Аз за клизмите много мога да говоря и то като страната “бебе”. И на майка ми се й казали, че няма привикване и затова моя милост вече 38 години не знае какво е нормално ходене до тоалетната. Ходя без проблем само като съм бременна.
Червата привикват на клизмите и защо да работят като има кой да върши работата вместо тях, та става лениви. Точно това се е получило при мен.
В Англия също смятат за проблемно изхождане такова след 5-ти ден. Дотогава е нормално, това за АМ, но пък малката е на АМ, което принципно създава много проблеми с колики и изхождане.
Аз лично, въпреки че съм противник на водата преди 6-ти месец, бих предпочела даване на вода пред клизма.
Моята щерка преди да опита мляко след раждането, първо опита антибиотик. Първите две седмици от живота си беше на два много силни антибиотика. И мога да кажа, че едва ли е кърмена повече от 2 пъти.
Имаше ужасни убийствени колики 24 часа в денонощието. Има две неща, които пробвах, но го направих едновременно и не съм сигурна кое проработи, но коликите спряха в рамките на 24 часа и не е имала дори при захранването. Едното беше да сменя АМ с козе, а другото пробиотика Бифидус на АкваСорс.
И това, което е казала Павла - два пъти не си повярвах на интуицията, а се оказа че е била права. Затова винаги, ама винаги й вярвам. Що се отнася до дъщеря ми или бременност, винаги е била права.
В Англия захранване се препоръчва на 6 месеца без значение дали детето е на кърма или АМ. Даване на вода при хранене с АМ не се препоръчва.
Аз вода не съм давала и пробвах да захраня на 6 месеца. Детето отказа и реално беше захранена на 7 месеца и половина, като до година и два месеца нямаше нито едно заместено хранене. Тук съм се водила изцяло по нея. Сама спря АМ на година и девет месеца. Също сама спря нощното хранене и сама определяше колко пъти да се храни и с по колко АМ. Тоест беше на поискване, нищо че е на АМ. Относно това бях подкрепена от лекарите.
Аз лично като съм ходила на разни училища за родители, знам че бебето трябва да може да седи стабилно само, за да бъде захранено. Тогава храносмилателната система е готова за твърда храна.
Също ме предупредиха въпреки нейното желание да бъде седнала, да не я подпирам с възглавници и т.н.преди да й стане време затова, но сега не помня колко месеца бяха. Но не е нещо по 4 със сигурност, защото помня че тя искаше да е подпряна още на 2 месеца. Процеса по заставане в седнало положение трябва да се случи естествено, тоест тя сама да може да се поставя в него.
Леле, колко много писах. Спирам, адиос