Месри, Lina
Тери, нали аз съм с дисбактериоза, макар че според моята лекарка, няма проблем, защото нямам изявена инфекция. Обаче все ме е страх да направим инсе (синът ни стана така) или ИКСИ, да не би да се качи нещо нагоре. Иначе на спермограмата преди няколко месеца излезе, че мъжът ми е с 99.9% дефектни сперматозоиди (главите на всички са дефектни и са комбинирани с дефекти на шията, опашката или и двете). Търсихме причината, направихме консултация с уролог за варикоцеле, различни изследвания. Пусна МБ и в едната лаборатория го изкараха без бактерии, в другата с бактерии и решихме да опитаме в трета, където излезе, че няма бактерии. Има обаче ИР, почти диабет и се хванаха за това. Започна лечение и действително морфологията стана 8%, обаче незнайно как реши, че се е излекувал само за 3 месеца и си спря лекарството. Купи си машинка за мерене на кръвната захар и видяхме, че е започнала да се покачва отново. Искаше пак да започне лекарството, но за опита нямаше време да се натрупа. Взе да пие Спермотренд, но той мисля, че не влияе на морфологията, а само на подвижността. С него бяхме постигнали много добри резултати преди няколко години, които изчезнаха седмица, след като го спря. Той обаче е със завишен вискозитет. Заради това първия път бяхме насочени към инсе. С нищо не се повлиява, не знаят причината каква е.
Направих едно изследване в Геника- Фемофлор плюс и се видя какво имам- силно изявена дисбактериоза, Mycoplasma hominis и Candida spp, която е в малки количества. Откриха се и Enterobacteriaceae- 10 на 4.5, Streptococcus spp.- 10 на 3.5, Staphylococcus spp.-10 на 5.9, Sneathia spp.+Leptotrichia spp.+Fusobacterium spp.- 10 на 5.2
Тая Микоплазма ме изуми, защото преди първата ми ЦС през 2014г. всичко беше отрицателно и даже понякога пускам тест на урогенитална система в обикновена лаборатория и там също нищо не е излизало.
Аз, още след първия полов контакт с мъжа ми преди 10 години, започнах да усещам болки в уретрата с неизяснен произход, започнаха се и едни чести цистити. Сега, ако си направя изследване на стерилна урина, нищо няма да изолират, но болките си стоят до ден днешен. Предишната му приятелка е имала същите проблеми. Тогава ми правиха изследвания за уреаплазми, микоплазми, хламидии, защото казаха, че понякога те водят до такива оплаквания, но нищо не излезе. Не помня обаче в Геника ли ги пусках. Много ровихме и търсихме причините, накрая се изтощих от антбиотици и реших да си живея така.
После преди цветната снимка ги повтарях изследванията в Геника. Всичко беше наред. Лекарката ми смята, че съм я имала тази инфекция от доста време, но сега е излязла на преден план заради срив на имунитета (което си е вярно, имунитетът ми е много сринат). Аз четох доста за този вид Микоплазма и пише, че се открива при дискабкериоза. Не е опасна като уреаплазмите и хламидиите, но трябва да се лекува. Може и първата бременност да съм си я карала с нея. Лечението ще зависи от това дали съм бременна или не. Чакам да ми дойде и отивам да ми изпише антибиотик.
А останалите бактерии не знам какво да ги правя. Всичките ми проблеми тръгнаха след раждането. Дотогава нищо нямах, нищо не са откривали, а аз непрекъснато правих МБ.