Да, вероятно за вас е странно и дори безотговорно да си разбутвам хормоните. Особено с оглед на това, че някои от вас имат проблеми с тях, а аз явно умишлено си ги търся. Дори може и наистина да е така. В крайна сметка и аз не знам точно какво искам. Тоест искам бебе, но не на всяка цена. А и като добавим, че при появата му ще се наложи всички доста да променим начина си на живот не виждам защо да не си позволя еднократно и може би последно за следващите 2-3 години да прекарам отпуската си без притеснения. Имам нужда да се отпусна, тъй като от септември ме очаква много работа. Ще пропусна рождения ден на детето през октомври, а и едно от състезанията му. Всъщност състезанието е на рождения му ден, но тогава са и изборите за местна власт и аз ще съм част от екипа на един от кандидатите. Щото ако не влезе и аз оставам без работа, тъй че трябва и аз да се постарая. Работата по избори е 2 месеца, но е денонощна почти. Та след морето застъпвам и няма мърдане. Ако има междувременно и бременност следващите няколко години ще са доста напрегнати, тъй като лавирането между работа, майчинство, тренировки и състезания, личен живот ще ме изцедят. Поне сега да се възползвам. Особено след последните няколко години- съпругът с алкохол, мама с рак. После наследствени разправии- брат ми искаше да изгони сестра ми от наследственото ни жилище, бихме се, викахме си полиция и какво ли още не. Ми иска ми се и аз да видя бял ден. Тъкмо малчо е вече по-голям и самостоятелен, една почивка искам като почивките да е- без домашна работа, местене на местожителство, болници и лекари, смяна на памперси за възрастни, ревящи или слънчасали малки деца (имат си своя чар, но все пак) и пияни съпрузи. То и според мен ще е късно за дуфастон, утрогестан или нещо подобно което е прогестерон и може да се пие и при бременност. Затова пускам тия изследвания, поне малко да насочат.
Ми според мен дори и в четвъртък ще е рано за ЧХГ, може би. Според моят календар (приложението от телефона), който смята средноаритметично последните няколко Ц плюс дължината на ЛФ и О тестовете (но ми вкарва О на положителен тест, а тя е по късно малко) цикълът ще е на 06.08. Само дето календарът вкарва и пропуснатият цикъл в изчисленията си, тоест датата варира около. А ако приемем, че отново е на 25 дни датата му се очаква на 04.08. Предвид, че не знам с точност последната О, но ЛФ ми е твърдо и непроменливо 12 дни пак излиза Ц между 04. и 06. Ако ще е на 04. има голям шанс да не дойде и изследванията да са верни, но ако ще е на 06. МАЙ сме изпуснали бебеправенето, а пък изследването само може да покаже спад в прогестерона и съответно спокойно да пия лекарства. Днес го казвам за пореден път- в главата ми е каша, объркана съм, смутена съм. Искам резултати, незабавни, за да съм спокойна. Това с бебеправенето по план е голям психически стрес. Винаги съм се чудела какво значи да плануваш бременност, тоест защо на запад толкова го практикуват, а навлиза и у нас. Струвало ми се е нелепо да се отлага до точният момент. И сега ми се струва още по-нелепо. Но нали годинките, та няма да чакам и на провидението. Съжалявам ако ви натоварвам и разбирам, че не сте съгласни с мен, но аз си имам своите съображения да не се отказвам от едното за сметка на другото. И уж гледам да не дълбая в подробности, но все изписвам по 5 страници само с един пост тук.