Маги мей, аз не че съм имала дете, но имам стаж с Е.колито. Изчела съм всички теми по форумите и често бяха на майки с малки деца. Съжалявам, че не мога да те успокоя в тази насока, но ще ти кажа обективно нещата. Знаеш отговорът винаги е ЗАВИСИ. Зависи от имунната система на детето ти, колко е податливо. Едни се оправят бързо, други не. Имаше по форумите майки с деца, които от бебета влачат бактерията и я влачат години. Всички са на мнение, че много е важно първоначалното лечение. Аз също съм на това мнение. В началото трябва да е ударно с антибиотика, за да убие бактерията, иначе се получава само отслабване, намаляване на количеството и резистентност. След антибиотик, стерилна урина и веднага на лекар, да няма дупки между лечението. Според моя уролг се пуска стерилна урина няколко дена след антибиотик, ако е чиста, се пускат още две през седмица, за да е сигурно, че ще се задържи положението. Съветвам те като излезе чиста, поне да повторите още веднъж изследването.
Не знам за бебе колко е удачно, но ако можеш я наливай с вода, за да изпикава. Забърсването да става само от дупето навън и много бързи реакции като се наака, защото оттам е дошло замърсяването. С тези памперси, те се омазват до ушите.
Много е малка и не можеш да й даваш имуностимуланти, това е проблема при нея. Една приятелка въпреки възрастта даваше пробиотици на нейното момиченце, защото беше пламнала с бактерии като бебе.
Но най-важното според мен е да идете на уролог, даже по-добре на нефролог. След като от първия АБ не се е оправила, не бих оставила педиатърка да ми изпише отново АБ. Идете при специалист, те правят комбинации в терапиите. Урологът критикува всичките ми лечения на бактерии, които бяха назначени от 3ма разилчни АГ. Просто не им е специалността. Уролозите и нефролозите познават бактериите и знаят с какъв АБ се лекуват най-добре и в какви комбинации.