положителният тест.
С теб съм на всяка крачка... и другите в бременната - да ми я пазите докато дойда, че ми е сестричка по съдба и ми е много важна  :heartbeat:
Този път ще е до край и то щастлив. Сигурна съм!

От клуба на сестрите по съдба (неофициален член), едно голямо честито, много се радвам Лина, честито, този път ще е както трябва!
Докато бременях и треперих 9 месеца да разбера дали нямаше да има повторение на трагедията, защото както съм споделяла неведнъж в моя случай нямаше как да се разбере преди да родя дали няма да се случи същото, та, ММ ми каза нещо по време на бременността, което се превърна като в моя матра някак и не спирах да си го повтарям докато родих, а именно “един гръм никога не удря два пъти на едно и също място”,  та когато усетиш, че страхът те обгръща, защото и ти знаеш, няма какво да се лъжем, че ще има такива моменти, повтаряй си го и вярвай в това.
 :bighug:
« Последна редакция: Февруари 08, 2020, 20:37:06 pm от Vistal »
*
« Отговор #750 -: Февруари 08, 2020, 20:55:34 pm »
Вистал, това даже за мен звучи окуражаващо.
Тери, положителната настройка май е стара версия. И все пак днес пак попаднах на една стара тема тук. Не много стара, от времето на едни много положителни нагласи при теб и много положителни тестове. 2-3 странички прегледах само, беше точно с второто ЧХГ на Павла и концертът, на който ти си била лани и след който си се заредила точно с тая положителна натройка. Начи си я забутала някъде у вас, потърси я :)

*
« Отговор #751 -: Февруари 08, 2020, 21:06:36 pm »
Точно затова юли пак ще ходя на концерт в Лондон, търпение нямам. Все едно се прераждам там.
Тази година ми започва с пътувания: март командировка в Белгия, април И май Турция, юли Англия
Писах на ЦАР за моя случай на 18.01, засега ни вест, ни кост. Дано ми отговорят. И не да е, да има просто отговор.
И къщата ще започваме да строим, ще финишираме с около 170 000 заем, та дано стане в Турция от първия път, че само един ЗЕТ там е 2000лв
Хрисче, какво става с теб. Ходи ли за ЕЦ :s
« Последна редакция: Февруари 08, 2020, 21:08:33 pm от teri_90 »
*
« Отговор #752 -: Февруари 08, 2020, 22:16:14 pm »
Момичета, тези които са от София, разбрах че може да се пуска вирусология в Център за сексуално здраве, само срещу 5 лв., които биват дарени. Ето и линк към сайта https://checkpointsofia.info/contact/. Има жени, които преди процедура се възползвали доста често.
Маги, писах ти  :D
Терииии, много вълнуваща година те очаква, мисля че позитивизма сам ще те намери  :D Междудругото и аз приемам фолиева киселина и от Фертил ейда и от Неофолик мета и се чудих дали не ми е много. Не разбрах, защо приемаш допълнително Б12, нали във Фертила е метилирана форма?
Лято, когато и да решиш да правиш тест, аз ти стискам яко палци!
« Последна редакция: Февруари 08, 2020, 22:17:53 pm от Lady01 »
*
« Отговор #753 -: Февруари 08, 2020, 22:41:22 pm »
Тери, бях писала и преди, може да не ти е направило впечатление, но за да стигнеш някъде, където никога не си бил, трябва да направиш нещо, което никога не си правил. Демек - смяна на модела. Виж, с Турция бактерии не са фактор. Има задвижване. Не знам за позитиви... но определено има раздвижване и къща и работа и ... не смея да го казвам, но за мен имаш повече шанс там.
Вистал, евала на мъжа ти. Да го поздравиш от мен. В клуба сме за съжаление и аз, ти, Яничка. Лейди, пусни едно б 9 да видиш къде седиш. И аз мислех, че ми е много , защото от поне 2 год. Нон стоп пия фолиева, ама не.
« Отговор #754 -: Февруари 09, 2020, 00:28:56 am »
 Тери, този месец сме почивка. Очертава се началото на Март да ходим. Аз си ви чета  :oops:
 Не е ли редно да спреш да я взимаш отделно фолиевата?
 Тези резултати са ми от 2017г след прием  2г. нонстоп на обикновена фолиева

Vit B12 431.10 pg/ml  197 - 866
 Vit B 9   17.51 ng/ml   3.10-17.5

Та сега това лято като започнах да пия фх про и спрях да пия отделно фолиева, но нали си взех пробиотик Фемифлора и се оказа, че в него  има витамин Д и фолиева 400. Притесних се, че приемам 800 фолиева и спрях Фемифлората ( пих ги само 10 дни).
 В интерес на истината бях с разстроен стомах през това време, но го отдавах, че може да съм смъкнала пак много ТСХ-то, че пак съм на по-голяма доза от обичайната ми ( вчера го изследвах слава Бого не се е сринало 2,30 е . След двете стимулации беше 2,8)
*
« Отговор #755 -: Февруари 09, 2020, 01:20:16 am »
Хрис, от фолиевата е стомаха. И моят е така, но не като при грип. Аз след две години прием на Фолиева и 1 година Иногинол имах Фолат > 45 , при горна граница 45. Тоест не знам колко беше точно. Не бях разбрала, че фолиевата е метилирана форма и затова продължих да я пробвам. Но я спирам, както и витамин Д. Б12 ще продължа, защото дневната ми доза е 1000мкг, а във Фертил айд ФХ про е 12мкг само.
Иногинолът си върши работата и вече втори цикъл нямам зацапвания, така че това отново е в норми.
Лина, щом ти три пъти забременяваш въпреки, че и твоята флора е като моята, че даже понякога и със симптоми, изобщо не ги мисля бактериите. Моята приятелка със сериозните проблеми с Е.коли и липса на лактобацили си има две деца. Така че залагам на ембриологията в Турция и само ни е писано. Към 10 април се очертава да отиваме
*
« Отговор #756 -: Февруари 09, 2020, 09:11:55 am »
О, Тери, стискам палци да се случи чудото, Бог да е с вас. Толкова чакане и толкова изследвания и емоции.
Има една африканска май поговорка, която гласи: " Няма как да вкараш нещо в колибата, ако не излезеш от нея"   Та при теб, май точно така се получава, трябва да излезете от БГ, за да се влеят нови сили, надежда и дай Боже хубав резултат!
Относно фолата, е добре да е в нормите или се спира.

Аз още си чакам имунологични те, само фолата е излезнал : за референтните стойности между 10.40-42.40, при мене е 14.60, но не съм и пила скоро редовно. Тези дни започнах с мета формата по-редовно.
« Последна редакция: Февруари 09, 2020, 09:14:03 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #757 -: Февруари 09, 2020, 12:06:10 pm »
Лято,аз почнах от 6ти ден с уринните тестове,на 8мия сутринта нямах тест а бях на очен лекар.На връщане взех два,направих единия и беше отрицателен,чак на десетата минута се появи тънка като косъм чертичка.А на дванайсти ден правих кръвен.Моя лекар също кара пациентките си да чакат до 14ти ден ,което просто е невъзможно,то след петия ден само това мислиш.Петдневни бяха и моите ембриони.Успех!
Не знаех,че е 2000 лв ЗЕТ в Турция,множко е.Тери,много хубави емоции имаш преди това,наслади се.
Момичета,много е важна положителната нагласа,аз бях много  положително настроена,моя лекар даже казваше ,че и него го зареждам и тази нагласа ще ме доведе до успех.
Приемете инвитрото като приключение,преди него направете нещо което ще ви зареди наистина ,и така с open mind започвайте.Успех на всички!
*
« Отговор #758 -: Февруари 09, 2020, 12:45:07 pm »
Окуржавате ме, че не съм само аз дето ще прави тесове всеки ден, хаха. Благодаря ♥

*
« Отговор #759 -: Февруари 09, 2020, 12:50:38 pm »
Слънчице, много си права за приключението, но да ти кажа май е така само на първото инвитро. По мое мнение нагласата няма абсолютно никакво значение, ама грам. Докторката не един път ми втълпяваше, че трябвало да вярвам, абе с две думи, ако не стане било заради моята нагласа. Е и двата пъти бях сигурна, че съм бременна и после нули и рев. Всеки в инвитро бих посъветвала да е с по-резервирани нагласи и откъм позитивно и негативно отношение. Следвай си назначенията и каквото сабя покаже. Без планове за колички за неимплантиран Петко. В моята фирма започват планове какво, ако аджеба забременея ще правят, аз отказах да участвам в тези срещи. Те да си плануват, каквото искат. Аз съм се понесла по течението и ще му мисля като ми дойде на главата.
WideD, да не си с мутация та ти е нисък Фолат?
Хрис, значи ти за трансфер, аз за стимулация през април <3 само където ни се разминават циклите, дано успеем да се засечем по баирите на Шишли.
Аз тази нощ сънувах синковеца. Може би му идва времето, ще видим.
Вчера четох другата тема, те момичетата влезли в девети месец вече 8O сигурно на тях бремеността им се е сторила безкрайна, но аз не мога да повярвам как лети времето
« Последна редакция: Февруари 09, 2020, 12:52:21 pm от teri_90 »