0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #800 -: Март 12, 2020, 20:02:11 pm »
Лято,аз излизам,но навън,не в затворени пространства.Мъжът ми е в рискова група с работата си,не мога да живея в изолация,то скоро няма да мине.
Но прави това,което те прави спокойна.
*
« Отговор #801 -: Март 12, 2020, 20:23:57 pm »
Аз сякаш с короната съм се примири а, но просто искам да я отложа. Обаче Грип Б също ме е наплашил и ми се ще поне от него да се лиша. Не знам отде тоя страх у мен, грип не съм ловила поне 20 години, а преди това не помня. Говоря за грип, иначе си боледувам всяка зима, но грипа ме подминава. Ма сега щот са две опасни ли, де да знам що се плаша така...

*
« Отговор #802 -: Март 12, 2020, 20:34:57 pm »
Ние Б-то го минахме и тримата вкъщи. Аз вече бях бременна даже. Гаден е малко, но не е чак толкоз ужасен. И в момента поне при нас е доста по-разпространен от короната.

26.09.2019
*
« Отговор #803 -: Март 12, 2020, 21:03:44 pm »
Ако може бих искала да си го спестя 😂

« Отговор #804 -: Март 13, 2020, 09:34:44 am »
Аз през цялата бременност пиех биозин мама и нищо не ме ловеше, ако ще някой да кашля и да киха срвщу мен.
*
« Отговор #805 -: Март 13, 2020, 09:44:22 am »
Б и В грип са доста гадни.
Не подценявайте и коронавируса. Макар много от нас да не са рискови групи и да няма уж поражения за плода при бременност, не е обикновен грип. Също така имаме възрастни близки. Ако не за нас, за тях трабва да ни пука.
Спазвайте предписанията и не се срещайте с възрастни хора и такива в рискови групи.
*
« Отговор #806 -: Март 13, 2020, 10:04:47 am »
Добро утро. Сградата,  в която Митко работи са я запечатали снощи. Девойка се връща от Испания, с приятеля си във вторник, седи час на работа, след което казва че й е много лошо и си тръгва. Два дни нищо не казват и вчера 4 етажа от ОББ изпразват плюс още една фирма.Митко слиза да пуши,около 19ч и вътре като man in black сценарий.. някви в костюми дезинфекцират, чистят. Много тъпо. Не се знае контактни ли са били или не . 18 етажа ли е колко е огромна сграда, 6 асансьора общ стол. Та със маска е той от снощи. Отделно си спим така или иначе. Днес ще ходи да се тества в частна лаборатория, че ВМА тестват само ако имаш симптоми...
*
« Отговор #807 -: Март 13, 2020, 10:08:18 am »
Ние вече се изолирахме. От вчера забраниха обществени събирания. От понеделник затварят всички училища. Очаква се към средата-края на другата седмица да минем под национална карантина.
Вчера напазарихме консерви и друга дълготрайна храна и от днес ще се излиза от вкъщи само в краен случай.
А някой дали има идея при национална карантина какво ще е положението с аптеките. Чудя се дали да ходя да купувам още клексан? Имам за 29 дни.

26.09.2019
*
« Отговор #808 -: Март 13, 2020, 10:12:58 am »
аз ти казах, че бих си купила. Знам, че е скъпо, но какво да се прави..
« Отговор #809 -: Март 13, 2020, 10:15:06 am »
Яничка, Италия са изолирани и работят само аптеки и хранителни магазини. Имаш за още 30 дни,едва ли 30 дни ще е карантината,тя икономиката ще се срине отвсякъде. Може дя вземеш още 1-2 кутии,аз така бих направила.
*
« Отговор #810 -: Март 13, 2020, 10:18:46 am »
те нейните са по 30 броя кутията,Круела. Не като тези в БГ по 6бр. :)
« Отговор #811 -: Март 13, 2020, 10:20:46 am »
Ехеее взимай още една кутия и си свиркай 😂
*
« Отговор #812 -: Март 13, 2020, 10:26:35 am »
И аз чакам национална карантина.Ние живеем с моята баба, която е доста възрастна и с много заболявания.Моя мъж не работи пряко с хора вече и това е хубаво.Аз съм изолирана от раждането.Излизам самов парка с хора не се срещам.Майка и татко са друга бира, много говорене трябва с тях, много.

*
« Отговор #813 -: Март 13, 2020, 10:31:22 am »
Не е нужно, Яничка. Ако я закъсаш, ще ти пратя.

В Италия се излиза като в градска, с разрешително. Има полицаи и военни по улиците. Един член от семейство може да излиза за храна. Е* си е майката! В Генуа е така. Имам приятели там.
Тук има избори. До 22ри няма да има по-строги мерки, че да минат изборите.

Стойте далеч от рисковите групи. Пазете си близките. Не мога да повярвам, че има хора които бягат от карантина. Що за безотговорен човек трябва да си.

Ние сме ок. Имаме най-необходимото. Тук не се усеща почти нищо, освен че се изпразват рафтовете.
« Отговор #814 -: Март 13, 2020, 10:34:22 am »
Аз се моля да затворят границите,ММ от утре се връща на работа на летището. Определено много хора спряха да пътуват от и за България,но все пак ми е притеснено малко. Аз имам час за Паскалева на 17-ти и не знам дали не са ги отменили,в понеделник ще звъня да видя. После на 19-ти имам час за фетална морфология,поне нея няма да ми я отменят.
*
« Отговор #815 -: Март 13, 2020, 11:15:48 am »
Павла, има супер безотговорни хора. Нашето село е 6000 човека. Това вътрешната част, която е на 1-2 км от плажа. Плажната част е само апартаменти за почивка. Може да побере още 6000. Ония ден мъжът ми ходи до плажната, че там ни е аптеката и вика, че било пълно с коли нямало къде да се спре. Вика - лятото дойде. И вчера стана ясно, че апартаментите за почивка на нашето и съседното село са на 80% пълни с хора от Мадрид. А там са под карантина. Как са се измъкнали и с какъв акъл са дошли да заразят още 6000 човека, не знам. А в селото има и три къмпинга с предимно пенсионирани англичани и французи. Хората са по на 70-80 години. Не знам просто...
По нашите магазини има все още всичко, но аз не искам да излизаме заради горното.
Щом аптеките ще работят, всичко е 6. Аз не искам да купувам, не защото е скъпо, а защото не знам дали ще ми трябва.

26.09.2019
« Отговор #816 -: Март 13, 2020, 11:22:35 am »
Круела, аз бях потресена от всички кашлящи в Трета Градска Болница, беше страшно, с маски, без маски, няма дезинфектанти, масово се оплакват персонала, болни хора без маски, пази се, като ходиш. Вчера се свързах с Паскалева, каза да минавам на клексан, което с теб си го говорихме, дано ми дадат без рецепта, ще нося тази за фраксипарина. Исках да ви питам вит. Ц добре ли е да пием за подсилване на имунната система или не. Мъжът ми почна да кашля и се тревожа.
« Отговор #817 -: Март 13, 2020, 11:53:35 am »
Kukapetal вчера цял ден обикалях аптеките за маски,няма никъде. Признат грях е половин грях,майка ми е ватман и на тях им дават маски и дезинфектанти и я накарах да ми открадне няколко маски и един дезинфектант. Та за седмица-две имам някакви мерки,за после не знам. Най се радвам че ФМ няма да ми отменят,защото ми е страшно важна. Сега с това извънредно положение не знам какво ще стане с болничните и прегледите,надявам се да кажат.
*
« Отговор #818 -: Март 13, 2020, 12:03:02 pm »
В моята клиника са отменени профилактични прегледи и прегледи на бременни.
Имам приятелка, която работи в голяма клиника, каза че и те нямат маски, ще им шият някакви тестилни. При тях се изчерпал резерва, защото всеки откраднало по 50-на маски за познати и сега няма в клиниката. Щеше да ми осигури 20, но предпочетох да си купя от кутиите по 50лв. Грях ми беше да взема от болница. Сега вече няма и опция за "заделяне", защото вече нямат за ежедневните си дейности. Шият им.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #819 -: Март 13, 2020, 12:41:38 pm »
И на мен ми отмениха регледа до 24 март, но все още не беше обявено и извънредното положение. Предполагам, че пак ще го отменят съвсем скоро. Ядосвам се на безотговорното поведение на хората. Но най-много се ядосвам на моите. С мъжът ми вчера се карахме за трениривките на детето, за щастие победих и не отиде, но за нещастие надделях, защото малкия кашля. Цяло чудо е, че още не ме е заразил. Налекар не сме го водили, само по телефона се чуваме с лекарката засега, но аз вече съм на косъм за едната кашлица да звъня на бърза помощ за тест. Явно бая съм се паникьосала. Освен това свекървами също твърди, че не мога да затворя детето за дълго и трябва да го извеждам, но аз съм категорично против. А те със свекър ми не се спират. Той си има няколко разходки дневно в парка, тя обикаля по пазарите и градския транспорт. А те са в рисковата група и тия дни мъжът ми трябва да ходи да прави детска стая у тях. Това е свързано с пазаруване на строителни материали, което си е пак сериозна разходка сред хора. Сякаш колкото аз и макия се изолираме те толкова повече не се пазят. Него съм го предупредила, че тия дни може да го изгоня временно. Само да ми оставя продукти пред вратата, че ако ми донесе някой вирус (който и да е) бързо ще си сменя семейното положение на вдовица. Къде шега, къде страх и паника...