Лято, в интернет пише, че и фолиевата може да е токсична. Не вярвай на всичко, което четеш из всякакви сайтове. Витамин Д, А и К са с опасни при предозиране, но за тях трябва да се взимат големи количества в продължение на много време. Подготовка за бременност и взимане на пренатални и след това витамини за бременни само би помогнало. Друг въпрос е, че с храната не можем да си набавим всичко вече. Прословутата фраза An apple a day keeps the doctor away е от началото на 20в, в началото на 21 трябва да изядем една количка ябълки, за да си набавим същите неща. Аз не обичам безразборното пиене на витамини или каквотото и да е, особено "ей, така да има". Подготовката за бременненост обаче е друго нещо.
Относно децата- характер е. Близнаци, а различни. Имам познати с близнаци- единият е много внимателен, отбран, с отношение към дома и родителите си, а другият е пълен нехранимайко. Не се опитвай да мислиш, че детето ТРЯБВА нещо си. Ти го възпитаваш според детето, а не според теб. Единствено му се възпитава отношение към околните, насочват се интересите и го учиш да е пази, другото е характер и нрав. Предимството на късното майчинство е, че си е нагледал на болни амбиции, абсурдни очаквания и подобни грешки. Не мисли за нероден Петко. Имайки живо и здраво дете ще се наместят нещата след това. Голямата разлика е хубава от гледна точка на разбирането, но и аз съм на мнение, че едното дете не трябва да бъде ощетявано за сметка на новото, но и да не му се дава всичко както преди, защото все пак вече не е сам.
Колко време ти беше цикълът на теб? Не ти ли е рано да ти идва?
Хелиантус, поне е в добри ръце миличкото хайванче.
Стискам силно палци за всички! Късмет, момичета!