0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #600 -: Февруари 01, 2020, 12:08:03 pm »
Лято, на 11 февруари трябва да бие поредната доза. Ще и трябват 4или 5 опаковки. Ако искаш пиши на лично, да не спамим тук ;)
Благодаря ти!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #601 -: Февруари 01, 2020, 13:00:07 pm »
Стоека, писах ти.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #602 -: Февруари 01, 2020, 16:00:42 pm »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Постарах се да изчета всичко пропуснато. Както винаги полезна информация и вълнуващи неща :-)
Лято, стискам палци. Хубава бройка, дано да се получи.
Тери, много хубаво, че сте предприели новото приключение за Турция- по-различен подход и дай Боже, щастлив резултат.
Чочолинка, дано да се възстановиш по-бързо и да има скоро хубаво развитие при теб.
Кукапетъл.. :-) ама много се радвам за теб!  Спомням си, че се притесняваше и заради другите здравословни предизвикателства, но щастието вече тупка в корема ти :-)
И за другите момичета, мисля за вас, стискам палци да тръгнат нещата
Благодаря и на бременните вече момичета, че минавате и споделяте информация- аз си отварям нов таб с всеки ценен линк. Заредила съм се да чета за много напред :-D

При мен не е много розово положението. След второто ужасно неуспешно инвитро(никакъв отговор, 1 фуликул, празен, но пък със спукан вена) миналото лято, последва време с физиотерапия, добавки (овабууст) и задържан фуликул в десен яйчник 16мм + 50мм в другия (3камерна фуликуларна на киста-беше извънземна гледка на ултразвука). 50мм-та киста се изчисти на 1ви месец, но 16мм чак на 2 месец). Спрях всички добавки и амбиции и ми изписаха регулон - наложи се да пия 3 месеца докато се изчистят задържаните фуликули...сега ще ми е първи цикъл след период без регулон.
Много бързо растат--на 2ри ден 14мм. Всеки месец миналата година беше така, избързва ха, а лх и лигавицата по-късно се увеличаваха.

Реших да отида при Русев за консултация на изследванията за Тромбофилията, погледна ми ИР и вит, Д и вит, Б12 и много подробно обясни  нататък според него какво ни могло да помогне. Пуснах и още изследвания, но чакам резултати и консултация с него.
ИР мислех, че е свързана само с диабет, но се оказа, че аз съм в обратното положение. Получава се излишен инсулин, който също прави поразии и засяга качеството на яйцеклетките.
Относно б12-нисък е, все е около 230-той каза 400-500.
Вит Д ми е ок
Фолата ми е на долна граница. Но той каза, че с моята мутация ще ми е естествено нисък по принцип още преди да пусна изследванията. Тъй, че съм на мета фолиева със сигурност. Останах с впечатлението, че е добре фолиевата да е в границите, не нагоре или надолу- пиша, защото някъде по рано имаше дискусия по въпроса.
Относно АМХ, който преди процедурата ми беше 0.76, ми даде DHEA 100мг + Q10-30 до 60мг на ден за 2 месеца. Аз намерих 60мг.
+ метилиран б12.
Много се надявам да ми помогне дори и малко за качеството на Я. Отдавна взехме заповедта, но покрай драмите с кистите и алергиите, които отключи в този период, ми се стори невъзможно.
Алергиите, според Русев, имат връзка с невъзможността да детоксикирам добре организма. И наистина, аз имах силна алергия( задушаване, чувство на подуване на гърлото) докато бях на хормоналните  хапчета. След това за няколко дни постепенно отшумя и сега съм ок, слава Богу.
Ужасно е с тези алергии. При първото инвитро нямах такива драми.
Ходих след първия месец на регулон и на консултация в месеца на ендометриозата в Щерев, доста полезно беше. Според лекарката( тя ми правеше лапарото 2018), стабилната система е 3 месеца спиране на цикъла+ противозачатъчни през същото време+ физиотерапия и кислородна терапия, но аз незнам дали ще издържа. Нито физически, нито психически ще ми е добре, знам го отсега.
Затова засега искам да ми се прояснят мислите, да чуя Русев относно имунологичните фактори и така... :-)
Извинявам се за дългия пост, но сякаш бях блокирала и не можех да пиша преди.

Относно добавките, DHEA ми е на Natrol, а Q10 е от валмарк. Само това имаше в аптеката. В12 ми е на солгар метилкобаламин 1000мг.
Приемам препоръки.
:-)
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #603 -: Февруари 01, 2020, 16:46:47 pm »
Момичета аг ми предписа дуфастон от 16 след ову  до 25 (датата на МЦ). Каза да го пия след доказана ову, но няма кой да ми я следи тук, и затова с тестове. На 30 ми беше положителен теста, но имахме контакт, чак на 31 вечерта, до 2,3 ще е така. Днес теста вече е отрицателен. Въпросът ми е ако има оплождане евентуално и  ако го започна дуфастон на 16 ден   трябва ли да го продължа, или не? Благодаря. ❤️


Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #604 -: Февруари 01, 2020, 18:44:44 pm »
Аника, дуфастон е прогестеронов препарат, а такива се изписват и при бременност, така че не мисля, че ще ти навреди. Закакво ти е изписан по принцип? На мен ми го изписваха, когато имах киста
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #605 -: Февруари 01, 2020, 19:04:17 pm »
Мисля, че дуфастона е за втората фаза на цикъла. Удебелява се лигавицата в този период. То си е допълнителен прогестерон. Аз съм пила за регулиране на втората фаза, при таймирани опити и след инвитрото. При мен действаш добре, въпреки един мутирал ген от Тромбофилията. Предполагам при следваща употреба, просто ще ми е по-ниска дозата.

« Последна редакция: Февруари 01, 2020, 19:14:37 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #606 -: Февруари 01, 2020, 19:12:29 pm »
Нямам киста аз, изписа го за да подпомогне евентуално имплантиране. Предният път едва задържах бебето. Иначе имам пуснати изслвдвания. Като цяло нещата са в релси, освен пролактина, над горната граница е, но аз кърмя от време на време


*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #607 -: Февруари 01, 2020, 19:18:15 pm »
Като цяло е прогестерон, подпомагащ прогестерона в твоето тяло.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #608 -: Февруари 01, 2020, 19:42:41 pm »
Wided , привет миличка др Русев обяснява доста добре и аз пусках при него всичко тези неща . Аз също съм на мета форма фолиева киселина.
Сега обаче и аз трябва по придписание на док ми OvAboost DHEA (днес си го взех същия като твоя ) . Взех си и спиролина , мисля да си взема и пчелно млечице както и Q10 . Ти мислиш ли ,че задържания фоликул може да е от Ovaboost , защото аз преди първия опит така реших да си самоназнача една витами (аз даже май писах за таз ) и бам 1 седмица преди процедурата имах задържан фоликул и си мисля ,че може да е от таз защото нищо друго не съм приемала или променяла в ядене и така н.т , а до тогава не си спомням да ми се е случвало нещо подобно . Та сега с тези Ovaboost да не си докарам пак нещо такова , то и това са вид витамини . Стискам ти палци и на всичко останали ❤️🤗🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #609 -: Февруари 02, 2020, 10:38:19 am »
Чочолинка, при мен беше точно след инвитрото. Като не стана нищо, лекарката ми изписа овабууст.  Аз отидох и на физиотерапия и вероятно "предобрих" както се казва.. Преди процедурата имах зацапване поне 2-3 дни и се чудя дали като са ми били инжекцията на 2ри ден от цикъла, всъщност да е било късно и затова 1 фуликул само да е тръгнал. 
Та в този период е имало доста медикаменти и незнам от какво се е получило, лх ми върви 2-3дни след като фуликула ми е стигнал около 25мм. т. е. Няма синхрон между лх, лигавицата на матката и бързо растящия фуликул. Това се получава като тегля чертата.
Сега се надявам да нямам задържан фуликул, че съм без регулон вече. Овабууста ще си го допия, но ще се консултирам първо с лекарката в каква доза, може да разредя, знам ли.
Иначе относно спирулината, пчелното млечице и Q10 са супер според мен. Само внимавай, че са силни. Пчелното млечице е доста мощен продукт - взима се на гладно сутрин на върха на клечка за зъби, много малко. Слага се под езика. Държи се в хладилник, предполагам, че знаеш :-)
Малко се качва апетита. Аз сутрин пия еутирокс и каквото и да взимам, трябва да чакам. Като пия скоро след еутирокс подобни неща( алое или прполисова тинктура също) , не се чувствам добре. Стяга ме гърлото леко.
Затова аз съм ги употребявала късно сутрин или на обяд.
Q10 с DHEA като комбинация ми го даде Русев и ги пия заедно.
« Последна редакция: Февруари 02, 2020, 11:19:22 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #610 -: Февруари 02, 2020, 11:08:42 am »
При мен на втори ден от МЦ имаше доминантен фоликул.За да имам качествени и еднакви фоликули на ин витрото, предния месец приемах противозачатъчни.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #611 -: Февруари 02, 2020, 11:17:33 am »
Мерси Маги. Сигурно и на мен ще ми дадат предния месец.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #612 -: Февруари 02, 2020, 11:30:18 am »
WideD, радвам се, че почна пак да пишеш, липсваше! Благодаря за хубавите думи! Сигурна съм, че при всички ще се наредят нещата, само трябва да вярваме!
Тери, това с дисковата херния е страшно, ние го преживяхме същото, сигурно помниш. Бъди опора на Мишо, скорошно подобрение и другите неща ще се случат, само търпение.
Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #613 -: Февруари 02, 2020, 14:29:57 pm »
Може ли малко помощ? Имам проблем с изхожда нето по голяма нужда. Около три дни преди пункцията спрях да се изхожда. Подух се доста. Знаех, че е възможно при стимулация, но досега не се беше случвало. Преди пункцията опитах със свещички, но нямаше ефект. Вчера смятах, че като ме по отпусне малко болката ще свърша работа, но и днес нямам успех. Тази сутрин пробвах с още две свещички, вчера ядох круши и пих вода, днес си правих и клизма, и сливи ям, но все още няма резултат. Толкова съм се подула вече, че болките в корема стават все по-силни и дори трудно се движа. Страхувам се вече. За почти седмица съм успяла да се облекчат частично само веднъж, на втория ден от проблема. Моля, давайте идеи.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #614 -: Февруари 02, 2020, 14:58:32 pm »
Wided разбирам , значи все пак ще ги пробвам и аз тези Ovaboost да видим дано има ефект . А за спиролината гледам че пише до 10 таблетки на ден , което ми се вижда много . Аптеларя ме пита как съм с щотовидната жлеза ,че не се препоръчват при проблем с нея . Аз сам ОК като цяло ама да не направя някоя беля ... . Дано нямаш задържан фоликул стискам ти палци !
Лято пробвай с топло мляко сутрин на гладно , кафе пиеш ли мен то веднага ме разхлабва . Или топла чаша вода пак сутрин на гладно също помага , за друго не се сещам мен сливите ме запичат повече
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #615 -: Февруари 02, 2020, 15:10:16 pm »
Лято, аз бях така след стимулацията, ужасно е. Много течности, киви, няколко хапни и дълга разходка. Само движението ме спаси. Макар, че и трудно се движих, аз бях в хиперстимулация.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #616 -: Февруари 02, 2020, 15:35:54 pm »
Лято ,мен нищо не ме спаси-ни течности,ни разхлабващи храни с килограми.Само сироп Лактулоза,пиех го до скоро всеки ден,сега от само себе си ми мина.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #617 -: Февруари 02, 2020, 16:05:40 pm »
Лято, и аз бях зле. Направо камък ми беше корема. Повече зеленчуци, вода и по-малко тесто и сирене. Прясното мляко и на мен ми помага, но пия рядко.
Чочолинка, аз преди време реших, че ще пия колкото пише на опаковката (около 15-16 на ден). Спирулината винаги съм я усещала супер като действие, но след като пих известно време по повече, цикълът ми стана много обилен и един път ми падна много кръвното.
Оттогава знам, че е доста за мен тази доза :-)
Като съм взимала после, не повече от 2-3 на прием по 1 път на ден-малко е, но засега толкова. Ти каква спирулината си си взела?
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #618 -: Февруари 02, 2020, 16:13:41 pm »
Wided на Vital е спиролината и не знам и аз по колко да пия на ден . DHEA e на Natrol марката , док ми е писала по 2 на ден ,но на опаковката пише по 1 на ден ...
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #619 -: Февруари 02, 2020, 16:31:17 pm »
Лято , а ти протеин приемаш ли ? Защото е много важно да пиеш след пункция , той може и да те разхлаби също