Аз с първата бременност купувах, купувах, купувах и после хвърлях, хвърлях, хвърлях.
Тази смятам да съм скромна, но мога да си го позволя само защото имам сушилня. Та ще взема за началото максимум 6 броя неща за обличане + чорапки. Тоест да мога да сменя бебето 6 пъти в пълен комлект. Нещо връхно за навън, защото ще излиза от ден 0, нищо че при нас като се роди ще е около 15-20 градуса, но сигурно сутрин ще е около 5 до 10.
Не съм ползвала - шапка, ръкавички, лигавници.
Тензухените пелени, които ползвам за подлагане при повиване, кърпа, хавлия, одеало, сенник за количката и каквото още може да се сетите. Едно чувалче за спане. За къпане не ползвам козметика. За мазане само зехтин и то рядко. Кремче за подсичане си правя. Памперси и евентуално една кутия с мляко. Мокри кърпи.
За мен трябва да взема крем за зърна, силиконови предпазители за зърна (не знам как се казват на български), тампони за попиване на кърма, поне още един сутиен за кърмене, нощница за кърмене имам 2 броя, памперс гащи и забравих горе да пиша от на Памперс подложките за преповиване.
Количката и кошчето за кола не ги пиша, защото едното ще го подарят, а другото го имаме от каката. Само като стане на 9 месеца ще вземем голямо столче за кола като на дъщеря ми, което се ползва от 9 месеца до 12 години или височина. То си е голям разход, но има време.
И последно се сетих - чанта за памперси и т.н.
Всичко друго ще купувам само ако се наложи.
И нещо много важно, което трябва да взема в болницата - подарък за каката.
Май се изчерпах