Хелиантус, виж Джулия. Забременя от 3ия месец. Тоест хора без проблем със забременяването, след спонтанния си мисля, че й отне поне година, за да види двете черти. Не знам така се получава, до 1 година опити без резултат е "нормално". Вие нямате проблем, но пустия му шанс от 25%. Няма как да не приемеш резултата зле, то всяка от нас на първия месец опити е била разочарована, че не е станало. Ще стане, но дано не отнеме време, колкото на Джулия.
Маги, каза нещата, които аз не смея да кажа, защото обичам мъжа си. Ровя и търся проблеми в себе си, за да си кажа: "Лоша е спермограмата и не са добро качество ембрионите". Защото в моето съзнание, при липса на проблем по законов път да правя АРТ, пътят е следния: инвитро, ако не става, с донор и чак тогава опция осиновяване. И ровя, дълбая, вадя зъби, сливици, каквото трябва, само за да намеря проблем в мен. За да не стигна до моментът, в който ще си кажа: "Проблемът е в него", защото ако е в него и не става, отивам на следващата стъпка. За следващата стъпка имаме разминавания, които вчера уточнявахме. Тръгнах да разказвам какво сме си говорили, но се усетих, че е редно да уважавам малко личното пространство на семейството ни. За първи път ми е междудругото
Може би вчера много остро реагирах като видях този 1% морфология. Разликата между мен и него е, че той бил, чел, че не се знае колко реално информация за оплодителната способност носи морфологията. Докато в моите очи, тя дава образ на качеството на сперматозоида, независимо бърз или бавен е. Вчера той каза нещо, което преди не приемаше и не му харесваше, ако го намекнех аз. Каза, че просто е оставил тази битка на мен, че аз съм правила всичко, че не е чел достатъчно, че вие сте ми били много по-полезни от него и че е допуснал да съм сама в това, а той основно да дава материал в стаичката и да ме кара до клиниката. Предполагам спада от 1% и разговорът, който сам той започна за осиновяване/донор, говорят за това, че осъзнава сериозността на нещата, които правим. Това, че имаме 4 ембриона, нищо не значи. Докато нямаме родено дете, ние дете нямаме.
Днес сме при д-р Мели, ще си занеса и моята папка. Тя все ми повтаря да я прегледаме отново, че може да се пропуска нещо и ще се възползвам. Само да не се разрева в кабинета, че ми държи влажно от разговорите, които водихме вчера.
P*S* Мише, ти пак си ми успокоение. Спомням си, че и Митко имаше подобен спад по едно време, пък тумбачето ти е пълно сега. Отъпка пътя ти и доказа, че става, когато е писано, независимо от минималните шансове