Привет!
Слънчицето, сърдечни поздравления. Скоро да минава и този цикъл, а следващият да донесе успех.
За ОГТТ- правих го през април. Не го направих како трябва де, но пак показа не добри резултати. Накараха ми се, трябвало веднага като стана да ида в лабораторията. Отвърнах им, че те в 5 часа едва ли ще дойдат заради мен само, тъй че няма шанс да ме изследват по правилата. Аз бях сутринта в 8 в една лаборатория, в която не можаха да ми вземат кръв. Но ми разтвориха глюкозата. Бях в ДКЦ 7 в София, че е срещу нас и наистина се стига бързо. От там ме пратиха в МБАЛ 5 да ми сложат абокат и от него да взимат 3 пъти, но в болницата отказаха. В поликлиниката сторнирахме плащането и в 10 успешно стигнах до свястна лаборатория, но както казах ми се скараха, че съм закъсняла. После ми се скараха, че глюкозата ми е разредена прекалено много, а я разредиха в предната лаборатория и мериха количеството вода с колбички някакви. На снимката е резултата и понеже съм с фамилна обремененост ме сложиха месец на диета. След диетата взех да прималявам за сладко- световъртеж и причерняване + глад за сладко. Като хапна една вафла и всичко си идва на място. Една приятелка (работи в бърза помощ) ми донесе веднага глюкомер. Мерим и... захар 2,8. Следваща захар 8,6. Ходих при ендокриноложката отново и ми изписа глюкофаж, пих го още месец и другият месец ще ида на преглед. Друга приятелка (специализант във ВМА) ми обясни, че явно съм отпушила жлезата и тя "почнала да го фъска като луда тоя инсулин", а понеже аз сладко не ям, а ми махнаха тестените от менюто и съм разбъркала всичко. Но сега се чувствам добре, явно ритъмът се е възвърнал. Все пак контрола през септември ще има.
Днес бях при доктора- говорихме надълго и широко. Повече от час стоях в кабинета. На ехографа всичко беше добре, видя жълтото тяло в левия яйчник и по още 4-5 малки фоликулчета във всеки. Лигавица 7,4мм, без кисти или други забележки. Каза да си купя от тези тестове за О, които са за многократна употреба със слюнка, тъй като били много по-надеждни- Fertile focus. Изписа примолут-нор. Каза, че ще отложи цикъла, а ако има бременност ще помогне. Няма да ги пия повече от 5 дни и то само ако ги намеря. Аз искам да отложа с 3-4 дни, а не с 2 седмици, тъй че 5 дни ми стигат. Въпросът е, че ги няма в аптечната мрежа. Много били търсени и свършили, а складовете ги отказвали, защото производителят имал някакви промени. Нови изследвания няма да пускам, евентуално пиклив тест около датата. Но само ако много се тормозя от резултата.
Весело лято на всички, краят му да донесе повече добри новини на всички ♥