Аз не обичам да ми се бъркат. От сега си мисля, че майка ще трябва да дойде за доста време, че мъжът ми е по цял ден на работа, а с малкото и новото ще е схема, поне в началото.
Няма такова нещо, че момченцата се развивали по- бавно. Такова си е бебето. Има и дребни, късички. Вие ако не сте по 180- 200см, какво очаквате. Щом всичко си му се развива нормално не му търсете кусури на детето, както казва лелята на мъжа ми.
Ако може да се направи списък и по него да взимат желаещите е най- добре. Неща, които после ще се занимаваш да продаваш не ти трябват. Аз всяко нещо съм го гледала и чела за него много време и затова мога да кажа, че нямам излишни неща. Това е и едно от предимствата на по-късното майчинство- не си импулсивен и си по- практичен. Не съм взимала нищо импулсивно освен едни чорапки, които се оказаха момичешки после, но си ги носи малкото, а сега ще са за сестричето, ако излезе такова, а и каквото и да е
За помощ- всеки си преценява. Аз помощ не исках. Не е баш само да яде и да спи по цял ден. Може да ви се падне такова, което реве и ака по цял ден и спи, когато няма как и вие да спите. В такава ситуация е хубаво да имаш някой да ти направи една супичка и да ти изчисти, а да не говорим, че може да разходи бебето, а ти да се наспиш. Аз съм коза и отказвам помощ, ако ще да пукна, но си признавам, че понякога имам нужда. Сега ако имахме някой не знам дали бих го върнала- боли ме врата, искам да се наспя, имам и малко работа да свърша, искам да се видим с мъжа ми нормално, да ми е изчистено в нас без моя намеса и тн. Плюсът е, че сега не готвя, но като се приберем и това влиза пак в задачите и тогава най- често зае*вам повечето
Новородено не се целува по лицето от никого! Дори и от майката!