0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #760 -: Декември 04, 2019, 11:55:41 am »
Здравейте ! Мина моят преглед,всичко изглежда наред,док установи начална сърдечна дейност ,но не го пусна. Спря ми кръвоспиращото дицинон,разреди ми пак зарзиото през 2 дни и ми предписа вит.С. Пусна ми плацентарни молекули,в петък ще са готови резултатите. Чета и май повече няма да ги пускам че се влиза в някакъв порочен кръг с тия плацентарни молекули. Каза че според резултатите щяло да се види дали имам нужда НМХ???? Аз не му казах,но на следващия преглед ще му кажа че аз категорично няма да спирам НМХ. И това е от мен.
*
« Отговор #761 -: Декември 04, 2019, 13:13:13 pm »
Круела, супер резултат.Сега се прехвърляй в бременната тема :)

Хрис, вие кога сте в Турция?

Моята приятелка прави в момента последно ин витро по фондаа.АМХ много и е паднал 0,35 е, но е със запазени ФСХ и ЛХ, и овулира всеки месец.Стимулацията протече много зле и изкараха само една яйцеклетка която май и не иска да се дели след оплождането.Та и казах направо да отиват към Турция.Просто знам, че тук ще я насочат към донорска в която и клиника да отиде.Искам да отиде поне на един преглед с мъжът си до там.Те и те нямат подпис де, та ще ги видя какво ще измислят.

*
« Отговор #762 -: Декември 04, 2019, 13:25:29 pm »
И аз се готвя мисловно за Турция. Мисля януари към края на месеца да им пиша и да ми насрочат дата.
Днес си говорихме с една колежка. Нейната най-добра приятелка е с  няколко инвитро процедури тук. Едва изкарвали яйцеклетки, въпреки, че жената е на около 35. Отишла в Турция, бременна от първия път и замразени 15 ембриона.
Аз затова преди да ида към Турция трябва да си стегна здравето малко. Сърцето ми само скача, спи ми се все, изнервям се лесно, зацапва ми преди цикъл, закъснява ми. Тоест хормоните са ми леш. Утре ще ида да пусна едно ТСХ, ТАТ и МАТ, да не е тръгнало Хашимото като спрях Селена и сега съм подложена на толкова стрес. Супер много се дразня на това, че тялото ми не ми позволява да си почина от лекари. Кажа си почивка: бам кървене в стомаха, стабилизирам нещата, кажа си "почивка", бам кървене от уринарния тракт, стабилизирам нещата, кажа си пак "почивка" и хормоните ми в небесата. Така ми се повръща от клиники, игли, чакални. Неща да ги видя. Ако не беше ходенето до Турция, бих зарязала всичките му хормони и ще чакам да се оправят сами като изляза в отпуск.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #763 -: Декември 04, 2019, 13:41:59 pm »
 Маги, в момента съм с огромно закъснение 46 ден от МЦ. Понеже ми се покачи вече БТ и по мои сметки трябва да ми дойде на 09 Дек.  бейбиплан казва на 12 Дек. Та около тия дати предполагам.
 Първият преглед е 150 евро. Ако са оправни в организирането на пътуванията може да си запазят хотел да пишат на координаторките, ако не има агенции, които запазват час и нощувки (пациента не плаща за тази услуга). Предполагам, че за седмица две ще имат час.
 И ние нали нямахме подпис, но ни прегледаха. Останахме две вечери и се разходихме така психически не се натоварих...
 Мога да пиша в темата за Турция. Къде сме отсядали телефони на координатори цени които на мен ми дадоха.
« Последна редакция: Декември 04, 2019, 13:49:39 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #764 -: Декември 04, 2019, 13:46:07 pm »
Hris, тези агенции не са ли към Мемориал само? Ще ти звъня май януари
*
« Отговор #765 -: Декември 04, 2019, 13:46:37 pm »
Пиши, много голяма помощ ще е това.

« Отговор #766 -: Декември 04, 2019, 14:09:07 pm »
 Не, когато се свържеш с тях казваш в коя болница, при кой лекар искаш да запишеш час. Карат те да попълниш таблици за по-нагледно каква ти е историята. Дават какви изследвания да си направиш първоначално( в БГ излизат по-евтино).
 Чрез такива агенции за съжаление се организира "здравен туризъм" за всякакви заболявания когато не искаш/ не можеш да се лекуваш в БГ.
« Отговор #767 -: Декември 05, 2019, 01:20:54 am »
Привет, момичета  :D не съм писала отдавна.
Чета ди ви от време на време и ви се радвам и стискам палци заедно с вас.

За зацапването, аз също имах зацапване след като видяхме сърдечна дейност в 7 гс и така се бях изплашила, че търчахме с мъжа ми за прогестеронов препарат по нощите 😥 спрях го чак след оформянето на плацентата. При мен беше явно заради прегледа с вагиналния трансдюсер в същия ден, по едно време ме заболя и най-вероятно е било от това.

За пробиотиците да се включа, тъй като години наред флората ми беше ужас.  Правила съм си и експеримент по време на прием на широкоспектърен антибиотик, поставяне в рамките на 1 седмица Гинофит гелчета и в друг случай Гинофилус вагинални капсули. В единия случай веднага пламнах с кандидоза, с Гинофилус-а нямяше никакъв проблем. Дори съм лекувала кандидоза  само с Гинофилус за 2 седмици сутрин и вечер. За него ме светна д-р Рачева от кожно-венерическия диспансер в Стрелбище, която е една от малкото читави лекари, които искат да помогнат, а не да те ползват за касичка. Реално с него се заселват лактобацили и се правят поддържащи терапии само около цикъл за няколко месеца след тежка липса на лактобацили. Аз един нямах жив, толкова беше зле положението.

От скъпите пробиотици в големите кутии съм пила и още пия поддържащи дози и да, има ефект от тях, но бюджетния бърз и локален вариант е Гинофилус.

След раждането ми даваха антибиотик за по-продължително време, тъй като едва не ме изпуснаха заради кръвоизлив по време на секциото, хем бях спряла Клексан-а както ме бяха посъветвали 24 часа преди операцията. С този антибиотик нямаше как да слагам вагинално нищо толкова скоро след раждането и естествено пламнах и само можех да мажа външно антимикотични кремове.

Иначе ветеринарката ми се кълне в едни кучешки пробиотични сашета, много сме се смяли, че всъшност са супер ефективни, ама трябва да преглътнеш вкуса им на черен дроб 😂

И така, момичета, пращам ви най-сърдечни поздрави 😘😘😘
« Отговор #768 -: Декември 05, 2019, 10:30:45 am »
Fani_T, благодаря много, че се включи.  :bighug:
Ти как си? :-)
« Отговор #769 -: Декември 05, 2019, 11:11:51 am »
Хрис, добре съм, преди няколко дни празнувахме първия рожден ден на синчето и сега ме тресат трески, че ще трябва да се връщам на работа, а не ми се ще 😇😇 отвикнала съм да седя на стол по цял ден.
Също съм се хванала да тренирам сериозно и правя допълнително програма за диастаза, защото “малкото” освен, че ми разчекна ребрата, бях с много сериозна диастаза и сега работя по въпроса да си събирам чарковете обратно 🤣 малка мама, голямо бебе...
*
« Отговор #770 -: Декември 05, 2019, 12:49:22 pm »
Здравейте, момичета.
Току що ми мина прегледа, който пропуснах в Испания заради престоя в болницата в България.

Първо 30 минути се разправяхме с докторката, че не е нормално да живея 2 месеца с парче плацента в мен. Тя твърдеше, че било абсолютно нормално и нямало никакъв проблем, даже било странно, че съм нямала цикъл.
Оказа се, че когато последният път бях в спешното са ми дали час за хистероскопия на 9 януари. И аз я питах според нея ОК ли е да чакам до януари, и тя каза че тогава имало възможност.
А в България ме приеха по спешност с Европейска Здравна Карта. За да ме приемат така и да разчитат, че ще си вземат парите - значи наистина съм била спешен случай.
Абе пълна лудост! Накрая й казах, че няма смисъл да спорим и искам да приключа с тия ужасни 2 месеца от живота си веднъж завинаги.
После говорихме за АМХ-то ми и се оказа, че в Испания резултата ми е по-добър и е в референтни граници. Според докторката връзка между ниска стойност на АМХ и вит.Д няма. Реших да си замълча тук.

И последното, но най-важно - един от показателите ми на изследването за тромбофилия е завишен.
B2 GPI IgG e 25,80 SG U/mL при референтни до 18.
На мен това нищо не ми
говори. Докторката каза, че в края на февруари пак ще го изследват, за да видят дали има промяна и ако няма през следващата бременност трябва да съм на хепарин.
И понеже аз тук вече изобщо не им вярвам - чудя се дали като се прибирам януари да не пусна тромбофилия и в България и там да ми предпишат каквото трябва.
Тази тук хем казва, че трябва да изчакам новото изследване, хем че след 2 цикъла можем да запчваме опити. Нищо не каза затова кога трябва да се започва този хепарин. А аз съм повече от убедена, че тази стойност няма да се измени и заради това съм загубила бебето.

Като ида на преглед тук и после все едно са ми бъркали мозъка с миксер.

Надявам се да сте добре и да се радвате на снега.

26.09.2019
*
« Отговор #771 -: Декември 05, 2019, 13:00:49 pm »
Fani е права за Гинофилус-а, но е много важно преди него средата да е с правилното ПХ,което Гинофит прави. Защото при високо ПХ, просто не се развиват пустите лактобацили. Аз съм успявала да видя някакъв резултат от ГИнофилус само в комбинация с Гинфоит. Без Гинофит резултат нулев. И честит ти рожденик, не мога да повярвам, че е минало толкова време. Мислих, че е бебешок все още.

Хрис, много благодаря за информацията в темата за Турция. Доста ми е полезна. Захарна ми каза, че и те директно за първия опит са ходили в Турция и си има бебенце вече. Бяха започнали в моята клиника, но явно нещо не са усетили, че е тяхното място.
Яничка, ти сама си знаеш, че твоето положение е безумно. Просто не знам как не получи някаква ужасна инфекция или натравяне на кръвта. Аз след един Ескапел имах кръвоизливи преди години и веднага искаха да ме вкарват в спешното за кюртаж, за да не получа натравяне. Бяха решили, че все пак съм забременяла. Добре, че не се съгласи на кюртажа и се оказа, че изобщо не бях бременна, но ситуацията беше нещо подобно. Парчета ендометриум изостанали в матката. Абе красота. Относно тромбофилията, според мен е трябвало още преди първото инвитро да пуснеш пакет генетични. Изобщо не се чуди и не чакай. Пускай тромбофилия. Отивай във Варна взимай си ембриончетата и да минава по-бързо това кошмарно време за теб.

Моите хормони излязоха. Направо са пушка, много съм изненадана и доволна. Явно просто съм си нервак :Д
Хормони
TSH       1.73       µIU/ml     0,27 - 4,20   
ТАТ (Tg Ат)   20.99       IU/ml     0 - 115    
МАТ (TPO Ат)   20.02       IU/ml     0 - 34   
Пролактин Prolactin    404.3       µIU/ml     102 - 496   

Притеснявах се ТАТ и МАТ да не са тръгнали пак, особено след като сама си спрях Селена, ама са в граници. След всичкия този стрес и без Селен, вече мога да си отдъхна, че не съм успяла миналата година да развия Хашимото и съм туширала всичко в зародиш.
Предполагам трябва да изследвам Прогестерон тогава за зацапванията и колебливата продължителност на цикъла. Другият вариант е проблем с яйчниковия резерв, но май месец изследвах АМХ и беше 3, не вярвам от там да е проблема.

*
« Отговор #772 -: Декември 05, 2019, 13:08:06 pm »
Тери, страхотни хормони, браво на теб!

Яничка, направо ме разбиват тия испанци.Добре че се прибра.

Хрис, много благодаря за всичко което написа.На моята приятелка ембриона е спрял да се развива и тя вече е решила на 100% да отиде в ТУрция.АМХ е нисък, всички доктори и казват донорска, тя иска още едно мнение извън БГ и аз я подкрепям.Изпратих и темата да чете и да се свързва с тях, да записва час за януари.

« Отговор #773 -: Декември 05, 2019, 17:41:55 pm »
Мис Каприз, честито и от мен! Успешна бременност и щастлив финал ти желая!

Тери, браво за хормоните.

Фани, радвам се че писа, не мога да повярвам че вече става на една бебока.

Круела, честито сърчице❤

Яничка, как те разбирам само...прави си тестовете в България,  ако питаш мен. Но според мен в Испания ти говорят за придобита тромбофилия, а е хубаво и вродена да изследваш.

Аз тъкмо бях при GP-to тук. Говорих си де факто със студентка по медицина, тя ми влезна в положение, ако зависеше от нея и по- добре щяха да се получат нещата, после тя е преразказва на лекарят и сега пак ще ме пращат на специалист може да сменя болницата, може и в същата да остана ще го решавам, което е добре. В понеделник ще ми изследват хормони -TSH, FSH,естрадиол, тестостерон и ...уф оставих листа в колата (едното нещо не го знам какво е) . Освен тях и прогестерон, за да видят овулирам ли, опитах да обясня, че днес ми е 17- и ден от МЦ и аз все още съм с негативни тестове за О и тогава , ако въобще е минала О, ще е твърде скоро....Е няма...те си знаят тяхното, то прогестерона се натрупвал до 5 дни след О, хубаво , но аз още не съм имала О... В болницата, като се добера, ще ми изследват пак глюкоза и чудеса, но до кръвните тестове да спирам Л-тироксина и метформина.... Поговорихме си затова, че чувсвтам, че тук не се прави достатъчно за това аз да постигна успешна бременност..., ама то и да правят...какви са тия хормони по никое време не знам. Поне Ще ми изследват ТСХ-то . Вие като го изследвате пиете ли левотироксина в същият ден или не се взима?
« Последна редакция: Декември 05, 2019, 17:50:36 pm от HELIANTHUS »
« Отговор #774 -: Декември 05, 2019, 17:45:01 pm »
 Fani_T, честит ви рожденик :-) ! Верно как лети времето :-) . Бързо да се възстановяваш ти желая!
 Yanicka, направо съм в потрес меко казано. Имаме близки и роднини в Испания и съм останала с друго впечатление от здравната система там ( не за гинекологията). Това което ти обясняват направо нямам думи...
 Тери, честито за хубавите хормони! Поне тях да не мислиш.
 Иначе за инфото, което споделих не е кой знае какво, но поне човек да се ориентира от към цени. Живот и здраве дано имам повод да споделя още инфо... и да хубаво :-) .
*
« Отговор #775 -: Декември 08, 2019, 09:07:26 am »
Добро  утрооо, момичета! Три дни ми се губите, надявам се че всичко е наред при всяка една от вас. Днес ми е 9 ден от поставяне на хориомона, чудех се дали да си направя тест или да изчакам. Иначе, никакви признаци на бременност нямам, продължавам с дуфастона и утрогестана, но това  чакане.... знаете какво е
« Отговор #776 -: Декември 08, 2019, 10:05:58 am »
 Мц, той не се ли чисти 10-тина дни или се бъркам? Кога ти казаха да пуснеш кръвен?
 При мен... чакам си МЦ.
*
« Отговор #777 -: Декември 08, 2019, 10:11:59 am »
Мц,зависи колко хориомон имаш,5000 се чисти за около 5 дни,максимум седмица.
Изобщо не търси признаци,толкова рано е малко вероятно.
*
« Отговор #778 -: Декември 08, 2019, 10:25:36 am »
5000 единици ми сложиха, неиздържах, току що си направих тест, отрицателен(не беше с първа урина) Силно се надявам да съм подранила с теста, продължавам с ЧАКАНЕТО.....
*
« Отговор #779 -: Декември 08, 2019, 10:38:39 am »
Закъснение имаш ли,ако нямаш изчакай си датата на цикъла поне.