0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #380 -: Февруари 10, 2020, 13:21:47 pm »
Ние правихме ехокардиография, но едно заради напреднала възраст, второ че са близнаци.За мен тези прегледи са много полезни, защото показват евентуален проблем и може да си подготвен преди раждането какво ти предстои.Но това е до настройка на човека.

*
« Отговор #381 -: Февруари 10, 2020, 14:56:49 pm »
Симеон слезе в деня на раждането. Като беше бързо-12ч от първата контракция до самото раждане.
Джули, 5ти март ти е  първи ден на 40гс, така ли?

Ехокардиографията е изследване, на което се виждат големи и средно големи проблеми. Примерно заради Симеон правих с тази бременност. Няма нищо, но ако има същите проблеми като него- не могат да бъдат видени. 2-4м след раждането чак се забелязват.
Не знам дали бих правила ако нямаше проблем, по-скоро не, защото добър лекар с хубава техника би видял голям проблем.

« Отговор #382 -: Февруари 10, 2020, 15:08:18 pm »

Джули, 5ти март ти е  първи ден на 40гс, така ли?

Да, Павла. Въпреки, че все ми казват, че момчетата се преносвали.
*
« Отговор #383 -: Февруари 10, 2020, 15:19:23 pm »
Майка ме е преносила с 2 седмици. Не е гаранция от пола.
Е, значи до 12-17ти март имаш време  :D
Аз се измолих на една позната акушерка да ми пусне 2 пъти тонове, че иначе йок. Сега сряда съм за първи път.
« Отговор #384 -: Февруари 11, 2020, 10:38:13 am »
Круела, аз правих, защото ми беше включен прегледа в пакета, иначе не мислех. Но все пак не съжалявам, защото и откриха лек дефект, който не би трябвало да и създава проблем, но поне знам и го имам предвид.
Павла, Слънце и Джули, вашият ред много наближи и започвам стискането на палци за леко и бързо раждане със здрави и пухкави бебовци.
« Отговор #385 -: Февруари 11, 2020, 11:25:42 am »
Чул те Господ Мише. Аз вече няма търпение, хем да го видя, хем и малко да ми олекне вече
*
« Отговор #386 -: Февруари 11, 2020, 12:17:38 pm »
Аз не бързам. Много ми е тежко вече, а и каталясах, но не искам да се вади преди да е готов. Всеки ден вътре му е за добро.
Днес следобед вече ще оправя багажа.  :oops:
« Отговор #387 -: Февруари 11, 2020, 14:25:32 pm »
И аз правих прегледа за сърцето, по причина че беше включен в пакета.
И аз си чакам със стегнат багаж. Ама не ми пречи, нека си поседи още вътре на топличко.
« Отговор #388 -: Февруари 11, 2020, 15:07:39 pm »
Аз имам един малко тъп въпрос. Моя братовчедка ми каза, че като отидеш да ражда трябвало да си без лак на ноктите и всякакви такива екстри. Вие чували ли сте нещо подобно?
От около час започна една тъпа болка от ляво в кръста, която минава за малко и пак се появява и не се влия от това дали съм легнала или права. Корема не ме боли. Бебчо иначе си рита. Това възможно ли е да са контракции, въпреки, че не усещам май втвърдяване.? Изобщо си нямам на идея как да ги различна тези контракции
« Последна редакция: Февруари 11, 2020, 16:18:08 pm от djuliq922 »
« Отговор #389 -: Февруари 11, 2020, 17:14:43 pm »
Джули, да наистина трябва да си без лак и грим, защото ако се наложи да се прави секцио или пп друга причи а да ти се даде опойка, анестезиолога следи цвета на ноктите и кожата. За него това е от изключителна важност да може добре да си свърши работата. А за болката в кръста имаш три варианта от тежеста, подготвителни контракции, или започващи истински контракции. А до това дали ще ти се втвърдява корема или не е много индивидуално. Много жени си юравят по 3-4см само с болки в кръста.
« Отговор #390 -: Февруари 12, 2020, 11:02:10 am »
Днес, нещата отшумяха. Явно е фалшива тревога
« Отговор #391 -: Февруари 12, 2020, 11:14:54 am »
По - скоро зависи от болницата. Аз родих с маникюр, педикюр и грим, като никой не ми е правил проблем за тях. Е, грима не беше добра идея, защото добре се бях размазала, но това е друг въпрос  :D
*
« Отговор #392 -: Февруари 12, 2020, 11:22:16 am »
Хубаво е да няма лак, защото може да подведе машините. Вече никой не гледа толкова цвета на ноктите. Грим не е толкова важен, но освен спирала, аз друго не бих сложила, че после голяма мазаница ще е.
*
« Отговор #393 -: Февруари 12, 2020, 11:40:51 am »
С гел лак със сигурност знам, че не е препоръчително, заради четеца (не знам как се нарича), който ти слагат на показалеца. Вече за самия цвят на лака говорят, че прикрива, ако посиняват ноктите, но май повечето клиники вече го нямат като изискване.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #394 -: Февруари 12, 2020, 11:59:22 am »
Аз пък и на трите ми лапаро и две хистеро бях с пълна упойка и все с гел лак,нищо не са ми казали и не е попречило явно.Веднъж ми казаха да си махна халката,аз отказах и си почна операцията.Просто го споменавам,ако някой се окаже в спешна ситуация,иначе като вляза в деветия и аз ще си махна лака и ще си отрежа ноктите от съображения да не си одера детето най-малко.
Само задължително беше да съм без сутиен,макар че на лапароскопиите се събличах чисто гола още пред операционната.
Но с грим не мисля че е добра идея.
Онзи ден бях на една лекция водена от анестезиолог от АГ болницата,Павла може да го знае Арнаудов,той беше на моята пункция,човека каза така-вие жените сте толкова корави,че идея си нямате,по-силната част от човечеството сте,и с лак и без лак и без упойка може да родите.Някаква жена в САЩ в 19ти век сама си е направила секцио даже.
Точно за лакове го питаха и се сетих.
*
« Отговор #395 -: Февруари 12, 2020, 12:38:36 pm »
...иначе като вляза в деветия и аз ще си махна лака и ще си отрежа ноктите от съображения да не си одера детето най-малко.

Аз като майка на момиченце да кажа, че откакто малката се е родила съм виждала лак 2-3 пъти по специални поводи... а нокти режа до кожата. Не мога да си представя, че ще тръгна да я мия отдолу и ще имам нещо мтъсно под ноктите.
Ма това са си някакви мои изкривявания май, защото на моите приятелки не им пречат ноктите. Може да са ползвали мокри кърпички, не помня вече... защото аз миех на чешмата от самото начало и винаги когато ми е възможно.

26.09.2019
*
« Отговор #396 -: Февруари 12, 2020, 13:26:45 pm »
Яничка,съгласна съм,освен това ако искам да я отделя от гърда,пак с пръст става,и няма да му бъркам с големи ноктаци в устата на детето.
Масово виждам майки с нокти,мигли и идеално опънати коси и грим,не знам кога им остава време.
*
« Отговор #397 -: Февруари 12, 2020, 13:55:49 pm »
Грим, коса е ок, но лак и дълъг маникюр не е.
Той Арнаудов е много лек. Казвам ви, че е по-добре да няма лак, че понякога смущава и това изпъква бая адреналин на анестезиолога. И те са хора, имайте милост. :oops:
Много хора имат помощ от баби и тн. Една позната с 4 живи баби и дядовци, оставяйки си детето поне 1 път на седмица с преспиване, като започне да ми се оплаква и я скастрям. Никога не съм го оставяло да спи без мен и 2 пъти излязох сама вечер без него и то защото ходих на опера. 24/7 сме заедно и не съм се запуснала или да сме затънали в мръсотия. Има време за всичко, но просто не веднага и не наведнъж.   
*
« Отговор #398 -: Февруари 13, 2020, 09:15:25 am »
По повод грим и маникюр, аз от предната бременност лак за нокти не слагам и поддържам къси нокти. Не може маникюр с малко дете, особено ако ти си се грижиш за него. Познавам млади натокани майки, но за малкото се грижи повече таткото и бабата.
А грим, който има желание да слага. Все пак трябва и добре да изглеждаме!

*
« Отговор #399 -: Февруари 13, 2020, 17:01:55 pm »
Джулка, как си днес? Аз отидох да раждам с лак, къс, и гримирана до ушите със прическа. Сега, надявам се след 9 месеца и да е живо и здраво (пу-пу), ще съм  с къси нокти, без грим и изкъпана коса. Нямакой да бърше гримове -минах се веднъж :)  За Лори съм се грижила сама , дирекно след секцито. Няма как да си с бебе и дълъб маникюр -то гурли, миене... вече за грим  и тн - ако имаш желание-защо не. Баба, лека й пръст, към 6тия месец се намеси,защото аз сдавах багажа доста сериозно- вдигах температура от едната гърда, бях нон стоп болна, абе... та тя идваше за няколко часа да помага. Да се наспя, най-вече, та с времето ходех и на фитнес. Абе лека й пръст на жената.