0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #880 -: Юли 02, 2019, 17:54:10 pm »
Човек по един или друг начин е преживял някаква загуба. В такъв момент ти си емоционално и психически сринат, какъв позитивизъм може да има в теб. То не е да щракнеш с пръсти и днес е било, а утре да станеш и все едно нищо не се е случило. Болката остава, спомена също и вече от теб зависи как ще продължиш за в бъдеще.
Тери, хайде да няма грам бацил и при Мишо да има подобрение. Аз при двете инсеминации гледах как СГ на Гошо слиза надолу, а като пускахме при Д-р Димитров беше по зле, чак лошо ми стана, а го изкараха с нормозооспермия. Или всяка клиника си има свой критерий или нещата при него се влошиха. Ама гледай пък накрая каква я свършихме, бебешка ☺️
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #881 -: Юли 02, 2019, 19:18:18 pm »
Д-р Мели не се познаваме лично, допитвала съм се до вас за някои неща, но просто искам да ви кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ, за това че сте такъв човек преди всичко. Няма причина просто го казвам, защото така го чувствам, защото всеки път отговаряте адекватно на всичко и помагате безусловно. Продължавайте да бъдете такъв човек. РЕСПЕКТ!
Благодаря за добрата дума, Слънцемое! Това ме кара да вярвам, че нещата, които правя в последните 15 години, имат смисъл. :)

И психолозите разсъждават по темата за позитивизма. Ето една статия Невротизъм от позитивизъм.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #882 -: Юли 02, 2019, 20:21:28 pm »
Д-р Мели, с Мишо сме си говорили и сме се чудили преди 14 години какво Ви е накарало да станете част от Зачатие при положение, че си имате син/ове. И просто сме замълчавали, защото отговорът е ясен.
Момичета аз пак се яхвам на  живота по график Реших да ида на зъболекар, уж за преди тансфер. Зъболекарят ми отказва да оправя един мъдрец. Преди 3 месеца му оправях при друга лекарка кариес и днес пак има кариес. Според него трябвало отдавна да се извади. И така но време сякаш не оставеше. Все се борих с бактерии и не исках да отварям рана, от която да влязат още, защото аз много трудно минавам през вадене на поникнал зъб. Ад същински. И така до днес. Чудя се какво да правя. Ако е чиста микробиологията, ще търся зъболекар да го оправя. Ще търся зъболекар, който ще се навие да сложи и корона на такъв зъб. Короната е с някакви силни лепила, не знам ще е ок ли да го правя. Но не мога да си позволя да планувам бременност и по някое време на бременността зъбът да е за вадене.  Или ако има време вадене, или временно решение с корона.
И дойде ред на спермограмата. 1% морфология. Никога такъв резултат не сме виждали. Преди ревях и се тръшках, че 3% бяха близо до 0. Август месец беше с морфология 6%. И на фона на тази микробилогия има най-добрата подвижност досега: 37% подвижни, откоито 20% бързи.  И общо количество 160млн. Разбирате, че ако беше с морфологията от 6% и вкъщи щяхме да имаме шансове. И аз го попитах: "Какви добавки пиеш сега?" и той "Никакви"  8O 8O 8O "От доста време никакви". И стоя и се чудя, момичета, аз кога си спрях добавките. Сигурно е имал някакви негови причини. Реших да не коментирам, защото нямаше как да не прозвучи като обвинение, а не целях това. Като се прибрахме вкъщи, той вижда, че съм притеснена много от тази морфология и ме пита: "По кое време мислиш, че трябва да си подадем документите за осиновяване" и аз казах: "Дано не се стига това, но преди това не е ли донор?" и се оказа, че имаме различно мнение по въпроса. Не го обсъдихме, защото започна разговора на крайно неподходящо място (на 5 метра от майка ми) и не смея да говоря с него. Казах му, че сега отиваме при д-р Мели, започва сериозно добавки и се борим за всеки процент. И премълчах това, че не виждам в животът си път, в който имам яйцеклетки, имам чиста микробиология и не се боря да усетя да расте живот в мен. Не мога да си представя да имам шанса да отгледам дете от бебе и да не го направя. Гените не ме интересуват, мое, на съседката, но искам бебе, искам количка, искам памперси. При осиновяването рядко имаш това. Но първо се борим за всеки процент и трябва да започна много да вярвам в малките снежковци, защото засега са най-добрия ни шанс.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #883 -: Юли 02, 2019, 20:40:16 pm »
Тери, първо за зъба. Кой ти наговори глупостите с "лепилата" и коронките? Коронки и всякаква ортопедия се лепи с цименти или композити. Първо- 8ми зъб е безсмислено да се лекува. Ако е само кариес, тогава защо ти е коронка? Ако е много разрушен- вадиш. Ако не- да се изгради консервативно с овърлей или композит. Второ- няма проблем да се вади зъб, да се лекува зъб или да се прави каквото и да е на зъб по време на бременност. Трето- намери си зъболекар, който работи с кофердам и който е навит да ти лекува 8мия зъб.

За Мишо. Не знам какво да ти кажа. Мъжете са големи говеда понякога. Как ще спре всичко? Защо? Не му натяквай, но го питай. Какви са тези мисли за осиновяване при здрава жена и лоша спермограма, но налични сперматозоиди? Избийте си тези мисли! Хората обръщат света за едничка Я или един единствен сперматозоид. Трябва да поговорите сериозно обаче с Мишо за цялостния подход. Ти с твоето премисляне и постоянно вглеждане в себе си и той с абдикацията си от целия процес.
*
« Отговор #884 -: Юли 02, 2019, 20:53:48 pm »
Ох,Тери...Наистина не знам какво да кажа..
Само не му натяквай,аз на моя мъж му пилих много,че той беше инициатора да отложим бебето с около година,ами изговорих много злобни неща,добре че той е по-добър човек от мен.Кофти е ,знам как се чувстваш,не го оправдавам ,но има явно свой си подбуди.
Всеки си изживява по свой начин нещата.Но разговор трябва да има.
*
« Отговор #885 -: Юли 02, 2019, 21:03:18 pm »
Зъбът точно преди трансфер не ми се ще да го вадя именно заради бактериите и това, че си е локална инфекция и ще вдигне НК клетки в периферията. Не ми се рискува. Ако е кофти микробиологията, махам веднага. Ако е добра: оправям кариеса и търся временно решение за една бременност време.
Нямаме ли някой стоматолог във форума, всякакви сме се събрали, няма ли да се обади някоя :D :D
Няма да му натяквам, той е много отговорен човек по принцип, не абдикира, участва в процеса. Знам, че отдавна искаше да си почине от лекарствата, защото ги пиеше дълго време без почивка, но и д-р Мели му каза, че първо иска нова спермограма преди да му позволи да ги спре. Но явно сам си ги е спрял. Няма да питам изобщо защо. Криво ми е да задавам въпроси. Слънчицето е разказвала каква вина изпитва заради женския фактор и предполагам същото важи и за мъжа в двойката.
*
« Отговор #886 -: Юли 02, 2019, 21:07:18 pm »
Тери,(въздишка) мъжете са ни най-любимите и най-противните същества. Добър подход имаш, голям човек си! За съжаление мъжете лесно се предават, лесно спират лекарства , добавки и всичко, което не им се иска , на тях самите като храна цигари и тн. Те дори не се осъзнават...Ще се вдигнат % , но всичко това ще са разговори и толеранс от твоя страна. 
« Последна редакция: Юли 02, 2019, 21:17:55 pm от Lina88 »
*
« Отговор #887 -: Юли 02, 2019, 21:22:26 pm »
Даам,имала съм тежките си моменти,чувствала съм се непълноценна,особено когато свекито видяла бившата му приятелка бременна.
Най не понасям погледа му след всеки неуспех,последно беше сега,гледа ме тревожно,гали ме по главата и пита как съм,преди два дни пита защо не плача никога,задържам ли емоции,какво чувствам и тем подобни.
И на Мишо не му е лесно,ако ще задаваш въпроси,да е отдалеко и меко,защото на нас виновните ни е лесно :wink:
« Отговор #888 -: Юли 02, 2019, 21:47:03 pm »
Момичета ЧХГ- 2474,41 предишния в събота 647,84
*
« Отговор #889 -: Юли 02, 2019, 22:02:33 pm »
Супер резултат, Джули. Чудех се кога ще пишеш. Пу-пу. Кога си на АГ преглед?
« Отговор #890 -: Юли 02, 2019, 22:09:40 pm »
Не е ли много високо за 4 г.с 5 д.
*
« Отговор #891 -: Юли 02, 2019, 22:15:06 pm »
Тери, след определен период от време двойката трябва да гледа на себе си като едно цяло.Да спира самосиндикално добавките ми е свръх.Ти си права и здрава жена, при читав сперматозоид съм сигурна, че ще има бременност.Той трябва да се напъне така, както ти се напъна да имаш чиста микробиология.Цялото вглеждане в теб е, за да прехвърлиш вината от него към теб.Ти дори не говориш за мъжки фактор, ти търсиш и ровиш да намериш проблем в теб, за да не се чувства той зле.Е може би пък трябва да разбере отговорността която носи.Мъжете не обичат да носят отговорност, не обичат да решават, не обичат да зависи всичко от тях, независимо от това че са силния пол.
Как ще постъпиш ти знаеш, защото ти го познаваш.Но се разберете.И знам защо искаш да опиташ, знам защо искаш да усетиш твое дете.Защото, заради точно това се бори всяка една от нас!

Джули страхотен резултат.Мисля че е нормален спокойно.След определена стойност не се удвоява точно по учебник!

« Отговор #892 -: Юли 02, 2019, 23:56:27 pm »
Тери, не е бил прав да спира добавките без да ти каже, на мен също много ми е писнало от тях , но нямам право. Мъжете все много чувствителни. Не, че му влизам в положението . Ще трябва да поговорите, няма как. Ще минете и през това и съм сигурна, че скоро ще имате бебе! Със сигурност на Мишо самочувствието е смачкано в момента и затова така крайно е реагирал, но ще му мине.

:bighug:

Джулия ,супер резултат. Чакаме сега прегледа!
« Отговор #893 -: Юли 03, 2019, 07:52:54 am »
Добро утро!

Правих тест аз,отрицателен е....защо пък сега не става....Не стига, че не ги задържам, ами сега пък и не става...Много се разстроих този път.
« Отговор #894 -: Юли 03, 2019, 07:55:30 am »
HELIANTHUS  кръвен ли прави или пиклив ?
« Отговор #895 -: Юли 03, 2019, 07:57:01 am »
Пиклив, в Англия няма възможност за кръвен, но пикливият е с чувствителност 6.3, така че ако имаше нещо щеше да покаже.
*
« Отговор #896 -: Юли 03, 2019, 08:19:52 am »
Хелиантус, виж Джулия. Забременя от 3ия месец. Тоест хора без проблем със забременяването, след спонтанния си мисля, че й отне поне година, за да види двете черти. Не знам така се получава, до 1 година опити без резултат е "нормално". Вие нямате проблем, но пустия му шанс от 25%. Няма как да не приемеш резултата зле, то всяка от нас на първия месец опити е била разочарована, че не е станало. Ще стане, но дано не отнеме време, колкото на Джулия.  :bighug: :bighug: :bighug:
Маги, каза нещата, които аз не смея да кажа, защото обичам мъжа си. Ровя и търся проблеми в себе си, за да си кажа: "Лоша е спермограмата и не са добро качество ембрионите". Защото в моето съзнание, при липса на проблем по законов път да правя АРТ, пътят е следния: инвитро, ако не става, с донор и чак тогава опция осиновяване. И ровя, дълбая, вадя зъби, сливици, каквото трябва, само за да намеря проблем в мен. За да не стигна до моментът, в който ще си кажа: "Проблемът е в него", защото ако е в него и не става, отивам на следващата стъпка. За следващата стъпка имаме разминавания, които вчера уточнявахме. Тръгнах да разказвам какво сме си говорили, но се усетих, че е редно да уважавам малко личното пространство на семейството ни. За първи път ми е междудругото :D
Може би вчера много остро реагирах като видях този 1% морфология. Разликата между мен и него е, че той бил, чел, че не се знае колко реално информация за оплодителната способност носи морфологията. Докато в моите очи, тя дава образ на качеството на сперматозоида, независимо бърз  или бавен е. Вчера той каза нещо, което преди не приемаше и не му харесваше, ако го намекнех аз. Каза, че просто е оставил тази битка на мен, че аз съм правила всичко, че не е чел достатъчно, че вие сте ми били много по-полезни от него и че е допуснал да съм сама в това, а той основно да дава материал в стаичката и да ме кара до клиниката. Предполагам спада от 1%  и разговорът, който сам той започна за осиновяване/донор, говорят за това, че осъзнава сериозността на нещата, които правим. Това, че имаме 4 ембриона, нищо не значи. Докато нямаме родено дете, ние дете нямаме.
Днес сме при д-р Мели, ще си занеса и моята папка. Тя все ми повтаря да я прегледаме отново, че може да се пропуска нещо и ще се възползвам. Само да не се разрева в кабинета, че ми държи влажно от разговорите, които водихме вчера.
P*S* Мише, ти пак си ми успокоение. Спомням си, че и Митко имаше подобен спад по едно време, пък тумбачето ти е пълно сега. Отъпка пътя ти и доказа, че става, когато е писано, независимо от минималните шансове  :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Юли 03, 2019, 08:21:30 am от teri_90 »
« Отговор #897 -: Юли 03, 2019, 08:31:56 am »
Tери е права, първият път забременях много бързо,след мисед ми отне повече от година да забременея. Реално нямах някакъв проблем,но наистина възможността всеки месец не е кой знае колко голяма. Навивах се,че имам някакъв проблем, разочаровах се всеки месец щом цикълът ми дойдеше,но ето че нещата станаха. И пи теб ще стане,както и при всички момичета тук -  при някои по-бавно се случват нещата,но накрая съм сигурна,че за всички ще има хубав финал.
« Отговор #898 -: Юли 03, 2019, 09:24:17 am »
Ех, хелиантусче дано по - скоро видиш отново двете чертички и съм сигурна,че този път ще е до финал  :bighug:
Джули, страхотен ти е резултата.
Тери, така е. И на него му беше най - лошата соермограма, също с 1% морфология и то без да е спирал добавки и за ден ( в продължение на 2г и повече). Но установих, че е много моментно и сякаш малко на късмет това със спермограмата. Не много след последната беше пункцията, не съм видяла резултатите от тогава, но първия път ни предложиха да си доплатим за ИМСИ, а сега не. По това съдя, че положението е било доста по - добре от 1% и то в кратък срок, без да променяме нищо.
« Отговор #899 -: Юли 03, 2019, 09:32:10 am »
Джули страхотен резултат. Поздравления :)
Тери колкото и да ти е било криво не го нападай завалията.  Моя само чакаше деня на пункцията (едвам го накарах да си ги пие и то само едни хапчета) и сутринта преди да тръгнем си изпи две хапче и другите дето бяха останали ги хвърли. Та нз какво да ги правиме тия мъже. Ти си го познаваш и знаеш как да се държиш с него. Ама сега да си наляга парцалите и да почва да ги пие.
Мише ние пък и двата пъти си плащахме за ИМСИ. Като ми дадоха да погледна спермограмата и беше доста по добра от първия път.
Хелиантус ще стане, сигурна съм. Може това да не е бил вашия месец.  :bighug: