0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #780 -: Март 12, 2020, 10:16:56 am »
да, аз се чудя от какво е? Четох по някакви теми че кръворазширяващи или нещо подобно са пили. Но засега мисля, че щом върви напред значи сме добре- просто се наблюдаваме.
« Отговор #781 -: Март 12, 2020, 10:28:04 am »
Ти няма какво друго да взимаш,имаш НМХ което е кръворазреждащо,взимаш и аспирин което е съдоразширяващо. Просто по стриктно следене и всичко ще е ок. С една влошена артерия можеш да караш цяла бременност,така че само спокойствие.
*
« Отговор #782 -: Март 12, 2020, 10:33:44 am »
аз не го знаех това Круела, благодаря. Успокоихте ме. Сега като съм на 19 на ФМ кога да запиша за фемина за добълнение- да не го предобря бебето с прекалено много ехографи?
« Отговор #783 -: Март 12, 2020, 11:06:13 am »
Круела, не съм коментирала за сърбежите, защото всеки казва нормално е, а и не ме притесняват толкова, само от време на време. Когато звъннах за записване на часа, изрично питах какво да нося и ми казаха, че тя назначава изследванията в нейната лаборатория. Ще й звънна по телефона, да питам за клексан, дали ви изписа рецепта за смяната. Защото не ми се иска пак да ходя в тази болница, много кашлящи, беше ужасно.
Лина, не съм наясно с нещата, но най-добре е да се следиш, не смятам, че две фетални ще е проблем за бебето, други жени също се консултират при двама лекари, ако имат съмнение. Стискам палци всичко да е наред и вярвам, че ще е така! ❤️
« Отговор #784 -: Март 12, 2020, 11:27:51 am »
Ами на мен ми написа рецепта,но в аптеката не са ми я искали,аз даже я хвърлих. Аз откакто минах на клексан се родих. Няма сърбежи,няма синини няма нищо. Сърбежите ще стават все по гадни,очевидно правиш алергия към фраксипарин,аз се будех нощем от сърбеж.
« Отговор #785 -: Март 12, 2020, 12:03:02 pm »
Редакция:
Звъня на Паскалева, не ми вдига, явно е заета жената. Ще сменя на клексан, същата доза трябва да гледам. Имам няколко фраксита, като свършат и сменям.
Ох, сега пък ново 20. Имам бактерии в урината, от микробиологията излизат редуцирани лактобацили, малко епителни клетки и умерено левкоцити. Чакам само цитонамазката и ще звъня на лекарката. Как ви изглеждат нещата, кофти ли са?
« Последна редакция: Март 12, 2020, 13:17:31 pm от Kukapetal »
*
« Отговор #786 -: Март 12, 2020, 12:19:24 pm »
Това обикновена ли е или стерилна урина?Ако е обикновена пусни стерилна, за всеки случай.На мен всичките урини обикновени ми излизаха с някакви бактерии, а стерилната ми беше чиста.

« Отговор #787 -: Март 12, 2020, 12:31:08 pm »
Обикновена е, Маги.
*
« Отговор #788 -: Март 12, 2020, 12:40:09 pm »
 а секрет от влагалището за МБ взимали ли са Кукапетал?
*
« Отговор #789 -: Март 12, 2020, 12:40:22 pm »
Мб ти трябва, за да знаеш какво имаш? Иначе са ок нещата. Аз е.коли преборих с пробиотик и глобули.

Лина, аз не бих се притеснило за кръвоток толкова рано.

Тери, тази година ще е направо нулева за света. Италия е военно положение. Франция ще стане така до седмица. Лудост е.  Никой нико не може да овладее. Печели се време. Лошото е, че това време не се използва. Трябват респираторни, а вече няма в световен мащаб. Медици напускат, защото нямат елементарни условия за да се предпазят. Абе, свинщита е.
Затова просто се пазете, което не знам как би станало, но не насилвайте късмета си.

*
« Отговор #790 -: Март 12, 2020, 12:52:48 pm »
Не знам наистина е лудница. Ами Павла не знам какво да правя ? Записах час при тази Димитрова за 18ти а на 19ти съм при моя аг за ФМ. Бих си сега клексана от страната, на която ми казаха че имало проблем, в паласката- не знам дали има значение?
*
« Отговор #791 -: Март 12, 2020, 12:59:51 pm »
Няма никакво значение от страната :)
А за бебето, за определяне на резус  фактор и кр.група, знам, че има значение за хепарина, но за НМХ не знам дали дава проблем. Ти питала ли си?
Сега и прочетох, че питаш кога, а не къде да се изследва анти д анти тела. Първо е в началото, ако няма, после 24-26гс. Иначе е в зависимост от резултата.
« Последна редакция: Март 12, 2020, 13:01:34 pm от Pav-la »
« Отговор #792 -: Март 12, 2020, 13:16:11 pm »
Не съм написала коментара си ясно, извинете ме. Редактирах го. От урината написах само за бактерии, а другите неща са от микробиологията, днес ми излезе, чакам и цитонамазката скоро. Имам промяна в течението и поисках да ми пуснат в понеделник.
« Последна редакция: Март 12, 2020, 13:19:22 pm от Kukapetal »
*
« Отговор #793 -: Март 12, 2020, 14:49:29 pm »
Кукапетал, аз сега ти прегледах пак коментара и не виждам да са изолирали някаква гъбичка или нещо по-гадно. Може и само пробиотици да ти кажат. Павла, ами мен в началото нищо не ми пуснаха. Може би разчита, че октомври имам анти д бито. А изрично го питах. Каза, че анти тела или на 19ти или на 18та гс. Не го разбрах.
*
« Отговор #794 -: Март 12, 2020, 14:57:51 pm »
Сигурно на 19ти.
*
« Отговор #795 -: Март 12, 2020, 15:44:53 pm »
ако не ми пусне, ще си пусна сама. Пускам идея за маски, може и от плат, ако някой може да си направи. Аз мислех марли да увивам, ако е толкова зле положението, но това е по-лесно
*
« Отговор #796 -: Март 12, 2020, 19:02:01 pm »
Привет. Аз май съм изпаднала в голяма паника с тая корона. Не излизам от вкъщи. Освен онзи ден, за срещата с Лина не съм мърдала от нас от седмица. Страх лозе пази ли или не, но засега не смятам да ходя където и да е било. Единствено съпугът ми остава като вариант да ми донесе нещо, но все един трябва да излиза. Междувременно търсих информация за вируса и бреенността. На няколко места срещнах офизиални твърдения, че не се предава от майката на бебето и няма аномалии след раждането. Но само на едно място беше уточнено, че ства въпрос за трети триместър. Доста съм далече от него и смятам поне до 10-11 седмица да се покривам максимално (сега съм в 7 и 5 дни по календар, но още не сме обсъждали с лекар дали са толкова. Просто спомена, че броим за първи ден 14 дни преди пункция и аз така го смятам). Тук намерих малко информация за в картинки за вируса, бременността и кърменето - https://www.facebook.com/zebramidwives/posts/2744782618932173. Дано поне вас успокои това, щото аз пак си се паникьосвам :/

« Отговор #797 -: Март 12, 2020, 19:32:39 pm »
Лято,аз също не излизам,но мъжа ми от утре се връща на работа на летището 😒😒. Така че май няма голяма файда от нашето не излизане. Молим се тая гадост да не стига до нас и така.
*
« Отговор #798 -: Март 12, 2020, 19:36:47 pm »
Сутринта се карах и с мъжа, и със свекървата, че и детето не пускам. Ама поне единия вирус да се махне, то няма как да останем затворени 9 месеца (има, но ще излезем като пещерняци).

*
« Отговор #799 -: Март 12, 2020, 19:39:13 pm »
Лято, онзи ден излезе национален guideline за обгрижване на бременни в Обединеното кралство. Четох го целият. Там пише, че бременни в 1-ви триместър се третират като небременни пациенти. Досега не са открити следи от вирус в нищо свързано с бебето - плацента, влагалищен секрет и т.н.
Ако ти се чете дълъг материал на английски, то можеш да го чекнеш.

26.09.2019