0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #840 -: Юни 30, 2019, 15:12:45 pm »
Ехе Джули, страхотен резултат! Много си си бременна даже!:* Павла, супер звучи.. много освежаващо.
« Отговор #841 -: Юни 30, 2019, 15:24:28 pm »
Браво,  Джулия,чудесен резултат!

Тази тема е супер!
« Отговор #842 -: Юни 30, 2019, 15:39:50 pm »
Браво Джули, то утре и гинеколог ще може да потвърди че си бременна
*
« Отговор #843 -: Юни 30, 2019, 17:40:47 pm »
Джули, страхотен резултат! Лека бременност пожелавам на всички ви 💓
« Отговор #844 -: Юни 30, 2019, 17:46:47 pm »
Здравейте, момичета.И аз ви чета, но едвам наваксвам.Много се радвам за положителните резултати, момичета. Имах консултация с доктора за неуспешното първо инвитро и се разбрахме сега като ми дойде след 10 - на дни да ида за хистероскопия и имунологични изследвания май бяха.За самата процедура може ли да сподели някоя, която е минала през това?
*
« Отговор #845 -: Юни 30, 2019, 17:52:13 pm »
Аз мога да споделя,имам тамън две.С каква цел ще я правите-оглед,или има находка някаква?
Моите бяха с венозна упойка,след около 30 мин се събуждах ,постоявах малко и се прибирах,после пих антибиотик и нещо противогъбично,което забравих.Много лека процедура,на следващия ден още си бях съвсем добре,ходих на работа,движих се без проблем.Нещо конкретно ако те интересува питай.
« Отговор #846 -: Юни 30, 2019, 18:45:10 pm »
Ами моето ще е с цел да се види дали заради кистата ми ендометриозата не се е образувала някаква аргресивна среда, така го разбрах.
« Последна редакция: Юни 30, 2019, 18:52:29 pm от Nelita90 »
*
« Отговор #847 -: Юни 30, 2019, 19:26:24 pm »
Даже напоследък ги правят без упойка ,например моя лекар д-р Александров.
После ти дават запис и си готова,нищо работа,не се тревожи.
« Отговор #848 -: Юни 30, 2019, 20:33:18 pm »
Благодаря за информацията   :D
*
« Отговор #849 -: Юли 01, 2019, 08:47:06 am »
Джули, страхотен резултат, дишай дълбоко!

Слънчицето, работа винаги ще има и то много.Сега при вас е и сезон сигурно, но както казах и преди на Маги мей, подреждаш приоритетите.

Слънцемое, кога си на преглед?

« Отговор #850 -: Юли 01, 2019, 09:01:26 am »
Маги днес пак трябва да пусна ЧХГ, че докторката ми иска. Надявам се да е над 1000 вече и към четвъртък да ида на преглед. Днес съм 20 ден след трансфера.
Тери нещо много ми се губиш. Това не е много в твой стил. Всичко наред ли е? Кога ще пускаш микробиологията?
Хубав и слънчев месец на всички :)
« Отговор #851 -: Юли 01, 2019, 09:36:06 am »
Слънце чакаме едно тлъъъъсто ЧХГ :)
Маги и ви послушах този път и съм си взела отпуск 1 седмица от всички възможни ангажименти,е днес правя изключение и съм в офиса,ама само за днес.Много се надявам това да е последния ни опит.Събрала съм си инжекциите (и аз не знам защо,не е хубаво да се хвърлят в коша) и сигурно са 30 до сега,а имам още.Само човек който е минал през това знае какво е.
И на мен ми направи впечатление,че Тери нещо липсва от време на време.
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам :)
*
« Отговор #852 -: Юли 01, 2019, 10:05:29 am »
magi mei, ax ти! :) Почивай, бре моме! Само за днес щом е от мен да мине ;)  Бързо и леко да минава днес. Ако спринцовките са със капачката на иглата защо да не може, не съм се замисляла.
Слънцемое, айде едно тлъстичко чхг- да ни зарадваш.
Аз пък днес сутринта бях при проф. д-р Ива Паскалева-Национална кардиологична болница. Накара ми се общо взето, че мойте мутации не били причината за аборта, най-вероятно АГ. Защо са ме били пращали там. АпТТ нямали отношение и съм нямала тромбофилия. Не вярвала на Токуда на резултатите, и в сряда иска да ида да дам кръв там, като си продължавам фраксипарина, само в сряда в 6:30 трябва да го бия че 10:30 ме вмести. Въпреки увикването, поне ми свърши работа и ще получа мнение.
*
« Отговор #853 -: Юли 01, 2019, 10:15:19 am »
Лина, а какво ще ти изследва, кръв за какво?
Слънце, успех днес, вярвам, че всичко ще е наред.

Иначе аз липсвам, защото някак не се чувствам за тази група. Как да го обясня. Ако ми излезе чиста микробиологията, ще правя трансфер. Но ще правя трансфер по задължение, не по желание. Не вярвам в успешния резултат на този трансфер, нито на следващия. Всички ми казват, че съм здрава. Че при мен проблем няма. И миркобиологията ми беше напълно чиста на предишния трансфер, така че я отписвам като вариант. НК клетките толкова леко завишени според мен не са фактор. Бях си навила на пръста, че имунната ми система ги убива и с Кортикостероиди ще променим нещо. Но тук в групата толкова силно ме убеждавахте, че няма как да усещам имунната си система, че повярвах и не вярвам и на тази теория вече. И теория нямам. 95% от пишещите тук са имали поне имплантация, при мен ни джан джун. Аз уж съм здрава, значи нещо не е наред. И за съжаление започнах да вярвам, че не е наред с качеството на ембриончетата. Една и съща реколта са образно казано. И както д-р Мели ми спомена, връщат ми ги по качество. Тоест привидно най-доброто вече е било върнато. И просто не вярвам в успеха с тези мъници.
Докторката ми затова искаше да ме праща на психолог. Но аз нямам нужда. Обясняваше ми за някакви невроятни случаи, когато тя била сигурна, че няма как да забременеят жените при даден трансфер, но те били толкова позитивно настроени, че за нея това много повлияло. Идеше ми да се разрева, да се изкрещя и да й кажа: "Два пъти вярвам, два пъти бях сигурна, че съм бременна, защо не стана?". Говорих и с Мишо. Попитах го обвинява ли ме, че като не вярвам, няма да успеем заради това. Той каза така: "Ако беше нужна само нагласа, защо съществуват лекарите тогава? Всички искат да са бременни, всички са вярвали в началото". Той е много до мен. Просто не се чувствам като "Правим опити за бебе", защото аз не правя опити. Аз ще си чакам трансфер, ще си ходя на работа и просто като дойде време ще си направя тест, но този път няма да очаквам резултат, защото когато очаквах 300 и видиш 0 е гадничко. Та така, общо взето съм за тем не "Правим опити за бебе", а "Правим опити да не влезем в насрещното". Иначе съм доста добре. Върнах се в нормалното си аз, не онова отчаяно стерилитетно същество. Даже не съм чела репродуктивни теми от месец някъде. Знаете каква промяна е за мен. За разлика от мнението на докторката ми, точно сега нямам нужда от психолог, защото душата ми не е болна.
Извинете, че така дълго се обясних.
« Последна редакция: Юли 01, 2019, 10:25:10 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #854 -: Юли 01, 2019, 10:29:38 am »
Ох миличката. Тери я вдигни главата горе,ти си толкова борбен човек. Не така с отчаяние. Най-важното е да вярваш,в това което правиш. Много ми е мъчно,че минаваш през всичко това,но аз съм сигурна,че с Мишо ще си имате едно хубаво и пухкаво бебче. Нещата се случват,когато най-малко очакваме.
*
« Отговор #855 -: Юли 01, 2019, 10:45:22 am »
Тери, защо по задължение? Не го прави тогава. Вземи си почивка от всичко и се обърни към мъжа си. Излизайте, пийте, правете секс, отидете на море. Не мисли за пХ, за течения, за дяволи... Не, че ще се променят нещата генерално, но друго е.
Ако си решила пък, че ще правиш трансфер- ами направи го. Пий си кортикостероиди, направи го различно. Ограничи факторите. Понякога последните стават първи. Макар по качество да ги връщат, знаеш ли. Точно "лошото качество" са по- борбени.
Аз не вярвам в нагласа. Толкова силно съм вярвала в някои неща, но точно когато най- силно вярвам, точно тогава се прецаква всичко, шумно, гръмко и често непоправимо. На докторката си ѝ кажи да си гледа работата.
Не вярвай, че ще стане. Изчакай си резултата като сметката за ток-просто трябва. Мини и през това. Ако не стане- поеми друг път- Турция, София, където искаш, но не се отказвай и не бъди пораженец.
Моя близка приятелка се бори 7 години за дете. Поне 5 инвитро стимулации и доста трансфери. Без никога да е имала бременност през това време. Накрая вече ѝ беше като командировка- стимулация, подготовка, трансфер и пак. Сега, след като роди иска още едно. На 41 е вече. Пак започна командировката. Без емоция, без паника, без очакване. Просто ми каза, че е длъжна да опита. При нея, поне според нея, единствената разлика от всичките пъти е прогестеронът, много прогестерон, на инжекции беше. Не знам дали е вярно.
Ако искаш дете- поеми си пътя и си изпълни частта, другото, което не зависи от теб, не трябва да те вълнува.
Любимата ми молитва:
Господи, помогни ми да приема нещата, които не мога да променя.
Дай ми сила да променя нещата, които мога.
И мъдрост, за да разбера разликата.
« Последна редакция: Юли 01, 2019, 10:47:38 am от Pav-la »
*
« Отговор #856 -: Юли 01, 2019, 10:51:45 am »
Павла, много добре ме разбра. Моето инвитро се разви по един много особен начин. Знаете, че всеки месец бях в подготовка за трансфер. Това беше най-голямата грешка. С това просто ме съсипаха, правеха го за мен, аз бързак искам да забременявам и не усетих кога трябваше да кажа: "Стига толкова". Реално имах 6 незавършени подготовки за трансфер + 2 трансфера и това за 10 месеца. И на мен като командировка ми стана. И затова, не се страхувам от трансфера. Включвам се, ще направя каквото зависи от мен. Сега е моментът, защото душевно не съм изтерзана. Явно си взех почивката. И не вярвам в нагласи. Ще променя някои фактори, но просто не влагам в това 300% от себе си. Изобщо не съм пораженец. До година аз ще съм бременна, хващам се на бас.
А и толкова мисля за това шофиране. Тъпото е, че ако имам трансфер, ще ми прекъсне курсовете. Аз искам да карам, но Мишо не е съгласен. Каза, че ако трябвало след 2 месеца ще платя цял нов курс, но наближи ли трансфер съм до там.

Слънчице, теб не трябва ли да те трансферират съвсем скоро? То вече ти е сигурно 7 ден от цикъл.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #857 -: Юли 01, 2019, 10:54:33 am »
Тери, напротив много за тук си, защото всяка една от нас ги е мислела тия неща.

Знаеш ли преди Моника имам две ин витро на ЕЦ.Върнат перфектен ембрион, супер яйцеклетка, спермограма перфектна 16% морфология, добра подвижност и накрая нищо.Абсолютно нищо!Такава нула видях на теста, че няма по хубава, закръглена 0!Вкарах се във филм, качество на яйцеклетките(защото СГ е перфектна), мислех за вадене и замразяване на яйцеклетки и какво ли не.Просто бях на дъното.Сега предните опити, ми в Надежда със зор изкараха 2 яйцеклетки, като само едната стигна до втори ден и ми я върнаха, защото ги беше страх, че ще спре да се развива.

Вие знаете какъв е проблема.Може да спреш да връщаш от тази партида и да направиш ново ин витро.Никой не е казал, че трябва да си причиниш всичките ЗЕТ-ове.Също така на вид перфектни ембриони може да не са толкова перфектни като развитие.Аз съм пример за това с предните две биохимични.

Въопрос на време е за мен да ви се случи, но не се случва от първи път, рядко и от втория.Все пак успеваемостта е някакви 25-30%!

Прегръщам те и горе главата!

Виж Павла е казала моите мисли по друг начин.Колкото до курсовете, според мен си ги довърши, защото ти е интересно, защото те отвличат, защото ти така искаш!

« Отговор #858 -: Юли 01, 2019, 11:08:51 am »
Тери, разбирам напълно мислите и разсъжденията ти. И преди съм писала и сега пак ще кажа за една жена, за която ми каза моята докторка. Била е отпуска и трансфера е направен от нейна колежка. Каза, че се е разбрала с нея да и върнат 3 ембриона, защото са били толкова нелачествени, че е щяло да е магия и едно да се захване. Е да, но като се връща на работа се оказва, че жената е бременна с тризнаци. Също така често давал пример на момичетата с мен, ами сега и аз ще го направя. От 20 фоликула ми изкараха 6 яйцеклетки, които бяха "кафяви" (така и не разбрах какво значи това, само знаех, че не е добре и ембриолозит не се надяват много на тях), след това сама знаеш кашлица, тоалетно фиаско, един трансфер без никаква имплантация, нови сраствания ( които дори са затруднили достъпа до единия яйчник при пункцията) и ето на, захвана се човечето. Така че бързо да сменяш тази гадна нагласа. Не да си казваш, че си бременна и че ще стане, а че ти и ембриончетата имате шанс  :bighug:
Джули, браво за резултата, но за теб нямах съмнения  :)
*
« Отговор #859 -: Юли 01, 2019, 11:14:38 am »
Курсовете няма да спираш! Защо? Просто веднага след трансфера няма да шофираш. Нищо не ти пречи.
А за това, което каза Маги. След всички неуспешни бременности, след ниския АМХ, след като лекарката ми ми повтаряше, че имам лошо качество яйцеклетки и ми говореше за донорски, след чудесната СГ на мъжа ми, след всичката вина, която изпитвах, че съм прецакана и най- вероятно сама съм си виновна, защото пушех, защото съм направила нещо и след упоритостта си за инсеминации, нищо че ми се обясняваше как си губя и малкия шанс за дете. Знаех, че ще стане.
Междувременно загубихме родителите си, приятели, аз си замразих живота, но спечелих вас, всички вас.
А нагласата- ако си минорна- ми хубаво. Голямата работа.
« Последна редакция: Юли 01, 2019, 11:16:19 am от Pav-la »