Павла, на ФМ ѝ намериха малък дефект на сърчицето, който трябва сам да се затвори. Казаха ако не се затвори до раждането, то месец след него най-много. Ама тя нали избърза да ме види и той съответно не се беше затворил. Имаше изписан преглед още в неонатологията и сега проследяване има на 1 месец. Той е съвсем малък - 2мм отвор и не е на опасно място, но вдига шум на слушалките при преглед. Педиатърът е предупреден де, и самата тя казва, че се случва сравнително често и действително се израства, но си трябва следене от специалист.
С това пазене... става все по-трудно. Криси е защитена в тая количка, доста е затворена и не я вадя от там. Пипам я само след употреба на дезинфектант. Но Васил, нищо че сега го няма, е нон стоп сред хора навсякъде. Училище, градски транспорт, една тренировка, втора тренировка, мачове, състезания. Той излиза в 7 и 30 и се прибира в 21 часа, а през цялото време не спира да контактува с хора. В началото много се пазеше, не пипаше дори входната врата с ръце, но лятото изведнъж спря да се пази. Постоянно говоря, карам се, заплашвам и няма резултат. Ако дойде с мен до магазина ще опипа всичко което види, в градския транспорт ще си завре ръцете на най-мръсните места... Където и да иде сам не се пази вече. Аз само подвиквам по него "не, не, не, не", но то чак като го видя да прави нещо. А уж преди да влезем някъде предупреждавам, но сякаш говоря на стена. Отделно мъжът ми, който уж се пази, но и той има доста контакти постоянно. Аз и да се изолирам у дома няма как да се изолирам от другите обитатели на дома.