0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #800 -: Декември 12, 2019, 11:18:56 am »
Момичета, здравейте.   Честито на спечелилите ваучер- да не се задържате много в опитите;) Магииии <3  При мен какво бях 10 дни на Авелокс и някво противогъбично, дано сме убили тъпата уреаплазма парвум.  Изписа ми иногинол и исофолик комби (не съм много сугурна, ще видя рецептата) . Говорихме по-обстойно този път и каза, че причината е била плацентарна недостатъчност. Което на мен ми стига и спирам вече да дълбая. Другото интересно,което каза, че фракси и аспирин заедно се взимат. Защото едното е антикоагулант (фраксито)  а аспирина е антиагрегат. Не се прави едното да е днес, другото утре. Това ще ми е терапията и при + отново и прогестерон евентуално. Имах зверски много работа, но така ми минава времето по-бързо . Буквално бях на режим цял ден  бачкане, взимане на малката , време с нея, и като я припя пак бачкане докато не заспя на лаптопа. Сега се поуспокоиха нещата , пуснах контролата за парвума да видим какво ще излезне.А, и една МБ,защото май имам гъбичка покрай АБ-то Не съм настроена за бебеправене (още е рано и не можем) а пък Митко е един оптимистичен...
 Да разкажа аз за срещата ми с Тери. Пишем си с Терито, уговаряйки се за среща в Пловдив покрай ходенето ми при Конова. И от приказка на приказка, разбирам аз за Храм Свето Успение Богородично - Златна Ябълка, Горни Воден. Та решавам аз, че ще ида сутринта преди Пловдив, мислейки че е квартал на Асеновград ( то и така пишеше в нета). Отивам до Асеновград, кефя се, че и на Тери ще занеса и светена вода, но тъкмо влизам в града , виждам няква църква и решавам , че ще питам дали е това някаква случайна жена. Оказва се , че изобщо не е в града а на кръговото преди Асеновград има втора лента, на която пише Горни Воден. Мъжа на дъщеря й или  там , или до някакъв друг манастир до него( който ми даде за ориентир Манастир "Св.св. Кирик и Юлита" кв. Горни Воден) бил свещенник. Щяла с мен да се качи, но имала уговорка. Тери ми каза и за една Рибна църква в Асеновград, но не я намерих (не съм и търсела много, де).
Тръгвам да се връщам, защото времето напредва за прегледа- виждам се с Тери в Пловдив <3 Минавам и Конова. Обаче, не знам защо си реших, че ще се върна да го видя къде е  поне. Айде пак към Асеновград. Взимам я тая, втората отбивка( която още на първото ходене щях да взема, но навигацията съвсем другаде ме заведе) , хващам път нагоре. Говоря си с една приятелка по телефона и почвам и обхвата да губя, стъмва се. Викам си 100% ще е заключено, но поне да видя къде е. Някакви момчета с бмв ми дават зор отзад. Аз сууупер дебилно си карам и все едно... не знам как да го обясня  грам не съм притеснена (а обикновенно бая се филмирам да не съм се изгубила и тн) . Та стигам аз нещо като храм( навигацията все още ми дава път нагоре) но абсолютно против всякаква логика решавам , че ще слезна да видя какъв е този храм. Тъмно е ( аз недовиждам) и не мога да позная дали е това мястото от снимката. Влизам в дворчето и заключено. Ехх... Почват да ме лаят отнякъде гооолеми кучета , а мен много ме е страх. Викам си- само ми липсва да ме наръфат с мойте глупости. Обаче видях чешмичка с вода и викам- поне малко вода да си налея. И докато точа се отваря една врата от двора и една жена вика ‘ кажете?’ И аз такава питам дали е това златната ябълка? И тя, това е.Чакай. И аз отварям едни очи, отваря ми тя. Взимам свещички и питам къде да запаля и дали нещо по-специално се прави при загуба на рожба. Тя вика, чакай ще извикам Отчето. От там всичко ми е мъгла.  Отчето сигурно ме е помислил или за малоумна или за не знам каква. Пита ме някакви въпроси , аз едвам успях да измъмря нещо. Много силно място- да знаете. О,да – каза ми ,че макло преди да дойда аз , са докарали иконата от не знам къде, и че само,когато е там можело да се чете.  И да съм идела по-рано -нямало как да ми чете.  Даде ми и книжка с молитви и телефона си- ако ми е тежко и няма с кого да поговоря, винаги можело да му звънна  Та така... За , който иска може да иде да се разходи. Тери, ами коланчето го свалям, когато се къпя. Почнало е леко да се разбридва, но си го връзвам, чинно.
« Последна редакция: Декември 12, 2019, 11:20:37 am от Lina88 »
*
« Отговор #801 -: Декември 12, 2019, 11:54:27 am »
Лина, подобаваща за храм, този е обгърнат в мистика и там те чака явно чист човек. Чудесно.

Естествено, че могат заедно да се взимат НМХ  и аспирин, кой е казал, че не трябва? Аз втора бременност съм на НМХ и Аспирин, а и колкото прогестерон си биех в началото на бременностите...
За жалост, гадости се случват и ние като едни същества, способни да понесат всичко, си живеем с тях. Когато сте готови с Митко ще ви се случат нещата. От сега просто си избери един АГ и един лекар за другите неща и им се довери. Светли празници!
*
« Отговор #802 -: Декември 12, 2019, 15:08:43 pm »
Тери, честит рожден ден на патерица! Бъди здрава и успешна! За другото няма да се повтарям. Дано следващата година е твоята, че от тази почти не остана, пък и ходжата...

Аз седя и си чакам цикъла. Все се надявам, че Дядо Коледа ще го остави под елхата, но не знам дали съм слушала достатъчно.
Разправям се с безумните лекари от общинската болница, което ми скапва нерви. Сама съм и с детето и картинката е страшна.
Миналата седмица бях на нефролог. Наговори ми един куп глупости. АФС нямало било нищо общо с бъбреците. Имала съм била високо кръвно и ми изписа някакво лекарство, с което не можем да правим опити. Ми не стига това, трябвало като го спра да чакам 3 месеца да се изчисти организма и тогава можело да пробваме за бебе. Аз й казах, че е луда и ако имах толкова време щях да се боря за поне още 2 деца, а не да се моля всеки ден да успея поне за едно. Толкова ли няма лекарства за кръвно съвместими с опити и бременност?! Освен това вече 3 ден си меря кръвното поне по 3 пъти и кръвно нямам. Как може да изписват такива лекарства без доказана нужда. Направо не ми го побира главата. Естествено не си купих хапчетата.

Прибрах се бясна след този преглед и започнах да чета по форуми. Записала съм си часове при 100 доктора и ще ходя със списък с въпроси. Дадат ли ми коректни отговори, минават теста.
Надявам се скоро да намеря кой да ми обясни за АФС. Четох доста за синдрома и той обяснява много от нещата, които се случват с тялото ми. За съжаление час за хематолог имам чак за края на януари, защото тази докторка била най-добрият хематолог във Валенсия и часове йок.

Утре съм на първо “интервю” с една много препоръчвана гинеколожка. Да видим дали ще мине теста.
Иначе Д-р Даскалова каза да почвам FH Pro-то след първият цикъл и затова го чакам с такова нетърпение.

Надявам се момичета поне при вас да има коледно настроение, че моето никакво го няма. Да изпращаме тази година по живо, по здраво и другата да бъде сбъдвател на мечтите ни.

26.09.2019
*
« Отговор #803 -: Декември 12, 2019, 15:40:55 pm »
Да, Павла. Затова го написах тук, ако някой има нужда от нещо подобно да иде. Аз лично не намерих много информация в интернет и реших да споделя. Изофолик комби било , сега си видях рецептата. Тази вечер ще го взема. Иначе, на Конова терапията един ден аспирина, един ден фраксипарина. Моят Доктор,който си избрах и от който не смятам да мърдам, ми обърна внимание на това. Както и за кортикостероида, че след 10та седмица водел до ретардация на плода. Което и Конова каза...
Много се чудех дали да напиша следващите редове тук, но ги пиша, защото не мога да спя спокойно ако знам, че на някой му се случи същото като на мен. Всеки сам избира лекаря си  и преценя лечнението. Ех, не мога да не кажа да имате едно наум с имуноложката , доц. д-р Д. Балтаджиевана , на МБАЛ Надежда. "Лечението" , което ми е изписла изобщо не е било за мен. Преднизолон кортико, не се продължава след 10та седмица, освен при АИ заболявания като лупус и тн. ,които аз нямам. Най-малкото ако я ползвате, вижте 2ро или 3то мнение,защото кара на конвер и изписва ненужни лекарста. При мен се случи интраутеринна смърт, в 20+ гс със данни за 3 седмична ретардация на плода плюс плацентарна недостатъчност.  Няколко са факторите (със сигурност), довели до този развой но преднизолона всички са единни, че не е бил за мен.
Никого не ангажирам със случката. Съдя по себе си, колко много съм взимала предвид, написаното тук -най-малко за да си сверя часовника. Да не говорим за същинската помощ,която съм получила тук.
Яничка, направо да си те взема тук, с децата, ще се гледаме и обикаляме лекари. Трудно е сам с дете, особено като се притесняваш за здравето си.
*
« Отговор #804 -: Декември 12, 2019, 16:16:15 pm »
Яничка, вери си кръвното, малко режшм, калиева сол и ще станат нещата. То с твоите бъбреци се очаква хипертония, нали? Естествено, че има лекарства съвместими и с б бременност, и с кърмене.
АФС- кои показатели колко са ти? Това е придобита тромбофилия. Изследвай повече време след бременността. Така или иначе сигурно ще си на терапия, което не е страшно.

Лина, малки 'презастраховки' и лоши решения, съчетани с гаден късмет... казвала съм ти какво мисля. Силно те прегръщам и знам, че ще се наредят нещата.
Това с терапия през ден е много модерно в България. Не знам от къде.

Успех на всички!
*
« Отговор #805 -: Декември 12, 2019, 16:44:06 pm »
Да, ясно, така е. Но е добре да сме информирани. И аз те прегръщам. Яничка, ти ако си пуснеш разширения пакет за тромбофилиите , в Геника, го  има.
*
« Отговор #806 -: Декември 12, 2019, 16:52:19 pm »
Павла, меря го, меря го за да им докажа, че нужда от лекарства нямам (не че ги пия де). Да, очаква се хипертония заради бъбреците, но първо трябва да се влошат кръвните изследвания. Баща ми му се повиши кръвното чак като мина на диализа.
Според мен това високо кръвно преди кютража беше заради високата стойност на креатинина. Но тя падна след като ме изчистиха. Но нали тези работи нямали връзка...

За АФС - повишен е B2 GPI IgG - при референтна до 18, моят е 25,80. Изследването е правено 6 седмици след раждането.
Но аз имам по тялото тези лилави венички, които ги дават като симптом и са баш около кръста. Както и съм ужасно зле с паметта. Това с паметта се появи след раждането и е ужасно. Забравям елементарни неща. Сега съм сама и ще уморя кучето от глад, защото забравям дали съм му дала да яде. Хладилника е пълен с листчета да си отбелязвам всичко, защото имам чувството, че мозъка ми е голямо бяло петно. В някакви моменти ми задават елементарен въпрос и аз започвам да търся отговора в главата си, но все едно ровя в празна кошница. А са неща от сорта на годината ми на раждане, презимето на майка ми и ей такива неща, които на 100% ги знам. Но тях просто ги няма където им е мястото.
Пак написах цял ферман...

Лина, ще го пусна. Само дето трябва да ми дойде цикъла, за да си купя билет за самолета.
« Последна редакция: Декември 12, 2019, 16:54:05 pm от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #807 -: Декември 12, 2019, 16:58:27 pm »
а б 12 пускала ли си?
*
« Отговор #808 -: Декември 12, 2019, 18:32:02 pm »
а б 12 пускала ли си?

Да, и то е ниско като Д-то. Не толкова много, но е ниско.

26.09.2019
*
« Отговор #809 -: Декември 12, 2019, 19:27:37 pm »
Да, Лина, знам. Трябва да се казват нещата.

А антифосфолипиден, антикардиолипиди, лупес и тн, кака са? 6 седмици е много скоро. Ако са само глюкопротеините и то почти в норма, не мисля, ме има такива  прояви.
Колко ти се движи кръвното?
*
« Отговор #810 -: Декември 12, 2019, 19:58:02 pm »
Нямам идея кое какво е. На моите изследвания пише някакви неща, които не мога да разбера. Ето това е всичко. Само кариотипа не съм снимала.

Кръвното в момента стига най-много 130 горна граница, долна около 90, 90 и нещо.Но преди кюртажа стигна над 160 и долна около 110. Пулса ми тогава беше около 100. Сега е 85-90.
« Последна редакция: Декември 12, 2019, 20:00:06 pm от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #811 -: Декември 12, 2019, 20:08:58 pm »
Според мен, като изследваш пак, ще е отрицателен. 
Абе, не е баш супер, но си го мери. Не бягай от лекарствата за кръвно, но просто си намери свестен кардиолог, който да ти изпише подходящите лекарства.
« Отговор #812 -: Декември 13, 2019, 18:37:55 pm »
  Дойдееее миииии  :witch: :youwoman:
Нощес тръгваме за Турция утре в 10.00ч. ми е часът.
Днес минах през гинеколог да видим дали нямам някой задържан фоликул/киста. Нямам.
Имам един фоликул в десният-опериран яйчник и два в левият.... колкото толкова.
Стискайте ми палци утре.
*
« Отговор #813 -: Декември 13, 2019, 19:03:37 pm »
Много стиснати палчета от мен, Хрис. Лек път! Мен ми излезе МБ. Паааак имам БВ.
Вид материал :
ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ   Микроскопски препарат:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА IV СТЕПЕН: МАСОВО ПОЛИМОРФНИ АНАЕРОБНИ БАКТЕРИИ, ЛИПСВАТ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН), УМЕРЕНО ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ,ЛЕВКОЦИТИ. МИКРОСКОПСКИ ДАННИ ЗА GARDNERELLA VAGINALIS. ( копирам от тела, извинявам се за главните букви) вече не знам какво да правя.:( Чакам и уреаплазмата да излезе.
« Отговор #814 -: Декември 13, 2019, 19:08:42 pm »
Благодаря,

Ех, Лина защо са толкова упорити тия гадове :-(

Маги, как сте с госпожиците :-) ?
Аз да те питам ти кога спря Fh-pro то преди пункцията ? Да го пия ли и този месец?
« Последна редакция: Декември 13, 2019, 19:13:35 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #815 -: Декември 13, 2019, 19:16:08 pm »
Хрис, пих го месеца преди процедурата. В процедурата само лекарствата назначени от доктора

*
« Отговор #816 -: Декември 13, 2019, 19:24:17 pm »
Ох, не знам вече какво да правя. Май пак гинофита. Маги, надявам се да сте добре и дома. Мнооого ви гушкам ❤️❤️❤️
*
« Отговор #817 -: Декември 13, 2019, 19:27:46 pm »
Хрисчееее,много ама много ти стискам палци!!Ще чакам с нетърпение да пишеш,много се радвам.Успех !!!🤞🤞🤞🤞🤞
*
« Отговор #818 -: Декември 13, 2019, 19:53:24 pm »
Супер! Хрис, 3 са повече от колкото се мислеше преди 3м. Стиснати палци!

Лина, дано да ги избиете гадините. 
« Отговор #819 -: Декември 13, 2019, 20:10:10 pm »
Благодаря,
Ние сега леко се сепнахме, че Турция са един час напред в момента( те не сменяли лятно/зимно време). 6 часа грубо ни е пътя  в 10ч трябва да сме там... значи трябва да тръгнем в 02.00ч днес през нощта. Утре било пазарен ден в Одрин да пази Господ от опашки на границата, че ще я втасаме.