0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #740 -: Септември 22, 2020, 20:35:14 pm »
Никога не съм мазала с олио. Мазах само докато се обели. Общо 10 пъти и то с бебешко мляко за тяло. Ако не се къпе по 2 пъти на ден с душ гел, то няма от какво толкова да им изсъхва кожата.
Аз новородено по памперс не съм държала. Едно боди поне и не завивам.
*
« Отговор #741 -: Септември 22, 2020, 22:32:29 pm »
Кукапетъл,от втория месец е масажа,но без олио.А и то не е кой знае какъв масаж,силата която прилагаш е равна на погалване и няколко почуквания има.
Вкъщи поддържахме лятото около 25 градуса,с боди си беше ,а като заспи вечер -чаршафче на краката.
« Отговор #742 -: Септември 23, 2020, 08:21:25 am »
Аз също съм я държала по боди. Единствено вторият път на морето я оставях да спи по памперс, но беше 35 градуса и не се дишаше. Винаги я мажа след баня, но не съм използвала олио, а бебешки крем.
*
« Отговор #743 -: Септември 23, 2020, 08:24:59 am »
Олио съм ползвала за изключително кратко време при Моника, но тя се белеше много силно.При близначките А дерма крем за тяло(Габи направи атопичен дерматит).След баня вечер ги мажех и двете, ако има дерматит по два три пъти на ден цялото тяло и най-проблемните места.Боди сложи на бебчето и може би дори чорапчета, заради терморегулацията и тънка пелена.
Не охлаждай, температурата е добра, 27 градуса в момента, не е като 27 градуса лятото в жегата.

« Отговор #744 -: Септември 23, 2020, 09:23:32 am »
Благодаря, момичета! Сложих й боди вчера в жегата, предиобед е добре положението. Пъпките изчезнаха с лекото обличане. Явно й е било горещо. Да не говорим, че не може и да спи. Като стане по-хладно и спи спокойно. Има ли неща освен люто, пикантно, сурови риби, което не се яде при кърменето. Например мед мога ли да хапвам?
*
« Отговор #745 -: Септември 23, 2020, 11:06:21 am »
Колкото и да е станно, но като си гол е по-топло. Памучната дреха попива, а и прави въздушна възглавница. Пускай климатик, за да разхладиш. Борис не понася жегата също.
« Отговор #746 -: Септември 23, 2020, 11:23:13 am »
Аз пък Монката го оставях по памперс в големите жеги и с лека пеленка завит. С олио и аз не мисля да го кажа,масажния крем на А-дерма и доста мазен и мисля и с него да продължа. Иначе май ще р доста зиморничав като мене,на 24 градуса му трепери долната устна 😂😂 пускам климатиците на топло от днес хах
*
« Отговор #747 -: Септември 23, 2020, 11:45:09 am »
Значи бобови, зелеви, кисело за това знам, че не трябва да се яде като кърмиш, също шоколад не е хубаво ама аз хапвах по малко натурален. Мед пак по малко.Да и близначките не могат да спят при жега, вчера на хладното спаха над 2 часа на вън, а това не им се е случвало от новородени.Сега в къщи е задушно в едната стая и са по бодита само, така обикалям и апартамента с тях, да не са съвсем голи, като се има в предвид, че те си се движат и се загряват.

*
« Отговор #748 -: Септември 23, 2020, 11:49:04 am »
Аз никога не съм ползвала нищо за мазане, като изключим едно кремче от болницата, защото се беше подсякла ужасно от Памперс. Като го смених и мазах една седмица и мина. Ама то май съм и единствената, която е къпала един път в седмицата. Тогава кожата не изсъхва и затова няма нужда от мазане. Иначе се бях подготвила със зехтин, но накрая го изядохме със салати.

Кукапетал, нямам идея за меда. Но попринцип меда не се дава на бебета, защото в него може да има бутолинови спори (дано не бъркам изписването), които за по-големи деца и възрастни не са опасни, защото имунната система може да ги пребори. Но бебешката не може. Та ако могат да преминат през кърмата... ще погледна в книгата за кърмене дали пише нещо.

Допълнение: проверих и има цяла глава. Ще ти я снимам и пратя на лични, само да видя в какъв файл, че моите снимковите не могат да се качват във форума.

Междудругото къде и на кого мога да пиша да се добави още един формат за снимки, че всички iPhone правят в този формат и е хубаво да се разреши?
« Последна редакция: Септември 23, 2020, 11:54:37 am от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #749 -: Септември 23, 2020, 12:21:40 pm »
Яничка, аз къпя близначките веднъж на седмица  :oops: Ми живи и здрави са.А и дерматолога каза, рядко и само с водичка  :lol:

*
« Отговор #750 -: Септември 23, 2020, 13:40:35 pm »
Аз също използвам душ гел веднъж седмично. Иначе с вода само, че му и кеф.
Сими всики ден, че голяма игра пада.
*
« Отговор #751 -: Септември 23, 2020, 14:19:01 pm »
И аз вече къпя всеки ден с вода,душ гел веднъж седмично.Тя имаше един като лишей над веждите и изчезна като махнах душ гела.
*
« Отговор #752 -: Септември 23, 2020, 18:10:51 pm »
Момичета,днес като заспа следобед и по някое време се е отвила и като се събуди беше много студена.Спа с клинче,чорапи и къс ръкав.Може ли да се простуди,завих я сега,весела е и вика.Имаше два сопола ,и не мога да разбера дали покашля щото се дави със слюнка или е настинала.
*
« Отговор #753 -: Септември 23, 2020, 18:13:49 pm »
Едва ли е чак толкова студено.
Междудругото този проблем се решава успешно с чувалче. Аз никога не съм се притеснявала дали е завита или отвита. Нощно време си спим кат пичове и детето винаги е завито.

26.09.2019
*
« Отговор #754 -: Септември 23, 2020, 18:18:25 pm »
Вечер слагам чувалче,през деня само я завивам.
*
« Отговор #755 -: Септември 23, 2020, 18:33:30 pm »
Аз и през деня слагам чувалче. Даже вече тя сама си се слага.
Лятото спи само по пижама или гола, тоест с чаршафи за нея не разполагам. Започнем ли да затваряме прозорците - вадя чувалчетата и така до напролет. И одеала нямам за нея.
В Англия си беше хронично студено и там даже и в количката спеше с пролетно-есенно чувалче.

26.09.2019
*
« Отговор #756 -: Септември 24, 2020, 08:36:59 am »
Слънчицето, слагай чувалче и през деня щом се върти детето, така и тя ще има навик.Зимата става още по-трудно с това отвиване.

« Отговор #757 -: Септември 25, 2020, 12:27:16 pm »
Яничка, благодаря, ще чакам информацията. Кажете малко за коликите, разбрах, че се свиват в коремчето и плачат силно, ние как да помогнем, гушкам, пея, тръгвам да кърмя. Много ми става мъчно как страда милото. Вчера много плака. Да не я къпя ли всяка вечер?
*
« Отговор #758 -: Септември 25, 2020, 12:33:46 pm »
Кукапетъл, гушкаш, носиш, слагаш да спинка върху теб.Другото е капки за колики.Ние бяхме с Лефакс и много помогнаха.Слинга много ми помогна на мен също.
Къпи я както го усещаш, както ти се чувстваш добре.Сега ние сме стари пушки и вече с мнение, но ако ти искаш всяка вечер или през вечер или както решиш да го правиш прави го!

*
« Отговор #759 -: Септември 25, 2020, 12:46:04 pm »
Аз мокря децата всяка вечер. Изгражда се ритуал за вечерен
сън. Не е казано, че трябва да е кой знае какво. Мия дупето и потапям във водата.
За колики- за щастие и двамата почти нямаха. Гушкане, кърмене и пак гушкане е основното. На моите деца давах Еспумизан л или друг симетикон. Добре им понасяше и хубаво изкарваха газовете.