yanicka, във FHpro има вит К1,К2 .в три хапчета е 40 mcg и не смея да взимам повече.
Сега прочетох листовката на еутирокса понеже са му сменили помощните вещества. И ми стават някои неща ясни, защо след трансферите ми скочи ТСХ-то.
Пише: Лекарства които могат да намалят ефекта на Еутирокс:
естроген съдържащи лекарства, използвани като хормонозаместителна терапия по време или след менопаузата или за предпазване от забременяване.
Що естрофрм изпих.... , що противозачатъчни ...
. И нито ендокринолога ми е съветвал да увелича еутирокса, нито гинеколога въпреки, че при всяко изписване на лекарства напомням, че пия еутирокс в предвит да не си влияе с други лекарства.
Е да не съм фармацевт да му се не на види. Трябвали да се уча постоянно от грешки? За това ли даваме бесни пари?
Това за повишаването на ТСХ, а за понижаването е друга бира. Още когато падна на 0.49 казах на еднокринолога, че имам топли вълни и прескачане на сърцето, но никой не ме чува когато говоря знаят едно възрастна си, с ИЯР и това им обяснява всичко.
А при странични ефекти от предозиране с еутирокс чета сега: Ако сте приели доза по-голяма от предписаната може да получите - ускорен сърдечен ритъм, тревожност, главоболие, крампи, зачервяване( затопляне на лицето) нарушена менструация, изпотяване, ( написах само тези които ми съвпадат
)
И последно. Погледнах записките си когато намествахме еутирокса 2016 г пак ми беше изчезнал тогава се срина на 0,02( с цяло хапче) и бях стигнала до там, че си мислех, че ще направя инфаркт толкова зле ми прескачаше сърцето
и ми го спряха еутирокса изведнъж и затова беше скочил на 6,12 и в края на годината се сдобих с ендометриозна киста от явно бушуващите хормони... дано не се скопосам сега пак
Голямо мрънкане от мен, съжалявам не съм виновна аз те хормоните