0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #500 -: Ноември 06, 2019, 15:21:10 pm »
Кукапетъл, радвам се, че си по- добре и те изписват.

Отидох при др. Яначкова, изписа ми Еурирокс, каза че нямам заболяване на щитовидната, но защото правим опити ще го пия за поддържане на нивата на ТСХ, изписа ми и Глюкофаж , имам си ИР,  каза да намаля драстично сладкото (Което и без това не обичам) и сладките плодове и спорт. Аз мисля да минавам на НВ ВМ диета. Изписа ми и Инофолик, но забравих да попитам дали може да се пие с FH pro..., каза след месец да изследвам пак ТСХ и някои мъжки хормони, което се надявам някак да успея да свърша в Англия.

Пс. Същата съставка от Инофолика я има в FH pro и няма да го взимам
« Последна редакция: Ноември 06, 2019, 15:43:45 pm от HELIANTHUS »
*
« Отговор #501 -: Ноември 06, 2019, 15:57:20 pm »
Пий си инофолик- той е фолиева и мио-инозитол. Колко е в про-то?
Колко левотироксин ти изписа. Искай си и писмо до личния, че да не се направят.
« Отговор #502 -: Ноември 06, 2019, 16:04:32 pm »
Пише в FHпро е 2000 мг, а в инофолика 2 г, демек същото количество...Левотироксина ще бъде 50 мг сутрин само, на следващият ден 25 мг, после пак 50 и така.
*
« Отговор #503 -: Ноември 06, 2019, 18:10:32 pm »
Е, тогава наистина няма смисъл, ако е за прием, но ако е 2г за 6 хапчета си взимай и допълнително. Ти по 3 ще пиеш, нали?
« Отговор #504 -: Ноември 06, 2019, 20:39:55 pm »
Мисля първият месец да пия по 6 на ден, после по 3 . Някак не се бях сетила, че тази доза е за 6-те таблетки. Ще си взема значи да имам допълнително, въпреки че видях,  че и в ebay го има.
*
« Отговор #505 -: Ноември 07, 2019, 11:00:13 am »
HELIANTHUS, като намериш лекар който да обърне внимание като му кажеш, че си с кратка втора фаза дай го на сам  :lol: , че на мен никой не ми обръща внимание :-( .

Ами ще се опитам. Защото ако от това ми зависи забременяването е доста несериозно да не ми обръщат внимание.

Вчера най-накрая успях да намеря свестен лекар за сливиците на дъщеря ми след не знам колко време обикаляне по доктори. Та в същата клиника докато чакахме видях, че гинекологът им се занимава с проблемно забременяване и повтарящи се спонтанни аборти. Реших, че е добър знак и си записах час при него, та да видим какво ще каже.
Ако никой не ми обърне внимание тук, качвам се на самолета и директно в България.

Хелиантус, и аз съм решила първият месец да пия по 6 и после по 3. Но четох, че на доста жени им пада кръвното от 6 и аз както съм с ниско кръвно, може и от началото да ми се наложи.

Аз най-накрая съм без кървене от 2 дни. Чакам си цикъла сега. Дано дойде.

26.09.2019
*
« Отговор #506 -: Ноември 07, 2019, 11:31:02 am »
Яничка, дано ти обърне внимание.

Кукапетел, как си?

« Отговор #507 -: Ноември 07, 2019, 11:46:18 am »
Много по-добре, още съм с доста издут корем, един остър, имам чувството, че ще ми се пръсне през пъпа, не ми стават дрехите, но дишам по-леко. Много голямо внимание ми обърнаха в клиниката, помогнаха ми. Чакам цикъл другата седмица и да ми олекне напълно. Казаха, че не съм в най-тежка фаза на хиперстимулация, не искам и да си представям каква е.
Успех на всички!  osi_9
*
« Отговор #508 -: Ноември 07, 2019, 14:24:19 pm »
Кукапетал, радвам се че имаш подобрение. Казаха ли още да пиеш протеин? Аз да ви кажа събирам мнения за ФХ прото и може би ще го пия и аз.
*
« Отговор #509 -: Ноември 08, 2019, 02:50:20 am »
Кукапетал, оправяй се бързо.

Аз днес си намерих кръвните изследвания на TSH от 12-та седмица на бременността и резултата е 0.13 при долна граница 0.11. Сега рових из нета и четох и имам всички симптоми на намалена функция на ЩЖ. Това дали има влияние върху забременяването и бременността като цяло?

И да питам пак - при месечен цикъл от 21-24 дни с кървене от 5 дни, като от 3-ти до 5-ти е слабо, когато да започвам тестовете за овулация? Според листовката на тестовете с двата хормона трябва да започна на 6-ти ден. Но като се има предвид, че от доста време не съм имала цикъл и ми е първи месец на тестове, дали да не започна по-рано?

Първия триместър е нормално да ти спадне толкова, че и повече ТСХ, защото бебето черпи от твоя защото не може да си го набавя само на този етап от развитието, след това вече почва са си го произвежда само и нещата обикновено се нормализират.
Аз първите две бременности не съм имала нито спадове, нито покачване на ТСХ, докато третата бременност спадна точно така драстично през първия триместър и после обаче, когато пък бебето почна само да си го произвежда ТСХ взе да ми се покачва рязко и когато беше вече 2.66 (някъде около 5 месец) ми изписаха еутироксин, за да се застраховаме, че няма да стигне и мине 3, което вече е притеснително и опасно.
Разбира се след като родих всичко се нормализира и спрях приема на хормона.
« Отговор #510 -: Ноември 08, 2019, 12:24:20 pm »
Кукапетъл пожелавам ти скорошен успех! Помня те и аз преди 2 години пишех в тази тема.
« Отговор #511 -: Ноември 08, 2019, 13:16:10 pm »
 Момичета имам нужда от съвет.
ТСХ ми се е  сринало. Явно за това са ми топлите вълни и днес ми е 19 ден от МЦ няма и помен да ми се покачва БТ. Тестовте  за О са с изключително бледа втора черта.

Та... до преди двата трансфера си пиех 1/2 еутирокс 25  и поддържах ТСХ около 2
 След трансферите беше скочило на 4.1 ендото ми коригира на цяло хапче еутирокса и той падна на 0.46.
 Едва я убедих да ми препише друга  доза. До сега редувах един ден 1/2 еутирокс 25, един ден цяло еутирокс 25 ( Била съм в началото на цяло еутирокс 25 когато ми откриха Хашимото ТСХ ми изчезна на 0,02 та знам какво щеше да стане. Тя се запъна, че идват студени месеци и ТСХ се качвало да съм продължавала да пия по цяло хапче.Добре, че склони)
  Да обаче се не траят тия вълни и температурата под мишницата ми едва удря 34-35 градуса ( БТ около 36.40 ). Днешният ми ТСХ е 0.15 при стойности на лабораторията 0.27-4.20
 И сега се чудя каква доза да взимам? Да пия по 1/2, а един път или два пъти в седмицата цяло хапче... дали е редно?

И другото нали си самопреписах витамин Д.
След прием на 10 капки Вигантол на ден,
Омега 3 ( и в него има вит Д)
плюс по 3 хапчета от FH pro 
Д-то се качи на 39.62. Тествах го 20.09.19г. и ендокринолога искаше да пия по 8 капки на седмица щото съм била стигнала вече минимума ;-) .
 Днес  вит. Д-то е 40.09 .... след прием на по 6 капки Вигантол всеки ден ( не я послушах да пия само веднъж седмично) и по 3 хапчета FH pro. Та връщам се към схемата по 10 капки :-( ... аз си мислех, че има опасност да се предозирам, а явно не го усвоявам :-(
« Последна редакция: Ноември 08, 2019, 13:36:10 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #512 -: Ноември 08, 2019, 14:07:29 pm »
Хрис, за другото не мога да помогна, но като човек живял 5 години в Англия, знам бая за витамин Д. Той най-добре се усвоява когато се приема с витамин К, даже в Англия ги продават комбинирани. Тук говоря за случаи когато няма някакъв проблем с усвояването от сорта на тези мутации, за които пишат момичетата. Та ако Вигантола не е комбиниран, и няма в Про-то, е хубаво да си всемеш нещо с витамин К. Само му виж противопоказанията, защото аз примерно не мога да го приемам заради разширените вени.

Вистал, благодаря ти много за информацията. Аз все пак използвах едно направление от бременността и пуснах ТСХ, та ще видим какво ще излезе. Само трябва да намеря кой да ми го извади от системата на болницата  :D

26.09.2019
« Отговор #513 -: Ноември 08, 2019, 15:16:50 pm »
yanicka, във FHpro има вит К1,К2 .в  три хапчета е 40 mcg и не смея да взимам повече.

Сега прочетох листовката на еутирокса понеже са му сменили помощните вещества.  И  ми стават някои неща ясни, защо след трансферите ми скочи ТСХ-то.
 Пише: Лекарства които могат да намалят ефекта на Еутирокс: естроген съдържащи лекарства, използвани като хормонозаместителна терапия по време или след менопаузата или за предпазване от забременяване.
 Що естрофрм изпих.... , що противозачатъчни ... :x . И нито ендокринолога ми е съветвал да увелича еутирокса, нито гинеколога въпреки, че при всяко изписване на лекарства напомням, че пия еутирокс в предвит да не си влияе с други лекарства.
 Е да не съм фармацевт да му се не на види. Трябвали да се уча постоянно от грешки? За това ли даваме бесни пари?

Това за повишаването на ТСХ, а за понижаването е друга бира. Още когато падна на 0.49 казах на еднокринолога, че имам топли вълни и прескачане на сърцето, но никой не ме чува когато говоря знаят едно възрастна си, с ИЯР и това им обяснява всичко.
 А при странични ефекти от предозиране с еутирокс  чета сега: Ако сте приели доза по-голяма от предписаната може да получите - ускорен сърдечен ритъм, тревожност, главоболие, крампи, зачервяване( затопляне на лицето) нарушена менструация, изпотяване, ( написах само тези които ми съвпадат :-( )
 И последно. Погледнах записките си когато намествахме еутирокса 2016 г пак ми беше изчезнал тогава се срина на 0,02( с цяло хапче) и бях стигнала до там, че си мислех, че ще направя инфаркт толкова зле ми прескачаше сърцето :-(  и ми го спряха еутирокса изведнъж и затова беше скочил на 6,12  и в края на годината се сдобих с ендометриозна киста от явно бушуващите хормони... дано не се скопосам сега пак
 Голямо мрънкане от мен, съжалявам не съм виновна аз те хормоните  :wink: :?

*
« Отговор #514 -: Ноември 08, 2019, 15:33:13 pm »
Хрис, пий си вит д както до сега. Добре си качваш и поддържаш.

За ТСХ. Намали си дозата и си запиши час за ендокринолога, при когото ходи Слънцето и при когото и аз ходих.
Това, което четеш е, ако се пият заедно. Има ли 4 часа разлика- тогава е друго. Дори естрогените да намалят действието, то тогава защо после не се нормализира. Ти се изследва след като беше спряла.
Не мисля, че ниското ТСХ може да ти предизвика ендометриоза.
Явно ти идва голяма дозата. На мен като ми беше 0,001 имах също топли вълни и подобни. Сега е 0,4 и съм ок. Организъм. Ти не си приела по-висока доза, поне не в смисъла на листовката- да си се объркала и да вземеш двойна доза.
Това, с твоите години, не мога да го рабера. Да си на 45г- хубаво, ама... Същото е ако имаш наднормено тегло и дори зъб да те боли- от килограмите е.
Намери си лекар, да ти направи и ехография и скоро започвате в Турция.

Кукапел, радвам се, че си по-добре. Ще отнеме време да се почувстваш като преди, но поне лошото се размина.

Момичета, каква е тази мода на трансфер на 2 ембриона с 3-4 дена разлика? Знаете ли защо е така и какво цели?
За себе си се надявам да мога да го спра след като родя.
*
« Отговор #515 -: Ноември 08, 2019, 15:53:08 pm »
Хрис,аз май съм ти предлагала и преди лекарката .Много е читава жената,отиди наистина.То не ти и остана много време,тръгвате скоро.
*
« Отговор #516 -: Ноември 08, 2019, 16:28:13 pm »
Хрис, смени си ендокринолога и си нагласи дозата.Съгласна съм за естрогените, не пречат на щитовидната, спокойно.Аз с ниската доза бях с абсолютно същите симптоми.Сърцебиене, чак си усещах сърцето в гърлото, стягаше ме гърлото, топли вълзни въобще беше ужасно.

« Отговор #517 -: Ноември 08, 2019, 16:42:36 pm »
 Павла,  за вит. Д-то мисля по 10 капки много ли ти се струва?
Иначе за естрофема имах 2часа разлика от еутирокса. И когато ТСХ-то ми излезе 4.1 все още приемах медикаменти.
 Благодаря ви момичета, че продължавате да ни помагате  :bighug: Това значи много за нас  :bighug:
« Отговор #518 -: Ноември 09, 2019, 20:24:29 pm »
Здравейте, момичета. Приемали ли сте имуноглобин привиген 2.5г и от къде сте го купували?
« Последна редакция: Ноември 09, 2019, 20:26:30 pm от Nelita90 »
*
« Отговор #519 -: Ноември 10, 2019, 15:17:31 pm »
Здравейте момичета. Много неща са се случили напоследък. Само последния месец е бил толкова емоционален за всички. Съжалявам за лошите новини, но виждам, че се държите далече от отчаянието. Поклон пред силата на духа ви. Поздравления за сватби и рождени дни от мен с най-сърдечни прегръдки.
Аз вече ви споделих, че пускам документи за фонда, а дори вече и номерчето ми наближава. Този или другият понеделник ще ми го публикуват. Ако продължава с това темпо до края на януари ще имам и резултати, надявам се да са положителни.