0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #380 -: Октомври 30, 2019, 07:08:43 am »
Кукапетъл силно стискам палци за днешната пункция. Да са качествени всички яйчица и да всички до едно да се оплодят. Чакаме да минат нещата и да ни държиш в течение. В Щерев масово изписват протеин на прах, тъй че ако не ти изпишат ти попитай. Силно вярвам и се моля това да е успешният ви опит. Ще си починеш този месец и после да си прибираш хубавите сладоледчета   :bighug:
Нелита страхотен резултат. Всичко ще бъде наред, мисли положително. Повтори теста пак и нека се е утроил резултата. Много късмет и на теб.
Крюела като гледам тая С доста са му добри показателите, но и аз съм на мнение да пуснете още една контролна след месец някъде другаде. При нас също имаше разминаване в С от Щерев и Надежда. Успех и на теб и съвсем скоро да се преместиш в бременната тема.
Лина  :bighug: да но се случат пак бързо нещата. Тялото, казват помни и те чакаме при нас.
Късмет и на другите момичета които пропускам.
*
« Отговор #381 -: Октомври 30, 2019, 08:33:41 am »
Kукапетел, стискам палци за хубави яйцеклетки!

« Отговор #382 -: Октомври 30, 2019, 09:41:34 am »
Вече трябва да е минала пункцията на Кукапетел. Чакаме да се посъвземе и да пише са каже как е минало 🤞
*
« Отговор #383 -: Октомври 30, 2019, 10:36:23 am »
Ето! Започва листопад от положителни тестове и високо ЧХГ.
Нели, чесито ти първо хубаво ЧХГ. Хайде чакаме и утрешното да е такова - двойно, тройно...
Kukapetal, успешна и плодотворна пункция.

Аз имах два много натоварени дни. И стигнах до извода, че трябва да си наема секретарка, за да ми води изследванията, че иначе няма начин да се оправя.
Вчера бях в ин витро клиниката. Хубавата новина е, че матката ми вече е чиста. Обаче изобщо не е започнала да се прибира. Освен това докторката ми каза, че в момента яйчниците ми били като отвързани бесни тийнове и правели каквото си искат - демек в единият имаше 21 мм фоликул, а в другият 30 мм. Опитах се да я разпитам за тоя големият какво прави там, но тя каза че в тази ситуация е безпредметно да коментираме. Преглед трябвало да се направи след първият цикъл. Така че чакам сега. Пусна ми и един куп неща за изследване, сред които АМХ.
Отделно говорихме за ин витро или някакъв друг АРТ, но се оказа че при мен някакъв друг не може според испанските закони. Понеже съм с наследствено бъбречно заболяване, мога да правя само ин витро със селекция на ембриони. Трябва да си направя генетична карта и само с нея могат да направят селекцията, като ще търсят само грешният ген който имам за бъбреците. Хубавото е, че тази селекция е безплатна. Лошото е, че аз това не мога да го приема. То ако на мен ми бяха направили селекция, изобщо нямаше да ме има. Нито пък повечето хора от семейството ми. Против разбиранията ми е това и затова ще търсим друг път, ако не стане спонтанно. Все пак имаме замразени ембриони, а и в България със сигурност ще ми направят инсеминация.

Тази сутрин ходих до лабораторията за да нося пробата на мъжът ми за някакви изследване на семенната течност. Оказа се, че от същата проба могат да направят и спермограма, така че сега чакаме резултат. Моите кръвни не можах да ги пусна, защото трябваше да платя над 700 евро. Само АМХ е 35 евро. Та довечера ще ходя да се моля на частната ми гинеколожка да ги пусне през застраховката ми, иначе не знам как ще стане. При нея ми е и резултата от микробиологията, който чакам с нетърпение. Към тези кръвни ще влюча токсоплазмоза, листерия, витамини Б и Д.

Забравих горе да напиша, че докторката от ин витро клиниката ми каза, че в документите от болницата пише, че са взели клетки от кожата на бебето за изследване, но нито някой ми е казал, нито има резултат. Така че и с това трябва да се занимавам.

И сега в главата ми е тотална каша. Дано след прегледа довечера да стане по-ясно къде съм. Аз така както ги виждам нещата, не можем да започнем опити преди матката да се е прибрала и да имам поне един нормален цикъл. Тези доктори откъде го измислиха този един месец - не знам.

Спирам да пиша. Слънчев, усмихнат и успешен ден на всички!

Последно въпрос към Павла. Някъде по темите снощи четох, че прогестерона се секретира (не знам дали това е правилната дума) от надбъбречната железа. Аз като имам бъбречно заболяване и деформация на бъбреците от кистите в тях, дали няма да имам и проблем с прогестерона?

26.09.2019
*
« Отговор #384 -: Октомври 30, 2019, 11:16:15 am »
Прогестерон се синтезира от надбъцреците, но основно е от жълтото тяло и плацентата.
Ти кистозна болест на бъбреците ли имаш? И двата ли са засегнати? Какво ти е засегнато?
*
« Отговор #385 -: Октомври 30, 2019, 11:19:21 am »

Ти кистозна болест на бъбреците ли имаш? И двата ли са засегнати? Какво ти е засегнато?

Наследствена бъбречна поликистоза, като са засегнати и двата бъбрека с множество кисти, като има единици по-големи. Имам кисти и в черният дроб. Кръвните показатели за бъбреци и черен дроб са ОК. Последно са изследвани през юни.

26.09.2019
*
« Отговор #386 -: Октомври 30, 2019, 12:03:16 pm »
Не знам. За прогестерона съм се обяснявало нещо, но аз обичам :oops:
Този 30 да не стане киста? Трябва да го проследиш.

С риск да изглежда като месене в убеждения, аз на твое място бих направила всичко, за да спестя тази бомба на детето си. При теб за сега е ок, но при него може и да не е.
Дъщеря ти има ли?
Изследвай се. Дано да не си с доминантно унаследяване.
*
« Отговор #387 -: Октомври 30, 2019, 12:29:14 pm »
Днес ще питам моята докторка за тези 30 мм. Като ме преглеждаха с вагиналният ехограф, точно там къде е туй голямо чудо много болеше. А иначе в нормално състояние не ме боли, нищо че например си усещам овулацията без проблем.

Ами принципно си права, но просто ми е грозно представено. И какво ще правят с негодните според тях ембриони, ще ги хвърлят ли? Ей това забравих да питам. Защото аз ембрионите си ги приемам като бебета и не мога да си представя, че ще ги хвърлят в боклука, защото имали грешен ген.

Дъщеря ми засега няма проблем с бъбреците, но то така или иначе се проявява в по-късна фаза. При мен е открит около 11-годишна възраст. Преди това не е имало проблем. При баща ми на 20 са го открили, нищо че и дядо ми го има, тоест бил е проследяван.
И в тоя ред на мисли трябва да намеря доктор, който разбира и да питам дали дефектен ген означава непременно развитие на поликистоза, или това че го няма този ген е гаранция, че няма да се развие.
Иначе за унаследяването ще се изследвам.

26.09.2019
*
« Отговор #388 -: Октомври 30, 2019, 14:29:00 pm »
Снимка, доста философско и не много рационално е.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-q61-3/%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B0

Това намерих на български. Обмисли добре, но ако можеш изв ъф н емоцията. Не е казано, че днес трябва да решиш.
Не си ли изследвала детето до сега?

Успех на всички!
« Отговор #389 -: Октомври 30, 2019, 14:50:28 pm »
Ето ме и мен. Мина пункцията, 13 яйцеклетки, нещо не ми звучаха обнадеждени, дано аз да си въобразявам, но казаха, че ми изписват кринон за 3 дни, ако не са много подходящи за замразяване ембриончета, ще ми ги върнат сега. Ще пия протеина, имам силни болки. Незнам как ще сложа кринона, че и да ходя час с него. И още една мъка тая, мъжът ми имаше въздържание само 2 дни, другият вариант беше да са 5 дена и половина, но всеки път след по-голяма пауза са зле нещата. Аз го подтикнах да действа, да не е така голямо въздържанието.
Благодаря, че ме мислите!  :bighug:
*
« Отговор #390 -: Октомври 30, 2019, 15:02:40 pm »
Не си ли изследвала детето до сега?

Правен й е един ехограф когато беше на 3 месеца. Казаха че трябва да започна да я следя когато навърши 12 години. Това и в България и в Англия. Като в Англия следенето е просто смешка. На мен за 6 години там и 1 бременност са ми правени само едни кръвни и една ехокардиография. Трите разговора с доктор не ги отчитам изобщо.

Тук мисля, че е същото защото до 19-та седмица все още нямах записан час за нефролог въпреки че пищях на всеки преглед за честите ми уринарни инфекции и че ме болят бъбреците. Изобщо никой не го отчита това като някакъв фактор за каквото и да било. Вените ми са в същият клас, че за там даже ми казаха, че нямам нужда от лекар.

26.09.2019
*
« Отговор #391 -: Октомври 30, 2019, 15:06:38 pm »
Кукапетъл,утре ще ти кажат колко оплодени имаш нали?Дано се развият добре и да имаш и за замръзяване и свежи.Относно кринона,аз не вървя с него,слагам го и си лягам,така вече три месеца.Много малко пада ,нямам проблеми,а щом имаш болки хич не ходи.Лягай си,пий и повечко течности и но щпа,кофти е,мен ме боля зверски ,ама за два дни мина всичко.Чакаме те утре с добри новини.
« Отговор #392 -: Октомври 30, 2019, 15:13:24 pm »
Дано, Слънчицето! Чакам ги утре с информацията! :*
« Отговор #393 -: Октомври 30, 2019, 17:48:23 pm »
Кукапетел, супер, ще стискаме палци!
*
« Отговор #394 -: Октомври 30, 2019, 17:55:19 pm »
Кукапетал, браво на теб- геройче. И аз съм лежала с кринона имало е и пъти съм излизала с него за работа. Ефекта беше че в 13 или 14 седмица ме позачисти АГто и извади парченца. Не болеше , нито беше особено неприятно. 
« Отговор #395 -: Октомври 30, 2019, 18:57:44 pm »
Еличка, честита бебка! Да ви е жива и здрава!

Нелита, честито, утре чакаме поне двойно ЧХГ!

Кукапетъл, много стиснати палци за теб.

Аз днес минах при др. Калчев, според него е заради ПКЯ. Има теория,  че лигавицата ми е готова преди овулацията, а като настъпи О, вече е презряла и затова се проваля инплантацията, но това защо не беше така с първите две бременности не знам... Пусна ми още неща да изследвам за придобита тромбофилия, за да сме сигурни, че не е това, чакаме утре спермограмата и ще започваме добавки за 3 месеца, за да се опитаме да регулираме цикъла... Засега това е плана.

« Последна редакция: Октомври 30, 2019, 18:59:24 pm от HELIANTHUS »
*
« Отговор #396 -: Октомври 30, 2019, 19:05:52 pm »
Супер си, Кукапел. Не ги слушай толкова за качеството. На Михаела също й бяха казали, че не изглеждат добре. Ако си в хиперстимулацияпак ли ще има трансфер?

Яничка, разбирам напълно. Тук е подобна ситуацията.

Хелиантус, може от бременността да са се 'разбутали' нещата. Време за беопсия нямаш ли? Само тока може да се потвърди теоршята с лигавицата. Какви добавки ти даде?

Успех, момичета.
« Отговор #397 -: Октомври 30, 2019, 19:27:10 pm »
Кукапетал, бройката ти е много добра. Моите бяха само 6 и както ти е казала Павла, уж бяха кафяви и с не добър потенциал, но реално 4 от тези 6 стигнаха до 5-ти ден и бяха годни за замразяване. А едното от тези 4, чака да се роди. Така че вярвам, че при теб има много голям шанс и също едно (или повече 😁) от тези яйцеклетки и бъдещи ембриончета ще можеш да гушнеш  :bighug:

« Отговор #398 -: Октомври 31, 2019, 00:42:11 am »
Не знаех, че може да се потвърди, а честно казано, ако може предпочитам да знам дали е това или не отколкото да загубя още незнайно колко месеци в чакане да видим какво ще стане с добавки. Още седмица съм тук , но дали има значение по кое време на цикъла се прави? А и то нали има приготовления, едва ли ще може сега... Добавките още не знам кои са, утре ще знам като стане готова и спермограмата.
« Отговор #399 -: Октомври 31, 2019, 07:05:58 am »
Кукапетъл браво за бройката. Да те успокоя, че и мойте не бяха с много добро качество, но чудеса се случват и трябва да вярваме в тях. За кринона на мен изрично ми казаха да се разхождам след като ги сложа и голямо обикаляне беше в нас. Чакам с нетърпение хубави новини от днес  :bighug: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: