Васил доста повръщаше и не искаше да оригва. Ако го изправех за оригване директно връщаше и затова след хранене просто не го пипах за около 30 минути поне. Не помня към кой месец вече това се оправи, но може би около 4 да е било. Хранех го леко подпрях на възглавница, дори не смеех да го гушна от притеснение. Не беше рефлукс и просто отмина. Сега Криси също връща храна. Храня я гушната и почти изправена, оригва веднага след хранене, понякога дори преди да я изправя хубаво, но след това като я сложа легнала изтича струйка от устицата ѝ. Дори няколко пъти се дави, въпреки че е на една страна. След хранене гледам да съм около нея, за да реагирам ако пак се случи, но нощем ми е трудно, че заспивам бързо. То пък последните 2 вечери е спала при нас. Вече се ококорва и зяпа наоколо, но после сякаш се превъзбужда и не иска да заспива сама в креватчето си. Заспива ми в ръцете, оставям я и след 15 минути вече реве. Май наистина коликите са почнали, макар че няма газове, но имам усещането че коремчето се затопля докато ми е в ръцете (гушкам я като за кърмене и сме корем в корем) и като я оставя то изстива и започва да я боли и става неспокойна. Педиатърката като беше у нас каза, че е против лекарствата за колики, защото към 5-6 месец давали отражение и сериозно запичали децата (нямам такъв спомен с Васил), но ако е много болезнено за нея можело само еспумизан и то не повече от 5 капки. Предишната педиатърка казваше, че започваме от по-слабите капки и ако не помагат тогава сменяме с по-силни като лефакс и колийф са последен вариант като най-силни, но аз доста бързо му дадох лефакс тогава, че беше кошмар и за двама ни - всеки ден по 3 часа неутешим рев непрекъснато. Криси е по-спокойна и затова изчаквам да стане поне на 14 дни, за да видим дали не е от адаптация към храната или наистина са колики, но вече се ослушвам какво да взема. Мисля си за възглавничките за коремче, но те нямат ли краткотраен ефект? Тоест бързо да изстиват и да се превърне в едно непрестанно затопляне. А и все още не я слагам по гръбче заради въпросното повръщане,а в такъв случай възглавничката няма как да я закрепя на коремчето, а само на хълбок май, но това не върши работа. Евентуално чай, но тя така и не желае да пие дори глътка водичка, за да изплакнем устата. Просто не я преглъща и пак се дави и от нея, въпреки че не я давам веднага след хранене. То и батко ѝ не искаше вода, въпреки че упорито му предлагах. Едва на 6 месеца сам послегна към шишето, хареса му чак тогава и сега пие по много (2-3 литра на ден). Така де, млечница не е имал, въпреки че не искаше вода.