Лято, ако не се лъжа след пункция започнах с лекарствата, защото те са прогерстерон и естроген основно. Иначе се случва това с изпуканите фоликули, защото последната тригер инжекция е най-важната от всички. В клиниката са ми разказвали сестрите как една жена си била инжекцията 4 часа по-рано, отколкото й били казали, защото отивала на кафе. И съответно фоликулите й са е изпукали 4 часа преди пункцията.
В Бахчеджи четох, че е имало този проблем. Преводачка е казала грешен ден за тригер инжекцията и на пункция нямало никой. Друг път пак преводачка не превела правилно часа и за щастие жената знаела английски и за потвърждение попитала доктора.
Затова като отидох в Турция започнах да си говоря с доктора, да знам, че ако нещо се прецака, аз съм си била виновна, а не превода. Но това са рисковете на медицинския туризъм.
Ние май ще отложим с един месец процедурата и ще я правим средата на април, ако всичко е ОК. Мишо е с дискова херния, скъсено разстояние между прешлени, изкривяване на гръбначния стълб и още някакви други там неща. Беше на рентген, на ЯМР. Д-р Мели каза, че ЯМР е напълно безвредно за спермограмата. А рентген на рамо бил далече от таза, но все пак ще изчакаме до средата на април, за да не се отрази и лечението му по някакъв начин. Но нали знаете, шило в торба не стои. Искам сега, днес да съм на пункция.