Ех, Маги, точно на това се надявах, а ти ме отчая
И педиатъра и гастрото ме успокояват, че клизмите били механично дразнене и нямало да има привикване, но мен това много ме тормози и притеснява. Все пак се надявам при нея да има някакво подобрение след пюретата ☹️ В същото време тя от 12-ти, 13-ти ден до сега е със страшни колики и не знам и аз вече кое ще е най - добрият вариант. Специално за нея не мога да се доверя напълно на никой лекар, при когото ходим и се ядосвам, защото постоянно се натоварвам с четене и размисли за всяко нещо да взема най - правилното решение. А това не трябва да е моя отговорност, а на лекарите
Значи, Павла, не знам и аз вече. Знам, че като не е трудно изхождането и с твърди изпражнения не се води запек, обаче... Тя бързо започна с АМ, може би след около две седмици, беше на хип комбиотик и си акаше след всяко хранене. Обаче коликите бяха зверски, не можеше и да се храни от болка и педиатъра ни изписа безлактозно мляко и се започна запека. След това минахме на хипоалергенно, но и се появиха обриви и слуз и гастрото изписа мляко за АБКМ. И през цялото това време съм я чакала най - много 4 дни да не ака и то два или три пъти, иначе си и правя клизма през ден. Както казах и в предишният пост, случвало се е няколко пъти през тези два месеца да се изака сама и не е било твърдо или трудно. Но като не ака имам чувството, че и се влошават коликите, но не мога да съм сигурна дали не е период, защото си има такива. Та, не смея да я изчакам повече от 3 дни общо взето, защото не мога да преценя. Гастрото също каза да не чакам повече от 24ч. Та, общо взето съм в постоянна дилема и притеснение.
Давам и чайче за храносмилане на Блевит, пробиотик актив флора и сироп Бонисан, който уж също е за храносмилане.