0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #580 -: Януари 30, 2020, 14:53:33 pm »
Правих такова излседване още преди първия опит и нямам проблем ! Сега мине изписала Ovaboots и DHEA да пия , ама аз като цяло взимай разни добавки и преди опитите да не говорим ,че и сега и преди ходя по 2-3 месеца на акупунктура . До колкото разбрах иска някакво нагрявки на малкия таз да правим преди 3тия опит . А добавките сега 2 -3 месеца да ги пия .
*
« Отговор #581 -: Януари 30, 2020, 14:53:55 pm »
Аника, има две схеми. Първата е 3 дни ❤️, ден почивка и после още един ❤️. А втората схема е два дни ❤️, ден почивка и пак ❤️ два дни. Успех!
Лекарствата са след пункция, а не след трансфер, нали? Прогестерон и други ако има. Благодаря за пожеланията, и аз си стискам палци, хахах. Каквато можах измътих, само да не ги изпукам до утре, че така ме боли вече... Вчера една дама плащаш на касата пред мен и точно това се беше случило. На пункцията нямало нищо, всичко се било изпукало преди това. Стана ми мъчно. Не знам какво го мисля толкоз, предните пъти въобще не ми минаваше през ума 🙄

*
« Отговор #582 -: Януари 31, 2020, 09:28:11 am »
Лято, ако не се лъжа след пункция започнах с лекарствата, защото те са прогерстерон и естроген основно. Иначе се случва това с изпуканите фоликули, защото последната тригер инжекция е най-важната от всички. В клиниката са ми разказвали сестрите как една жена си била инжекцията 4 часа по-рано, отколкото й били казали, защото отивала на кафе. И съответно фоликулите й са е изпукали 4 часа преди пункцията.
В Бахчеджи четох, че е имало този проблем. Преводачка е казала грешен ден за тригер инжекцията и на пункция нямало никой. Друг път пак преводачка не превела правилно часа и за щастие жената знаела английски и за потвърждение попитала доктора.
Затова като отидох в Турция започнах да си говоря с доктора, да знам, че ако нещо се прецака, аз съм си била виновна,  а не превода. Но това са рисковете на медицинския туризъм.
Ние май ще отложим с един месец процедурата и ще я правим средата на април, ако всичко е ОК. Мишо е с дискова херния, скъсено разстояние между прешлени, изкривяване на гръбначния стълб и още някакви други там неща. Беше на рентген, на ЯМР. Д-р Мели каза, че ЯМР е напълно безвредно за спермограмата. А рентген на рамо бил далече от таза, но все пак ще изчакаме до средата на април, за да не се отрази и лечението му по някакъв начин. Но нали знаете, шило в торба не стои. Искам сега, днес да съм на пункция.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #583 -: Януари 31, 2020, 10:14:33 am »
О, миличката Тери.  Аз имам един лаф, " Господи, дай ми търпение, но ми го дай ВЕДНАГА! " , знам че е тъпо защото чакате тоооолкова време, но може би това е времето, което ще ти е буфера във работата- нали там задвижвате нови неща. Всичко, че се случи по най-добрия начин. Вярвам го!
« Отговор #584 -: Януари 31, 2020, 10:34:23 am »
Teri аз да ти кажа след моя първи неуспешен опит определено разбрах ,че ирокът ми е да се науча да чакам . Сега обаче и аз съм така искам сега и веднага пак да започнем ,защото чаках 7 месеца от отедния и не съм бързала и пак не стана ...:/ . Сега чудя за самият ми организъм колко ще е добре да изчакам преди 3 опит аз си мсилех 2 месеца ,но път да не стане така за това че не съм си дала почивка достатъчно да не изкараме качествени Я пак .

А сега гледам ми е излезнал АМХ и ми се вижда висок 7.94ng/ml при реф стойности между 1-6.00 . Как така се е покачил толкова аз си мислех ,че след стимулация пада а не св вдига ... винаги ми е бил около 3.3-3.8 поне толкова беше преди първото инвитро и след него веднага го пусках . Тези стойности нормални ли са 🤔🤔🤔
*
« Отговор #585 -: Януари 31, 2020, 10:59:52 am »
Чочолинка, на база малкото оцелели до бластоцист бих търсила там проблема.Защо остават малко, защо така се развиват?Дали проблема е при теб или при мъжът ти.

« Отговор #586 -: Януари 31, 2020, 11:05:12 am »
Magi съгласна съм с теб ,но дали това с ко-култивирането и надраскването ще даде отговор малко се съмнявам аз , мисля си именно че трабвя да се разучават самите ембриони ,но освен мониторинг друго не предложи док . А аз не знам за какво да питам . При мъжът ми има проблем морфологията е много зле ,при мен до сега не са ми казвали освен този път дето казаха че Я са със средно качество ,а това нищо не ми говори .... :/ сега този АМХ сега ме притеснява защото е толкова висок 😣
*
« Отговор #587 -: Януари 31, 2020, 13:21:10 pm »
Привет, приключих аз. 13 Я, но утре ще знам колко са читави и какво се е получило. Беше кошмарно и болезнено чакане днес. Имаше 35 пункции, 35 дами в очакване на нещо хубаво. Различни съдби, едно желание. Мина и това, сега отивам да поработя 🙃

« Отговор #588 -: Януари 31, 2020, 13:43:17 pm »
Тери,радвам се че се раздвижват нещата при вас !
Лято прекрасна бройка,дано този опит ти е последния !
Чочолинка,надраскването знам че помага при някои жени,биопсия също е хубаво да се направи. За ембрионите не знам какво да те посъветвам.
На мен ми излезна резултата от микробиологията и понеже нищо не разбирам я качвам тук ако може да ми кажете какво се случва.
« Отговор #589 -: Януари 31, 2020, 13:57:38 pm »
Лято браво стискаме палци всичко да наред и да се оплодят 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻.
Cruella аз мисля , че са ти нормално резултатите ,но да кажат и другите момичета . Аз след първото инвитро на втория Ц имах candida , док ми каза ,че често се случвало при ранна бременност ,но бързо ми мина . Сега беше чиста микробиологията пред този опит . Почвам да се замислям колко време да изчакам преди 3 опит дали 2 месеца ще са достатъчно :/
*
« Отговор #590 -: Януари 31, 2020, 16:37:48 pm »
Chocholinka и аз съм пушач, много ми е съвестно намалих ги до 5 цигари на ден, а за екектронните съм чувала, че са по-вредни и от обикновените цигари.
Днес бях при Др.Петрова много различен лекар, супер позитивна поиска да повторим СГ, инсулина, също и б12 и вит. Д. По време на вагиналния преглед каза че съм в овулация и сега е момента да пробваме, но когато и казах че пия логест, каза да си го довърша логеста и следващия месец опити. Каза че фоликула е 22  мм🙄до сега не схм имала толкова голям. И  от два часа ми се въртят едни, мисли, дали да не пробваме с мъжо с тази вечер и да спра логеста.....
*
« Отговор #591 -: Януари 31, 2020, 16:39:07 pm »
Обърках се размера на фоликула е 24мм
*
« Отговор #592 -: Януари 31, 2020, 16:51:48 pm »
Cruela, 6 точки е.
Лято, браво, Мина поне зора с треперенето за инжекции под час. Ще има ембриончете, как няма. На 3ти или 5ти ден ще трансферират?

Мц, казах ти, че Петрова е много за секса вкъщи. Но какво каза, че си в овулация или, че ще овулираш. Защото 24мм фоликул не ми звучи като овулация, а като такъв, който не се е пукнал отново. Като се пукнат им изтича една течност и размерите стават доста по-различни (поне аз така знам).
По принцип др Танев от същата клиника ми е предписвал и 7 дена Логест, но аз го пих до край, не исках да си прецакам цикъла, защото той ми каза, че пия ли 7 дена след няколко дена ще ми дойде. Така и при теб. Ще спреш Логеста и след 4 дена цикъл. То и да има имплантация няма да е имало време за имплантация. Поне това са моите лаишки размишления. Не съм дълбала в тази тема.
При прилична спермограма докторката вероятно ще ви предложи инсеминация (щом се правила при ЛУФ).
Какво ви каза като гледа снимките от фоликолуметрията, какво мисли?
*
« Отговор #593 -: Януари 31, 2020, 17:01:35 pm »
Тери, нямам идея кога ще е трансферът. Като ми даде рецептата и вика до тест тия лекарства. И аз още под упойка я питах на кой ден, а тя се дасмя и каза, че първо 6е видим кога ще е трансферът и тогава ще мислим за тест 😂.

*
« Отговор #594 -: Януари 31, 2020, 18:18:34 pm »
След като видя снимките от фоликулометриите потвърди поликистозата затова пожела да повторя изскедвануята, тъй като старите са ми от преди една гидина. Каза че ще работим в посока подобрявсне на инсулуна, което от своя страна ше окаже влияние на овулацията, преглада беле 40 минути, които минаха в смях и шеги. Излезнахме от прегледа ухилени до ушо всеедно сме били на комедиен театър. За първи път така се чувстваме след преглед при гинеколог. Спомена че съм с обърната матка и пфи това положение дори и другите изследвануя да са ми наред ще стане трудно. Обесняваше ми позите за правене на секс при обърната матка. Нещото което ми направи впепеткение, може би не толкова добро, е че веднага след прегледа при нея ни вкараха в друга стая и едно момиче ни разясняваше как да си подадем докйментите за фонда, без да сме пожелали. Тоест, ако някой иска да ти вдъхне кураж, дава ти надежди и примери, че няма невъзможни неща и има изход от ситуацуята, защо му е да ти сочи друга врата и друг изход. Това неразбрах. Тя ни каза "да имате шанс за естествено забременяване, просто леко трябва да се променят опредекени показатели и при двамста".
*
« Отговор #595 -: Февруари 01, 2020, 09:51:26 am »
МЦ, явно си зависи от човека как ще реагира на подобна ситуация. Аз например обичам всичко да знам и да са подготвена за всички варианти. И дори бих се ядосала, ако не ми разяснят за фонда  :D защото тогава ще знам по-малко... нищо че може никога да не ми потрябва.
И на мен ми се струва много голям тоз фоликул.

Круела, според мен ти е супер микробиологията.

26.09.2019
*
« Отговор #596 -: Февруари 01, 2020, 10:10:26 am »
Момичета,

търся прогестерон депо, за моя приятелка. Знам, че България няма, да има някой излишен или да има път към Македония.
*
« Отговор #597 -: Февруари 01, 2020, 10:14:59 am »
Круела, супер ти е мб :) мъти спокойно. Съжелявам Стоека- нямам такъв препарат. Успех!
*
« Отговор #598 -: Февруари 01, 2020, 10:24:54 am »
Стоека, по-скоро в темите за Турция в бг-мама пиши.
Толкова често там има търсене на лекарства, че да бях някой фармацевт, щях да измисля бизнес
*
« Отговор #599 -: Февруари 01, 2020, 11:02:57 am »
От 13 фоликула е имало 8 яйцеклетки. 5 сасе оплодили и засега са добре. Икси+имси. Трансфер на ден 5, в сряда. В понеделник ще знам дали все още са 5 или някое е спряло развитие. В сряда ще видим и дали има някакво подобрение след fh Pro мъжка серия, но заключението все още е олигоастенотератозооспермия. Това е от мен ❤️
За препарата - имам доста познати от Македония и мога да попитам дали някой скоро ще пътува. С какъв срок разполагаме?