Авокадо, салати, зеленчуци, кюфтета, бобовите са много полезни- ще го балансираш. Не карай само на картофи
Питай, много добре звучеше.
Тери, не само не са се вдигнали, ами и паднаха, че и ТСХ падна в началото на бременността. Тук еднокринологът, в България, а и всички други лекари ми казаха, че въобще не трябва да обръщам внимание на антителата. Вчера и лекарката, която видях ми каза, че те не преминават плацентата, така че въобще не ни интересуват.
Понякога трябва да се месим. Трябва да задаваме въпроси и да изискваме логични и смислени отговори. Тъй като не сме репродуктивни специалисти не можем сами да преценим лечението си, но можем да бъдем критични към назначенията си. Аз най- добре си познавам тялото и с знанията, които имам мога да преценя дали дадено лечение е подходящо за мен. Протоколното, "защото така" и за да покрием всички бази- не е нито отговор, нито нищо. Поискай, за да ти се даде. Питай и ще се стигне до верния отговор.
Маги, кортизолът е на надбъбреците. За черен дроб се изследват трансаминазите- АЛАТ, АСАТ, ГГТ, АФ (алкална фосфатаза), албумин и протромбиново време. Сигурно има и пакети, а и изпускам нещо.
Тази диагноза с пропускливите черва е малко като алкализация на организма. Поне на мен така ми звучи, но и никога не съм се интересувала.
Сега се сетих. Тери, ти тествала ли си се за непоносимост към храни? Хубаво изключваш разни неща, но не знаеш от какво ти се раздразват червата (ако е същото като пропускливи. Ще попрочета)? Аз си правих изследване преди 2 години и се оказа, че имам непоносимост към картофи, целина, пиле и разни други странни неща.