0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #600 -: Ноември 18, 2019, 18:17:13 pm »
Круела,то мисля че над 1500 се вижда на ехограф,каза ли ти да пускаш още ЧХГ,за мен няма смисъл,след няколко дни пак на преглед.
Защо имаш толкова лекарства?
« Отговор #601 -: Ноември 18, 2019, 18:26:53 pm »
Не няма да пускам още. И аз не знам,защо толкова много лекарства. И това зарзио пък въобще не знам за кво е.
*
« Отговор #602 -: Ноември 18, 2019, 19:21:04 pm »
Всичко е в дозата. Едно лекарство в различно доза може да се използва за различни неща.
При инвитро се започва рано в Мц, а ние започвахме около 5ти ден. Също с 75 единици.
Като не правиш фоликули, питай за инжекции. На мен една писалка 450 ми стигаше. Тоест не излиза и толкова скъпо. Аз ще видя за антогонистите, ако са в годност  подарявам Оrgalutran срещу дарение по сметката на Зачатие. Изпращането е за моя сметка.

Круела, супер е чхг!
*
« Отговор #603 -: Ноември 18, 2019, 20:04:36 pm »
Ами да, аз говорих с док, тя иска постепенно повишаване на дозата. Следващия път по три таблетки и след това идва инжекцията. Сега ако нарастне добре ще бъде трето инсе. А лигавицата този месец ми била много хубава. Започнах кардио по пед дни в седмицата по час и топли душове в областта на ханша. Това четох в нета и май помага, защото миналия месец лигавицата беше 5 мм. Иначе оперирания яйчник спи, работи само здравия.
Круела, ще се види, потърпи само оше няколко дни  :lol:
*
« Отговор #604 -: Ноември 19, 2019, 08:20:49 am »
Лейди, ти направо си правиш 4-те инсета нужни за кандидатстване по фонда и след тях може да подадеш документи.Въобще не знам защо те мъчат с тоя Клостил толкова време.Има жени на който не им влияе добре и след един опит с него просто не им го изписват отново, а преминават към друг медикамент.Аз имах едно стимулирано инсе с инжекции преди Моника, мисля че беше с Марвелон 75- 3 инжекции, но тръгнаха повече фоликули и направихме ин витро на ЕЦ.С хапчета въобще не са опитвали да ме стимулират.А и със един опериран яйчник не знам защо си мисли лекарката, че ще го събуди с хапчета.Там си трябва инжекции.Моя ленивия се събуди на стимулацията последната.По принцип той овулира рядко и с малко фоликули, но на последното ин витро се събуди и ни изненада, даде повече фоликули от работещия.

Круела, чакам още по-хубави новини в петък от теб!

Имате много поздрави от Хриси!Праща положителна енергия и се надява скоро темата да се изпразни!
« Последна редакция: Ноември 19, 2019, 08:22:40 am от magi_st »

*
« Отговор #605 -: Ноември 19, 2019, 10:14:24 am »
И мен ме стимулираха с дози, които според докторката ми ставали за инсеминация. Че даже и хиперстимулирах. Докато имам и една стимулация с  Клостилбегит и изкарах 1 фоликул. Не ми беше повлиял на лигавицата, но пък си беше 1 фоликул. Даже се чудих защо го дават за макс 6 пъти ползване в живота, като прави по един фоликул само.
Моят десен яйчник се води с хронични възпаления. Няма, няма и все се възпаляваше. Изобщо не очкавах нищо от него по време на стимулацията, а той изкара 8 фоликула.
Кукапетал, как си?
А да видите на Хриси младежът с каква грива е, като от снимка в интернет :D хайде дано и другата Хриси скоро се похвали със същото.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #606 -: Ноември 19, 2019, 10:44:31 am »
Круелаа много хубав резултат,браво.И аз бях със супер много лекарства и 2 вида инжекции след трансфера.Зарзио също имах,през ден по 1 деление.И всичко си пиех и биех до 3 месец,така че се подготви психически,че може и до тогава да ги биеш.Ми застраховат се лекарите за да дадът възможно най-добра среда за да се почувства добре ембриончето и да се захване.Не се притеснявай,пий си всичко,бий си инжекциите,предполагам сама се справяй,всичко ще е наред  :bighug:
Успех на всички момичета  :grouphug2: :pink_dust_1: :green_dust_1:
« Отговор #607 -: Ноември 19, 2019, 11:58:42 am »
Момичета не знам какво щях да правя без вас !! 🤗🤗🤗. Аз сега друг страх имам,не знам дали ще се справя с инжекциите,до сега не съм си била сама,вчера ми ги биха в клиниката. Има ли нещо по специално което трябва да знам и за двете лекарства?
*
« Отговор #608 -: Ноември 19, 2019, 12:27:54 pm »
Cruela, изобщо да не те плашат инжекциите. Аз само Фраксипарин си биех, но като гледам в интернет иглата на Зарзиото е също малка. Тоест са подкожни и двата.
Ето как си биех аз Фраксипарина. Първите няколко пъти е като песен няма никакво затруднение. На 90 градуса иглата в корема и готово. Ако ще ги биеш в корема: разделяш си мисловно корема на 4 части около пъпа. И на два пръста от пъпа си биеш в някоя от мисловните части инжекцията. Идеята е примерно на едно място да биеш през 4 дена. Да не биеш всеки дена на едно и също място и да травмираш кожата само там. Но след това започва да се втвърдява кожата, колкото и да ги въртиш. А иглата на Фраксипарин е по-тъпа и неще да влиза. Някои жени даже си сменят спринцовката, доколкото съм чела. Започват също по някое време да стават и синини, затова като вкараш иглата, ако видиш, че теква леко кръв, направо я изкарай и вкарай на друго място, не напъвай излишно, защото ще си направиш синина. Моите се подуваха като малки топчета и за 10на дена изчезват. Знам, че звучи страшно, но изобщо не е. Единствените пъти, когато ми е било страшно да си бия Фраксипарин беше след отрицателните тестове, защото знаех, че го бия безцелно. А когато знаеш, че го биеш за твоето ембрионче си го правиш с мерак. Защото знаеш, че правиш нещо за твоето дете. Аз така им казвах на лекарствата: закуска, обяд и вечеря за ембрионите.
Не се притеснявай изобщо, иглата е много малка и тънка, единственият й проблем е, че е тъпа. Поп принцип са подкожни и няма проблем и въздух да вкараш, но аз за всеки случай обръщах спринцовката с иглата нагоре, почуквах леко по тялото на спринцовката, за да излезе въздухът най-отгоре и го изкарвах преди да си бия инжекцията.
« Отговор #609 -: Ноември 19, 2019, 12:43:33 pm »
Ох тери много ти благодаря. Така ми обясниха и вчера в манипулационната,но толкова шашнато ми беше че не бях сигурна дали съм разбрала правилно. Вчера като ми ги биха и двете нищо не усетих,но друго си е като си ги биеш сам. Довечера съм на отчет след инжекцията.
*
« Отговор #610 -: Ноември 19, 2019, 12:49:25 pm »
Гледай да ги биеш по едно и също време. Фраксипарина има 24 часа действие. Тоест може да се отклониш +-1 час, но е хубаво по едно и също време.
*
« Отговор #611 -: Ноември 19, 2019, 12:58:13 pm »
Момичета, направо ми иде да се гръмна вече. След 2 месеца ходене по доктори, най-накрая частната ми докторка реши че трябва кюртаж. Хвана се за главата като й казах, че миналата седмица съм била в спешното и са ми казали, че всичко е наред и да чакам цикъл. Цикъл няма да има  :balk_145:
Аз й казах, че пътувам довечера към България иначе искаха още тия дни да ме пращат в болницата. Така че ще си мина прегледите и изследванията и другият петък в болницата.
Направо не знам вече. Не стига, че физически не съм добре. Едвам се крепя психически, а те се опитват съвсем да ме сринат. И после ми викат, че на психолог трябвало да ходя. Ами как иначе!

Извинете ме за лошото настроение, но съм хем бясна, хем отчаяна.

26.09.2019
*
« Отговор #612 -: Ноември 19, 2019, 13:05:52 pm »
yanicka, какво е това нещо просто  8O 8O 8O цикъл, кюртаж, то не знам как  не ти докараха някакво натравяне толкова време. Ако в Испания няма да минаваш по каса, поне си направи процедурата при д-р Даскалов, да знаеш, че е свършено, както трябва и АКО трябва.
Не знам би ли помогнало, но аз преди, за да предизвикам цикъл си правих една отвара: кромив кафяв. Взимам люспи доста, варя ги. Горещата вода в чаша барабар с люспите. И докато е горещо пия течността. Много грешно да се правят подобни неща, сега го разбирам, но ми предизвикаваше цикъл с по 6-7 дена по-рано. При всички съученички работеше. Знам ли, ако толкова трябва да се предизвика цикъл, може да помогне в тази насока.
« Последна редакция: Ноември 19, 2019, 13:08:26 pm от teri_90 »
« Отговор #613 -: Ноември 19, 2019, 13:06:44 pm »
yanicka,аз не знам какво да те посъветвам,но може би бих искала още едно мнение. Надявам се и стискам палци да не се налага кюртаж!
*
« Отговор #614 -: Ноември 19, 2019, 13:24:57 pm »
Аз така или иначе имам преглед при Д-р Даскалов утре. Но лошото е, че той не ме е гледал от началото. Но ще му обясня де.
Иначе всички лекари тук са единодушни, че в матката ми има остатъци от плацентата. Даже и тези, които са написали в епикризата от раждането, че плацентата е излязла цяла, и те твърдят същото.
Тери, през частната застраховка ще мина. Нищо няма да плащам.

26.09.2019
*
« Отговор #615 -: Ноември 19, 2019, 15:00:38 pm »
Яничка, това е страшен кошмар. Не знам как издържаш. Миналата година когато имах някаква бременност (положителни лабораторни и домашни тестове, но ниско ЧХГ , силни болки и скоро, след като спряха болките прокървих, а така и не се видя нищо на никакъв ехограф) първото нещо беше да ми обяснят какво следва и ми дадоха възмжност да избирам- кюретаж сега или да почакам и ако се наложи пак да го направим. И аз предпочетох да не чакам, а да съм сигурна, че всичко ще бъде почистено и готово за бъдещи планове. Но това беше първото, а може и единственото, което ми обясниха подробно и ми бе потвърдено от няколко независими доктора в различни клиники (бях в МБАЛ 5, потвърдиха ми го от Надежда и от Шейново, като всички знаеха, че няма да го правя при тях). Ти пристигна ли вече?
Стискайте палци, утре съм на преглед, а днес ми дойде Ц. Има някакъв малък шанс още от утре да започна със стимулацията, макар че се съмнявам. Но пък се надявам :)

*
« Отговор #616 -: Ноември 19, 2019, 15:06:52 pm »
Лято,защо да не почнеш стимулация от утре?При мен така се получи,дойде ми звъннах им и на следващия ден почнахме.
Яничка,не мога да дам съвет,а само да ти пожелая възможно най-добър развой на събитията.
« Отговор #617 -: Ноември 19, 2019, 15:13:38 pm »
Круела Тери много добре е обяснила,и наистина няма от какво да те е страх.Зарзиото е по същия начин като Фраксипарина с тъпа игла,така че се налага малко повече да се натисне,защото след 2,3 деление вече затъпява.Друго което мога да те посъветвам е специално за Зарзиото да си обръщаш деленията така че да ги виждаш,за да знаеш кога да спреш да натискаш спринцовката,и да не се налага да я въртиш докато е в кожата,за да видиш достатъчно ли си вкарала.И още нещо-по принцип като ти ги дават в манипулационната те питат да ти я отворят ли спринцовката.Един път са ме питали,и аз смела,вече сама си бия инджекции няма да мога спринцовката ли да си отворя и казах,че няма нужда.Е да ама катто се прибрах в къщи изпаднах в тих ужас,тя е опакована в някакви пружини в незнам си какво,и не че не я отворих,ама сигурно половин час гледах клипчета в интернет как става и се пулих и припотявах.Аз да се похваля,че за 3 месеца само накрая успях да си направя синина,но иначе с редуването и както казва Тери,ако не влиза пробвай на друго място нито се поду,нито се насини.Успех,ще се справиш :)
Яничка  :bighug:  горе главата,ти си много силна жена.Възхищавам се на теб и на Лина.
*
« Отговор #618 -: Ноември 19, 2019, 15:15:24 pm »
Яничка, то при теб е по-зле и от Франция. С др Даскалов ще направите план и всичко ще си дойде на мястото.
Ако мога да си позволя да ти дам съвет- като имаш план и като решиш и проблема с плацентата, дай си поне месец време за себе си. Пий вино, яж тапаси, прави сиеста и въобще се опитай да се абстрахираш от бебета. 
*
« Отговор #619 -: Ноември 19, 2019, 16:33:46 pm »
Лейди, ти направо си правиш 4-те инсета нужни за кандидатстване по фонда и след тях може да подадеш документи.Въобще не знам защо те мъчат с тоя Клостил толкова време.
Маги, явно е че не реагирам много добре от него, но честно казано и аз се надявам всеки път на добър резултат. Все се надявам да се получи от инсе, колкото и абсурдно да звучи. Ето, случват се чудеса  :D  А след четвъртото ще кандидатстваме.
Междудругото изписаха Клостил и на ММ за 10 дни от първия ден на моя Ц. Казаха, че е добре за спермогенезата (мисля, че така беше думата  :oops:). Пи го той миналия месец и всичко беше ок,  но този месец е кошмар. Цялата му глава, без да преувеличавам е в гнойни пъпки. Всичко го сърби, цялото тяло и е мега изнервен. Споменах на док, каза с две думи, че целта оправдава средствата. Не ми каза с какво ложем да го заменим. Явно е направил алергична реакция някаква. Освен това продължава със Спимен и Ортамол и мед и орехи. Туй от мен за сега. Утре съм при док да видим ще бъде ли хубав фоликула.
Яничка, хубавото в тази ситуация е, че ще можеш да обсъдиш всичко с д-р Даскалов и ще чуем неговото мнение. Нищо, че не те следи от началото, ще му обясниш всичко. Може би ще ти поолекне, като чуеш и неговото мнение. Прегръщам те  :bighug:
Лято, стиснати палци, дано започнете стимулацията 🤞