Ето това е моят списък с малкото:
2 малки шишета
5 бодита с къс ръкав 56см
5 с дълъг 56см (ако 56см са умалени- 62см)
6 пижами (ромпъри) памук 56см
4 големи пелени
2 малки
3 долни чаршафа
4 хавлии (новородени се бършат по веднъж в хавлия, а до 6м по 2 пъти. След това е като при възрастни, макар че аз продължавам по 2-3 пъти макс)
2 чувалчета за спане
2 памучни шапки
6 чифта чорапи
2 жилетки
4-5 малки лигавника, но не от най- тънките, че им прогизват дрешките като ядат отначало
За зимните бебета ще трябва и някакво космонавче, но не бързайте от сега да взимате каквото и да е.
Тези неща ги ползвах до към 3м и ми бяха напълно достатъчни.
Другите неща- легло, матрак, протектор, столче/кошничка за кола, количка, редуктор за количка и редуктор за леглото, едно памучно и едно по-дебело одеяло за количката и люлка/ шезлонг.
Бях поръчала и стерилизатор, но само защото беше на страхотна оферта. Иначе бих изчакала да видя как ще се получи с кърменето.
За кърменето си бях взема- 2 сутиена за кърмене, крем на Медела за зърна, подплънки за гърди и протектори за зърна.
После, чак като се прибрахме, взех за АМ, като не се получи с кърменето като хората.
-3 големи шишета (всички бяха стъклото на Авент. Все още съм с тях, само бибероните сменят. Супер практични са)
-нагревател- в началото много практична покупка, но после зареждах шишета на парното и те си бяха с чудесна температура на водата.
-пластмасови дозички за път- все още ги ползвам
АМ- на Хипп комбиотик е все още. Нямал е колики нито ден. Всяко дете обаче е различно.
Май това е в общи линии. Другите неща не са важни. От Лидл и ХМ са повечето дрешки. Ужасно съм доволна и са много качествени. Бях взела и едни завивки, които слагах на дивана, а после под активната гимнастика, от Лидл. До преди месец не ползваше биберон, но сега заспива с него. На стари години се научи. За кърмещите не е добре да предлагате от началото, защото се отбиват. Първите поне 10 дена само на гърда на всяко желание за сукане. То си им личи. Аз 20 дена се измъчих, че и него измъчих, защото не тръгна кърма като хората, но поне коластра си пийна. Аз имах подарък на томи типи close to nature и само тях искаше като биберони и то само в колата.
Другата ми покупка- слинг, но все си решава да да ползва. Не лушайте тези глупости с на ръце и свикването, а си гушкайте децата когата те искат, а и когато вие искате.