0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тъп въпрос за цветна снимка
« Отговор #20 -: Август 01, 2006, 14:10:44 pm »
Ами на мен ми го откриха при обикновен преглед с УЗ. С лапароскопия се оглежда матката отвън, не отвътре, така че полип не може да бъде открит. По-скоро с диагностична хистероскопия се открива.
*
« Отговор #21 -: Август 01, 2006, 23:14:43 pm »
Lady,

аз имах кратък(3-4 дни) и не особено обилен цикъл. Но през последната година и половина преди да открият полип, това се промени. Цикъла ми стана 6-7 дни и доста по-обилен. Наложи се да мина на нощни превръзки. 1-2 получих и извънциклични зацапвания. Но междувременно ми изписаха и Дуфастон, който пих 5-6 месеца и през този период нямах зацапвания, но цикъла ми стана още по-обилен.
Що се отнася до това какво се вижда на цветната снимка, зависи от това кой каво вижда според мен. Лекарят, който ми я направи, ми каза, че в матката със сигурност има някакво образование-миома или полип. А предната бях на фоликуметрия при него и той не видя нищо. Лекарят, който премахна полипа чрез хистероскопия, още щом ме прегледа на УЗ, каза: 90 % вероятност да е полип. И така и се оказа.

« Отговор #22 -: Август 02, 2006, 23:32:28 pm »
Вадя си старата тема, за да попитам нещо друго и да не отварям нова тема - при полип на матката наблюдава ли се обилна и болезнена менструация, придружена от съсиреци.
Лейди всичко е много относително.Аз имам полип и макар да беше малък 2,4 на 4,4мм ми го откриха на вагинален узи.
А иначе менструацията ми е пълна какафония.Нормално ми е по 7 дена.Засякох че когато ми е по-малко(5 дена) и е само със зацапвания,тогава полипа расте с бясна скорост.А сега когато е повече(стигала съм и до 10 дена) имам ужасно големи съсиреци-колкото половин длан.Може да ми се смеете ,но съм ги мила ,с надеждата да се окаже,че е по-голямо парче лигавица,но неее е така.'
Та затова наесен с песен в Плевен.
Re: спермограма
« Отговор #23 -: Август 05, 2006, 09:22:26 am »
Момичета здравейте,вчера си записах час при доктор Владимиров.
Искам да ви попитам, за да направим спермограма трябва ли някой да ми я назначи или направо мажа ми да ходи и сам да си иска?
 Сега започваме голямата борба и ходенето по мъките  :( , и не сме правили спермограма.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #24 -: Август 05, 2006, 17:12:15 pm »
Щом сте при др Владимиров, изчакай си първия преглед. Предполагам, че тогава ще се уговорите с др Тачева за спермограмата - кога ще й е удобно според графика.
« Отговор #25 -: Август 07, 2006, 08:45:16 am »
Благодаря ти много за отговора, лейди ще те послушам,май така ще е най-добре :)